Nazlıaka’nın ihracıyla CHP'nin iki koltuğu gitti

Nazlıaka’nın CHP’den ihraç edilmesiyle CHP, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ndeki birer üyesini kaybetti.

Nazlıaka’nın ihracıyla CHP'nin iki koltuğu gitti
Nazlıaka’nın ihracıyla CHP'nin iki koltuğu gitti
GİRİŞ 11.05.2016 09:38 GÜNCELLEME 11.05.2016 09:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), "bir milletvekilinin odasındaki Atatürk resmini indirdiği" iddiasıyla ilgili olarak Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın, oy çokluğu ile kesin ihracına karar vermişti.

134 olan vekil sayısı 133'e düşen CHP'nin Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki üye sayısı dokuzdan sekize düştü. Komisyondan CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık istifa ettirildi. Milliyet'te yer alan habere göre Karabıyık'tan boşalan koltuğa da MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı getirildi.

Beş üyeyle Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde (AKPM) temsil edilen CHP'de eski Genel Başkan Deniz Baykal, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan ve İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, bu görevlerine devam edecek. Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise Nazlıaka'nın ihracı sonrası aritmetiğin değişmesi nedeniyle görevinden istifa etti. Çakırözer'den boşalan koltuğa AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu getirildi.

YORUMLAR 1
  • Vatan Sever 7 yıl önce Şikayet Et
    inş bütün üyelerini kaybeder kasetçi ke mal
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler