AK Parti'nin tek başörtülü adayı

12 Haziran'da yapılacak seçimde AK Parti'nin tek başörtülü milletvekili adayı olan Gülderen Gültekin'in ilginç bir 'başarı' öyküsü var.

AK Parti'nin tek başörtülü adayı
AK Parti'nin tek başörtülü adayı
GİRİŞ 16.04.2011 07:32 GÜNCELLEME 16.04.2011 07:32

Tuncer Çetinkaya'nın haberi

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Gülderen Gültekin, AK Parti'nin Antalya 13. sıra milletvekili adayı. Aynı zamanda partinin tek başörtülü adayı olan Gültekin, henüz bir ay önce kanseri tamamen yenerek siyasete yoğunlaşmış.

Bu, kansere karşı kazanılmış bir başarı hikâyesi. AK Parti'nin Antalya'dan 13. sıra adayı olan din dersi öğretmeni Gülderen Gültekin'in 7 aydır lenf kanseri ile mücadele ettiği ve uzun süren kemoterapi, radyoterapi gibi tedavi süreçlerinden sonra hastalığı yendiği ortaya çıktı. Şimdi de hedefinde ayrımcılık var. Siyaseti düşünmesinin sebebi de bu. "Başörtülü kadınlara yapılan ayrımcılıkla, kanseri yendiğim gibi mücadele edeceğim." diyor.

Gülderen Hanım'a göre başörtüsü meselesi, kişisel hak ve özgürlük sorunu. Bu problemin yaklaşan seçimler sonrasında yapılacak yeni anayasa ile çözüleceği inancında. 28 Şubat sürecinde görev yaptığı bir okulda başörtüsünden dolayı kendisinden yaşça daha büyük bir öğretmenin saldırısına uğradığını ve başörtüsünden çekilerek yere düşürüldüğünü anlatan Gültekin, "O öğretmen beni tanıdıktan sonra geldi ve özür diledi." diye ekliyor.

Başörtülü birinin seçilemeyecek bir yerden gösterildiği yönündeki eleştirilere ise itirazı var. Antalya'da milletvekili olabilmek için başvuru yapan 80 kişi arasından 14 kişilik listeye girmenin de önemli olduğuna vurgu yaparak şöyle devam ediyor: "Ben siyasi geçmişi çok olan biri değilim. 1 aydır siyasetteyim. Buna rağmen ildeki temayül yoklamasında 950 oy alarak önemli bir başarı gösterdiğime inanıyorum. Şimdi de aday gösterildim. Bence bu başarıdır."

(Zaman)

YORUMLAR 16
  • mehmed asaf 14 yıl önce Şikayet Et
    zaten. Bu hanımefendi öğretmenmiş. Zaten okulda da başı açık çalışıyormuş. Adaylık başvurusunda da başını açmış. Anlayacağınız başörtüsü derdi yok. Boşuna sevinmeyin başörtülü girecek diye. Böyle kişiler inananlara zarar veriyor. Bazıları bunlara bakınca demek açılabiliriz diyor. Bunlar yarardan çok zarar veriyorlar bence.
    Cevapla
  • Onur TURAN 14 yıl önce Şikayet Et
    BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA, SAĞ-AKLI SELİM HALKIMIZ ın (SAHADA) GÖLGESİ BİLE GÖRÜNMEZKEN, SOL BAŞÖRTÜSÜ DİRENİŞİ KADAR DESTEKÇİ OLSA. Sorun çÖZülür
    Cevapla
  • DADAŞ 14 yıl önce Şikayet Et
    bahçeli meclise soktu. akp aday bile gösteremedi..işte fark..türbanda bahçeliye laf atanlar nerdesiniz..türban mitingleri yaptınız mhp ye ..akp bir şey söyleyin ..söyleyemezsiniz..ben diyeyim bari..selam olsun akp ye ..vesselam
    Cevapla
  • MUSTAFA GÜLLÜ 14 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah o günler yakın. sabır en güzelidir, bunu bile hayal edemezdik, nerelere geldik
    Cevapla
  • DADAŞ 14 yıl önce Şikayet Et
    daha çoook beklersiniz. balık ayhan hakan şükür varken türbanlı adayı çoook beklersiniz..vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meğer gerçek amacı buymuş! Nasdaq ABD'nin en çok borçlu olduğu ülkeleri açıkladı!
5 kişinin öldüğü Ankara'daki kahreden kazanın görüntüleri ortaya çıktı