Turan'dan 'Deniz Gezmiş' çıkışı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM'deki 2016 Yılı Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde açıklamalarda bulundu.

Turan'dan 'Deniz Gezmiş' çıkışı
Turan'dan 'Deniz Gezmiş' çıkışı
GİRİŞ 28.02.2016 01:25 GÜNCELLEME 28.02.2016 01:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bülent Turan, Deniz Gezmiş'in idamının o zamanki yasama faaliyetlerine tabi olduğunu belirterek, zabıtlara göre 30'dan fazla CHP'li milletvekilinin 'evet' oyu verdiğini, 100'den fazla milletvekilinin ise katılmadığını söyledi. 

TBMM Genel Kurulunda devam eden 2016 Yılı Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde özellikle CHP’li milletvekillerinin Deniz Gezmiş’in doğum yıldönümü nedeniyle yaptıkları konuşmaların ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ''Çıkan her CHP'li arkadaş Deniz Gezmiş'in doğum gününden yola çıkarak onu anıyorlar, ben de bundan keyif alıyorum. Belki idam edilmeseydi şu an bu sıralarda vekillik yapıyor olacaktı'' dedi.

''BUGÜN DENİZ GEZMİŞ ASILMAMIŞ OLURDU''

Her darbeden sonra çok ciddi siyasi bedeller ödendiğine dikkat çeken Turan, ''Sadece 1960 değil, 1970'ten sonra da, 1980'den sonra da, 28 Şubattan sonra da çok ciddi bedel ödendi. Bazen idam oldu, bazen sürülme oldu, bazen başörtüsü oldu ama her darbeden sonra ciddi bedel ödendi fakat şu yanlış anlama olmasın diye, bir algı yanlışı olmasın diye revize etmek istiyorum; Deniz Gezmiş'in idamı biliyorsunuz, yine o zamanki yasama faaliyetlerine tabi. İdam kararını veren mahkeme uygulama bulması açısından o kararın mutlaka Meclisin onayı gerekiyor. O onayın zabıtlarını aldırdım, arkadaşlara verebilirim. O zamanki 30'dan fazla CHP'li milletvekilinin ‘evet’ oyu var, 100'den fazla vekilin de katılmaması, koridora oturması var. Dolayısıyla, CHP'li vekiller, o zamanki vekiller bugünkü arkadaşlar kadar hassas olsalardı, iyi niyetli olsalardı bugün Deniz Gezmiş asılmamış olurdu diye düşünüyorum'' diye konuştu.

YORUMLAR 2
  • Osmanbey 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu vekilden iyice gına geldi.. Başka işi yok anca spekülasyonlara ortak oluyor... Millet için bişeyler yapın !
    Cevapla
  • Ferit 8 yıl önce Şikayet Et
    chp bu dün başka bu gün başka yarın başka. kendileri asıp kendileri üzülüyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu