CHP'ye yeni türkü: Tayyip büktü belimi

CHP Muğla 1. sıra milletvekili adayı olan ünlü türkücü Tolga Çandar, CHP'ye "Çiftçinin Türküsü: Tayyip Büktü Belimi" adlı yeni bir seçim şarkısı seslendirdi.

CHP'ye yeni türkü: Tayyip büktü belimi
CHP'ye yeni türkü: Tayyip büktü belimi
GİRİŞ 30.04.2011 10:12 GÜNCELLEME 30.04.2011 10:12
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimler için yoğun miting programını sürdürüyor. CHP'nin mitinglerinde sık sık CHP'nin bu seçim kampanyası için hazırlanan Onur Akın'ın seslendirdiği "Bir Islık Da Sen Çal" ile Nilüfer Sarıtaş'ın seslendirdiği "Ak Dediler Kara Çıktı" şarkıları çalınıyor. CHP Muğla 1. sıradan milletvekili adayı olan ünlü türkücü Tolga Çandar, partisi için yeni bir seçim şarkısı seslendirdi.

Yeni seçim şarkısı "Çiftçinin Türküsü: Tayyip Büktü Belimi" için "Tarlaya Ektim Soğan" Türküsü'nün bestesi üzerine yeni sözler yazıldı. CHP'nin seçim kampanyasını yürüten Grey Ajans'ın, bu şarkının yanısıra iki yeni seçim şarkısı daha hazırladığı öğrenildi. "Çiftçinin Türküsü" ile birlikte yeni seçim şakılarının önümüzdeki günlerde yapılacak mitinglerde çalınmaya başlanacağı bildirildi. "Çiftçinin Türküsü: Tayyip Büktü Belimi" adlı seçim şarkısının sözleri ise şöyle:

"Tarlaya ektim soğan/Mahvetti bizi Erdoğan/Çiftçinin derdi bitmiyor/Ananı da al git diyor/

Mahsüller elde kaldı/Kahveler doldu taştı/Mazota zam bitmiyor/Traktör yine gitmiyor

Çiftçinin büktü belini/Kara çıkardı yüzünü/Ne ekersen onu biçersin/Hadi canım anca gidersin

Oy niye oy istiye/Hangi yüzle oy istiye."

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR 9
  • üye 12 yıl önce Şikayet Et
    doğru olmuş ama başlıktaki şekliyle. yani türkü çiftçi için değil chp için daha anlamlı:"tayyip büktü belimi" chpnin içten gelen bir serzenişi aslında...
    Cevapla
  • irfan duran 12 yıl önce Şikayet Et
    benim tavsiyem. CHP mektebin bacaları türküsünü söylese daha iyi olur.kulağa hoş geliyor. ama modası geçmiş.nede olsa aynı yaşıt sayılırlar.
    Cevapla
  • ATA TÜRK 13 yıl önce Şikayet Et
    müslüm baba iktidar olur du uyuma cahapa. türküyle iktidar olunsaydı müslüm baba senelerce iktidar olurdu bu chp türküyle iktidarmı olacak güleyim bari..iktidar olması için gereken şart bellidir islam diniyle dalga geçmemek dine küfretmemek. türkü yazdırmayın efendiler dine söven iktidar olmaz olay budur müslüm baba sen bizim herşeyimizsin.başka bahara chp eğer askeri darbe yaparsanız oda zor artık : ))
    Cevapla
  • lf84 13 yıl önce Şikayet Et
    dur hele. ergenekoncular partiyi ele geçirince belinizin ne kadar büküldüğünü asıl o zaman anlayacaksınız.
    Cevapla
  • Ahmet Özbir 13 yıl önce Şikayet Et
    TAYYİP GELDİ CİHANA İSTİKRAR, DEMOKRASİ, ÖZGÜRLÜK VE ZENGİNLİK ŞART OLDU TÜRK EVLADINA!... Doğuştan Lider Cihana Geldi Türkiye Kendine Geldi! Beli bükülenler dik yürümeye başladı, kaosla, istikrarsızlıkla sürünenler coşmaya başladı, ezilenler gülmeye, sömürülenler zenginleşmeye, hor görülenler hoş görülmeye başlandı, ekonomi diplerden ayağa kaldırıldı, yeryüzünün küresel gücü oldu bir anda benim ülkem, kıymet kadir bilmeyen zavallılar iftira ettiler, onları zaten tek işleri var bu ülkede iftira et, çamur at, hizmeti ayaklar altına al, demokrasiye vur tekmeyi, cuntacılarla işbirliği yap, parsayı kap! Ancak çok şükür artık esameleri bile okunmuyor, çünkü TAYYİP'im askeri vesayet düzenini darmadağın etti, cumhur baştacı edildi, demokratik düzen hakkıyla tesis edilip özgürlüğü doya doya yaşayabildi. Ne mutlu TAYYİP'im CİHANA GELDİ HOŞ GELDİ, VATANIM O'NUNLA BİRLİKTE COŞTUKÇA COŞTU, İSTİKRAR ÜZRE ŞAHLANDI!..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş’taki feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı: Uçarak karşı yöne geçmiş
 Türkiye evden çalışmaya hazır!