Erdoğan: Biz susuyoruz BDP çok konuşuyor

İmralı Tutanaklarının basına sızdırılmasının ardından muhalefet partilieri tepki göstermiş kamuoyu Erdoğan'ın açıklamalarını bekliyordu. Beklenen açıklama dün Viyana dönüşü uçakta geldi. Erdoğan "Ben az konuşuyorum BDP çok konuşuyor" dedi. İşte ayrıntılar

Erdoğan: Biz susuyoruz BDP çok konuşuyor
Erdoğan: Biz susuyoruz BDP çok konuşuyor
GİRİŞ 01.03.2013 07:46 GÜNCELLEME 01.03.2013 15:11
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Başbakan Tayyip Erdoğan, Viyana gezisi dönüşünde uçakta İmralı'dan, Suriye'ye kadar gündemi işgal eden konularda önemli açıklamalarda bulundu.

1- İMRALI SÜRECİ

-  'BEN AZ KONUŞUYORUM, BDP ÇOK KONUŞUYOR': Yeni anayasa çözüm sürecinde başlıklarından biridir. Ama her şey değil. Dikkat ederseniz ben bu alanda çok konuşmak istemiyorum. Ama BDP'liler maalesef ellerine verilen o notlarla  ilgili hemen açıklamalar yaptı, yapıyorlar. Ne derece doğru, sağlıklı bilemiyorum. BDP'nin için bu işi anlayan ve anlamaya çalışan var. Bir de anlamayan ve anlamak istemeyenler var. Bazıları çok fazla konuştu. Fazla konuştukça da hata yapıldı. Bu kadar fazla konuşmaya gerek yok.  Biz bu zamana kadar konuşmadık. Derdimiz üzüm yemek. Yeter ki huzur gelsin.

-  TAVİZ VEREMEYİZ: Bir şeyler olacaksa bu benim tek başına elimi taşın altına uzatmamla olmayacak. başından beri terör örgütü uzantılarıyla müzakere, terör örgütüyle mücadele dedik. Nitekim biz süreç içerisinde taviz veremeyiz. En ufak bir rehavet bize ağır bedeller ödetebilir. Silahlar bırakılır, Türkiye terk edilirse benim de güvenlik birimlerim operasyonlara nihayet verir.

-  EYLEMSİZLİK YANLIŞ İFADE: Eylemsizlik diye bir şey olamaz. Yanlış tabir. Bunlar devletler arasında olur. 'Barış' diyorlar. Bu da devletler arasında olur. Burada bizim devlet olarak bölücü terör örgütünden bir yaptırım olarak isteklerimiz olabilir. Silahları bırak, ülkeyi terk et veya suça bulaşmamış olanlar varsa gelsinler.

-  STK'LARIN KATKISI YOK: STK'lar son süreçte hiçbir işe yaramadı. Bana sordular 'Akil adamlar oluşturulmalı mı?' diye. Buyurun oluşturun dedim. Bir şey çıkmadı. Durumdan vazife çıkaranlar var. Gazetelerde boy boy resimler çıkarmak ile akil adam olunmaz. Netice almamız lazım. Akil adam deyince bir karşılığı olması lazım. Türkiye'de hedef kitle karşısında karşılığı olanlar kimler, STK'lar hangileri, bireyler kimler bakmak lazım. Üç beş kişiyle olmaz. Daha geniş bir ekibin oluşması lazım.

-  MEDYA SÜRECİ DESTEKLEMİYOR: Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'yle ilgili maalesef medyadan yeteri desteği göremedik. Toplantılar yaptık. Ama maalesef bakıyorsunuz, farklı bir hava esmeye başlıyor. Tayyip Erdoğan hangi sorumluluğu hissediyorsa, medyanın da başlıklarla, köşe yazılarıyla aynı sorumluluğu hissetmesi lazım. Vatandaşlar köşe yazılarını tam olarak okumasa bile, en azından atılan başlıkları bakıyor. Görüştüğümüz zaman (medya) hepsi 'Hiçbir endişenizolmasın. Desteği veriyoruz' diyor. Ama sonra bakıyoruz haber kaygısıyla farklı şeyler yapıyorlar .

2- SURİYE'DEKİ DURUM

-  PYD ESAD'IN KONTROLÜNDEN ÇIKTI: Suriye bunu (PYD'yi kontrol) denedi ama denediğiyle kaldı. Dağdan Suriye'ye geçenler oldu. Ama (artık) Beşar'ın kontrolünden çıktı. Yönetecek durumda değil. Ama bu durum bize rehavet getirmemeli. Niye getirmemeli? PYD bölücü terör örgütü mantalitesinde hareket edecek olursa Kuzey Suriye gelişmelerini değerlendirmemiz çok daha farklı olur. Yani şu andaki bakış açısı içerisinde bakmayız.

-  MUHALİFLER FİNALİ OYNUYOR: Şu an muhaliflerin hükümet kurma çalışmaları var onları izliyoruz. Bana öyle geliyor ki artık finali oynuyorlar. Bu final sürecinden başarıyla çıkmalarını bekliyoruz.

-  KERRY NE DİYECEK?: Bakalım Kerry Suriye konusunda nasıl bir paketle gelecek. ABD'nin öncelikli olarak yapması gereken, BM'de Rusya ve Çin'i daimi olarak sıkıştırması. Fransa,İngiltere ve ABD üçlü olarak Rusya ve Çin'i sıkıştırmaları lazım. Bu işi yapmadıkça onlar devamlı kilitlemeye devam edecekler.

Orda silahlı müdahale olmayacaksa, yapılacak diplomatik girişimlerdir. Diplomatik olan ise Rusya ve Çin'in tavrını değiştirmektir. Beşar'ın ordan aldığı desteği kaybetmesi lazım. Beşar (Rusya'dan) aldığı desteği kaybettiği an zaten bu iş bitmiştir.İran'ın ona verdiği destekle bu iş yürümez. İşte Kerry'nin ziyaretinde bunları göreceğiz.

YORUMLAR 13
  • cuneytakar 11 yıl önce Şikayet Et
    inşallah. dilerim allahımdan aklımda kalan bu kara günlerin imajı bende utanc verici bir düşünce olarak kalır.geçen gün sayın basbakanım bir milliyetci olarak tam benim milliyetciliğimden kast etmişti.allah inşallah yardım eder de ülke bölünmeden bir yol bulunur bir karışıklık ortaya cıkmaz çok ama çok ince bir yol kılıçdan bile keskin
    Cevapla
  • selçuk güzel 11 yıl önce Şikayet Et
    sanki bdp zafer kazandı. bdp imralıya giderken bütün basın kuruluşlarını davet etmişti ve sanki büyük bir zafer kazanmış edasıyla yere göğe sığamıyorlardı.yarın bir avuç toprağa sığacaklarını unuttular heral.aslında mesele haberi sızdıranlar veya çok konuşanlar meselesi değil esas mesele basının bu konuyu devamlı gündeme getirmesi insanı üzüyor.
    Cevapla
  • mert kara 11 yıl önce Şikayet Et
    demogoji. ayı ile yatağa girilmez diyoruz. milliyetçilik duble yol yapmaktır deniyor. başkasının aklıyla konuşmak böyle bir şey...
    Cevapla
  • Halil Çakmak 11 yıl önce Şikayet Et
    Hz.Ali'den özlü söz.... "Şahsınıza fenalık eden bir düşmanı affediniz. Lâkin vatanınıza ve milletinize fenalık eden bir kimseyi, asla affetmeyiniz.".Hz.Ali.
    Cevapla
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    mert kara merak etme bu hükümet milli bir davayada savaşa hızla hazırlanıyor. 70-80 yılda yapılamaylar hızla yapıyor. Milliyetçilik ve milli dava lafla edebiyatla olmaz. göktürk uydusu , anka , altay tankı , cirit füzesi , radar kriptoloji cihazları, atak helikopteri yapmakla olur. imf ye borçları bitirmekle olur. milletten kesilen tasarrufu teşvik fonlarını ödemekle olur. köylere kadar duble yollarla örmekle olur. Ayrıca Başaramazsa mhp chp kazanır demedim onlardaki rahatsızlığı izah ettim. Onlardaki aynı şekilde bdp deki israildeki ortak rahatsızlığa bakın. Pazarlık mazarlık boş lakırdı her şey ppk nın istediği gibiyse niye pkk , dhkp-c, ip, israil, chp , mhp rahatsız bunları araştırın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel anketinden çarpıcı sonuç çıktı!
Enginar soyma ekibi: Asgari ücretin 4 katını kazanıyorlar