Kılıçdaroğlu'nun itiraz etmeyeceği değişiklik

CHP lideri Kılıçdaroğlu köşe yazarları ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu süreç içinde Genelkurmay Başkanının Milli Savunma Bakanı'na bağlanmasına itiraz etmeyeceklerini açıkladı.

GİRİŞ 29.05.2011 14:06 GÜNCELLEME 29.05.2011 14:06
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Gazetelerin köşe yazarlarıyla Levent'te bulunan Mövenpıck Otel'de bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun seçim sürecini değerlendireceği ve CHP'nin politikalarını anlatacağı belirtildi.

Sabah saat 09:00'da başlayan programa aralarında Mehmet Barlas, Fehmi Koru, Emre Kongar, Can Ataklı, Fatih Altaylı, İsmail Küçükkaya, Ahmet Hakan, Balçiçek İlter, Altan Öymen, Necati Doğru ve Sedat Ergin'in de bulunduğu çok sayıda yazar katıldı.

Programın çıkışında kısa bir değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin demokratikleşmesi, özgürleşmesi için her şeyi konuştuk." dedi.

Kılıçdaroğlu toplantı çıkışında, "Gazeteci arkadaşlarımıza demokrasi raporumuzu açıkladık. Türkiye'nin demokratikleşmesi, özgürleşmesi için her şeyi konuştuk." değerlendirmesinde bulundu.

Kahvaltılı toplantıya katılan gazeteci yazar Sedat Ergin de toplantıda konuşulanlarla ilgili şu notları aktardı: "Türkiye'de otoriterleşmeye doğru bir yönelişin olduğu kuvvetle vurgulandı ve bu sürecin bir an önce durdurulması konuşuldu. Genelkurmay Başkanının kime tabi olması değerlendirildi. Kılıçdaoğlu sorular üzerine 'yapılacak bir düzenleme ile koşullar olgunlaştığında mecliste bir mutabakat sağlandığında Genelkurmay Başkanı'nın Milli Savunma Bakanı'na bağlı olmasında hiçbir itirazlarının olmayacağını, CHP'nin bu pozisyonu desteklediğini' söyledi."

Raporda Anayasa ile ilgili konuların olmadığını aktaran Ergin, toplantıda AK Parti'nin Güneydoğu'da yapılan mitinglere getirdiği eleştirilerin hatırlatıldığını, Kılıçdaroğlu'nun da 'BDP'liler geliyorsa bunda ne gibi yanlışlık var, bizim mitinglerin AK Parti mitinglerinden daha başarılı olması belli oluyor ki bir kıskançlığa yol açtı.' dediğini belirtti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 19
  • NECATİ DEMİR 12 yıl önce Şikayet Et
    Türk Bayraksız miting, Özerklik vaadi. KCK-PKK sorgulanmasını eleştirmek, Teröre af demek, yeni CHP PKK nın partisimi?
    Cevapla
  • abdullah erol 12 yıl önce Şikayet Et
    Acele Etmeyin Yarını Bekleyin. Çarkçı yine çark eder nasıl olsa. Acele etmeyin.
    Cevapla
  • metin yaman 12 yıl önce Şikayet Et
    Kemalin vaatleri Kaddafinin vaatlerinden farksız. Onu anlamayana veya anlayamayana ve anlayıp da milleti kandıran yaza çizerlere yazıklar olsun.
    Cevapla
  • metin yaman 12 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek Seçim Kurulundan özel rica. Eğer Kılıçdaroğlunun söylediği her yalan karşılığı 100.000 dollar ceza olsaydı böyle uçuk vaatlerde bulunabilir miydi ? Artı her şeçimde su içer gibi yalan söyleyen Kılıçdaroğlunun Amerkikada olduğu gibi siyasi hayatına son verilseydi bu kadar yalan vaatlerde bulunabilir miydi ? Elbette hayır...Bence YSK yalan beyanda bulunan siyasilerin hayatına son verilmesi lazım.
    Cevapla
  • kemal rasim 12 yıl önce Şikayet Et
    Belki. Bir bakarsın onu da Anayasa Mahkemesine götürürler. Geçmişte çadır kurduklarını biyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin İsrail kararı sonrası ABD'den açıklama: İlişkilerimizi etkilemez
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...