Vural'dan HDP'li vekillere sert tepki

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, HDP'li iki milletvekilinin teröristin cenazesine katılmasına sert tepki gösterdi.

Vural'dan HDP'li vekillere sert tepki
Vural'dan HDP'li vekillere sert tepki
GİRİŞ 17.03.2016 19:59 GÜNCELLEME 17.03.2016 19:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dokunulmazlıklarla ilgili bir soru üzerine, "Sayın Genel Başkanımızın ifadesiyle çok net tavır sergilemiştir. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin beka sorunu tehdidi ile karşı karşıya kaldığı, PKK terör örgütünün fiili bir kalkışma, işgal sürecinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milletvekillerinin terör örgütüne destek vermelerinin kabul edilemeyeceğini, millet iradesiyle bunun bağdaşmayacağını icat etmiş ve 40 milletvekili ile dokunulmazlığın kaldırılması ile ilgili iradeyi ortaya koyacaklarını açıkça belirtmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin terör örgütü ile ilişkili olanların dokunulmazlığının kaldırılması ile ilgili niye mütereddit davrandıklarını anlayabilmiş değilim. Ama Sayın Başbakan'ın çağrısı ile ilgili olarak Sayın Genel Başkanımız açıklama yapacaktır" diye konuştu.

Anayasaya eklenecek geçici bir madde ile dokunulmazlık dosyalarının kaldırılabileceğine ilişkin soru üzerine Vural, "Bize bir talep gelmiş değil. Şu anda parlamentoda Adalet ve Kalkınma Partisi 40, Cumhuriyet Halk Partisi 137, Milliyetçi Hareket Partisi 14, HDP'nin 267 olmak üzere 458 dokunulmazlık dosyası bulunmaktadır" dedi.

"YUH OLSUN"

Vural, HDP'li iki milletvekilinin teröristin cenazesine katılmasına sert tepki göstererek, “Yuh olsun" Buraya gidenlerin, bunları destekleyenlerin yeri TBMM değildir. Orada bir milletvekili 'onun yolu bizim yolumuz' demek suretiyle yollarını çizmişlerdir. Böyle bir iradeyi kullananların millet iradesini kullanmaya hakkı yoktur. Ya milletin egemenliği, ya silah egemenliği. Ya terörist ya milletvekili. Yolunu çizeceksin. Ya Kandil ya Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi. Bu mesele kişisel mesele değildir, beka meselesidir. Bizde milli şuur içinde bu irade karşısında kendi irademizi kullanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • sefer 8 yıl önce Şikayet Et
    basindan beri boyle danransaydiniz enaz yuzde yirmiydiniz en zor gunlerde bile hukumeti scimasiz haksiz sekilde saldirdiniz bilhassa oktay vural sana hic guven olmaz yarin baska turlu konusursun eski mhp nerede
    Cevapla
  • MESTER 8 yıl önce Şikayet Et
    Dön önce bi kendine bak vural efendi....Partin nerelere sürüklenmiş...
    Cevapla
  • tabip doktor 8 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar neredeydin sayın vekil bu saatten sonra yemezler baraj altı çok yakın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özel'i kabulüne ilişkin açıklama
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş