Erdoğan, Obama'ya İsrail resti çekti!

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında ABD Başkanı Barak Obama'ya İsrail resti çekti.

GİRİŞ 20.11.2012 13:07 GÜNCELLEME 20.11.2012 14:05
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Barak Obama'nın Tayland'da düzenlediği basın toplantısında, “İsrailin kendini savunma hakkını sonuna kadar destekliyoruz” açıklamasına Erdoğan'dan tepki geldi.

İsrail'in savunan değil saldıran konumada olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, son 7 günde yapılan saldırılarda 115 Filistinli'nin hayatını kaybettiğini belirterek, ''
İsrail'in özgürlüğü ayaklar altına alarak işgal uyguluyor ve  barışı ve temel insan haklarını hiçe sayarak etnik temizliğe girişiyor. Buradan ABD'ye ve batıya sesleniyorum; Eli kanlı İsrail hiçbri şekilde kendini savunma hakkını kullanmıyor. Çok açık söylüyorum ordaki Filistinliler en doğal savunma hakkını kullanıyor.'' dedi.

Birleşmiş Milletler'e ben hiçbir şekidle güvenmediğini tekrar dile getiren Başbakan Erdoğan, ''Herkes avucunu ovuşturup duruyor, egemen güçler nerdesiniz yahu. Ülkemde de bazı köşe yazarları 'AK Parti dış politikaya da çok ağırlık veriyor bu bizim başımıza ileride bir şeyler getirir mi' diye yazıyor... Biz halka ve hakka inanıyoruz. Bizim için önümüzde 3 yol var, ya dilimizle müdahale edeceğiz, ya elimizle müdahale edeceğiz ya da kalbimize buz kestireceğiz.'' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 22
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    ayrıca başbakanın şu açıklamasıda önemli . bir zulme elin le olmadı dilinle olmadı kalbinle buğz edeceksin ki hadisi şerif söylüyor. o şu anda ikinci aşamada inş. ALLAH ona ve bu millete el ile müdahaleyide nasip edecek
    Cevapla
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    aziz tekin dediklerin bu kadar kolaysa ve böyleyse. ki şöyle diyorsun " kendi ülkende prim yapacak şeyler yapıyorsun.. arka planda da el ele kol kola birlikte hareket ediyorsun.. olay bu!." peki bu iş bu kadar kolaysa eski liderlerimiz niye bunu yapmıyordu. demekki olay bu değil olay yürek meselesi bu güne kadar kimsenin diyemediğini deme meselesi. başbakan sadece abd ye değil arap ülkelerine de bm yede siz ne işe yarasınız dedi.
    Cevapla
  • arthur 11 yıl önce Şikayet Et
    gurur duyuyorum:. 1-kendimle; her seçimde böyle bir yiğit insana oy verdiğim için 2-milletimle; böyle bir kahramanı ortaya çıkarıp desteklemeye devam ettiği için 3-recep tayyip erdoğan'la; verdiğimiz desteği son damlasına kadar kullandığı, haksızlık ve zulme karşı hepimizin yüreğinden geçen isyanın sesi olduğu için. rabbim tüm mü'minlerin, ümmetin ve ümmetin müstakbel liderinin yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • adam turk 11 yıl önce Şikayet Et
    danışıklı dövüş. israil in filistini vurma zamanlamasına dikkat çekiyorum obama görevi bushdan devralırken vurdu yine bir boşluk var isarail bu boşluğu kullanıyor ,yeni abd kabinesi kurulana kadar devam edecek ve gelecek abd seçimlerinde yine vuracak zamanlamada bit yeniği var
    Cevapla
  • Aziz Tekin 11 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar önemli olan netice. aralarında kendi memleketinde politik ortam ne gerekiyorsa onu yap diye anlaşıyorlar... kendi ülkende prim yapacak şeyler yapıyorsun.. arka planda da el ele kol kola birlikte hareket ediyorsun.. olay bu!... yani iki perdeli bir oyunda sana ,bana oynarken, diğer perde de diğeriyle el sıkışıyor....olay bu!.... ALLAH'ın sevmediği şeyle bunlar!...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taceddin Kutay ve küçük kızına Kadıköy'de saldırı! 28 Şubat yeniden hortladı
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin