Turan: FETÖ'yü Truva atı olarak kullandılar

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 15 Temmuz darbe girişimi ve yaşanan terör saldırıları ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Turan: FETÖ'yü Truva atı olarak kullandılar
Turan: FETÖ'yü Truva atı olarak kullandılar
GİRİŞ 23.08.2016 12:42 GÜNCELLEME 23.08.2016 12:42

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde “15 Temmuz Milli İrade Sergisi”nin açılışına katılan Turan, burada yaptığı konuşmada, FETÖ’nün sorumluluğu kadar, FETÖ’ye göz yumanların, ses çıkarmayanların da sorumlu olduğunu söyledi.

Turan, “15 Temmuz darbe girişiminden öte işgal girişimiydi. Nasıl ki Troya’yı işgal etmek için Truva atını Troya’da bıraktılarsa, yüz yıldan bu yana mücadele ettiğimiz işgalci güçler de içeride Truva atı niyetine FETÖ’yü bıraktılar. Yüz yıl önce başaramadıklarını şimdi yapmaya çalışıyorlar. Ama Çanakkale’de düşmana geçit vermeyen milletimizin asil torunları da, 15 Temmuz’da küresel güçlerin piyonu FETÖ’cülere geçit vermedi. Tankların altına yattı, bedenini çiğnetti yine de vatanın işgal edilmesine geçit vermedi” dedi.

Turan, 15 Temmuz’da ortaya çıkan birlik ruhunun, ileriye taşınmasının gerekliliğinden bahsederek, üniversitelerin bunda aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini de dile getirdi. Turan, “İstiklal ruhu, 15 Temmuz gecesi bir daha ortaya çıktı. Siyasetten, tarihten anlamıyor dedikleri gençler, kurşunların üzerine yürüdüler. Atalarından devraldıkları milli ruhu yeniden dirilttiler. Bu milli ruhu ileriye taşımalıyız. Gelecek kuşaklar, bu birlik ve dayanışma ruhundan beslenmeli. Üniversitelere burada büyük bir rol düşüyor. Daha evvel 27 Mayıs’ta ya da 28 Şubat’ta üniversiteler, milletin yanında değil, darbecilerin yanında saf tuttular. Üniversite öğrencileri, darbecilere karşı sokağa çıktı. Ama bugün gençler, milletinin yanında, annesiyle babasıyla meydanlara çıkıyor, demokrasi nöbeti tutuyor. 15 Temmuz direnişini, sanatsal yollarla, edebiyatla yaşatmalıyız. Bunu yapacak olan da üniversitelerimizdir, okuyan gençlerimizdir. O yüzden üniversitelere büyük bir iş düşüyor” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu