Ajans düzeltti onlar yine "Özerklik ilanı' yazdı

Cihan Haber Ajansı'nda dün servise konan BDP lideri Selahattin Demirtaş'la ilgili bir açıklamaya ajans daha sonra düzeltme yapmasına rağmen bazı gazeteler ifadeyi 'Özerklik İlanı' olarak sayfalarına taşıdı.

Ajans düzeltti onlar yine "Özerklik ilanı' yazdı
Ajans düzeltti onlar yine "Özerklik ilanı' yazdı
GİRİŞ 13.02.2014 11:05 GÜNCELLEME 13.02.2014 18:06
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cihan Haber Ajansı'nın dün öğlen saatlerinde manşetinden duyurduğu "Demirtaş: Seçimden sonra özerklik ilan edeceğiz" başlıklı haberi bir süre sonra kaynağından düzeltilmesine rağmen bugün bazı gazetelere aynı başlıkla manşet oldu.

Ajansın düzeltme haberini geçmesine rağmen, Bugün, Sözcü, Yurt ve Yeniçağ gazeteleri, haberi 'düzeltilmemiş' haliyle manşet yaptılar. Bugün gazetesinin "Seçimden sonra özerklik" manşeti, Sözcü, Yurt ve Yeniçağ'da da aynı başlıkla yayınlandı.

Haber üzerinden 'çözüm süreci'ne yönelik eleştiriler yapıldı. Televizyonlarda, "BDP özerklik ilan edecek, bu çözüm sürecinin biteceği anlamına mı geliyor" tartışmaları yapıldı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi toplu açılışlar töreninde yaptığı konuşmada ""Seçimden sonra sadece fuar ya da kültür merkezi inşa etmeyeceğiz. Asıl inşa edilecek şey demokratik özerkliktir. Bu halk artık kendisini yönetme aşamasına geldi. Muhtarlar, mahalle meclisleri vs. Anadilimizde, lehçelerde Arapça, Ermenice, Süryanice hizmet alma noktasına geldi. Bunları yapmak için devleti bekleyemeyiz. Halkımızın ana dilinde eğitimi olacak, ders kitapları olacak. Devleti bekleme zorunda değiliz. AKP'nin insafını beklemek zorunda değiliz. İşte BDP'li belediyeler bunu hayata geçirecek." şeklindeki konuşmasını Cihan Haber Ajansı, "Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yerel seçimlerden sonra demokratik özerklik ilan edeceklerini söyledi." Şeklinde medyaya servis etti.

BDP JET HIZIYLA CİHAN'IN SERVİS ETTİĞİ İFADELERİ YALANLADI

Cihan'da yer alan habere çok geçmeden BDP'den yalanlama geldi.

BDP Genel Merkezi Cihan Haber Ajansı'nın Demirtaş'ın sözlerini maksatlı bir biçimde çarpıttığı ifade edilen açıklamada : "Cihan Haber Ajansı'nın servise koyduğu "Demirtaş: Seçimden sonra özerklik ilan edeceğiz" başlıklı haber çarpıtmadır. Bugün Diyarbakır'da toplu açılış töreninde konuşan Eş Genel Başkanımız Sayın Demirtaş'ın açıklamalarında haber ajansında iddia edildiği gibi "Seçimlerden sonra özerklik ilan edeceğiz" şeklinde hiç bir ifade yoktur. Bu ifade tümüyle Cihan Haber Ajansı'na aittir." Denildi.

Bu açıklamalardan sonra bu kez Cihan Haber Ajansı abonelerine aynı haberle ilgili düzeltme geçti.

Ajans geçtiği düzeltme metninde şu ifadeleri kullandı:

"DÜZELTME VE ÖZÜR

Sayın Abonemiz,
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmayla ilgili haberimizde demokratik özerklik "inşa" edilmesi ifadesi, sehven demokratik özerklik "ilan" edilmesi şeklinde yer almıştır. Haberimizi düzelterek yeniden servis ediyoruz. Haberimizin bu son halini dikkate almanızı rica eder, ilgili taraflardan özür dileriz.
Saygılarımızla." İfadeleri yer aldı.

Ancak tüm bunlara rağmen bazı gazetelerin bazıları haberi Cihan'ın ilk geçtiği şeklindeki ifade ile sayfalarına taşıdı.
Bugün gazetesi birinci sayda ana haber olarak " SEÇİMDEN SONRA ÖZERKLİK" manşetini attı.

Gazete haberin spotunda ise "BDP lideri Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır Belediyesi'nin temel atma törenindeki özerklik çıkışı gündeme damga vurdu. İşte o sözler..." ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesi ise Demirtaş'ın resminin yanına "Seçimlerden sonra özerklik ilan edeceğiz" başlığını attı.

BDP'DEN MANŞETE TAŞINAN YALANA SERT TEPKİ

Manşetler üzerine BDP yeni bir açıklama daha yaparak, "Tekzibimize rağmen asılsız haber geçildi. Bu, basın etik kurallarıyla asla bağdaşmıyor. Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın 'özerklik ilan edeceğiz' şeklinde bir ifadesi kesinlikle olmamıştır. Yeniçağ, Sözcü, Yurt ve Bugün gazeteleri açıkça kamuoyunu yanıltmayı amaçlamaktadır" dedi.

BDP: KASITLI YAPIYORLAR

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Ortada özerlik ilanıyla ilgili bir söz yok. Düzeltme geçmemize rağmen bazı gazeteler manşete çekmişler. Bu son derece manidar" diye konuştu.

BDP Grup Başkenvekili İdris Baluken de, iki gün boyunca tekzip geçilmesine rağmen haberin 'özerklik ilanı' diye manşete çekilmesinin kasıtlı olduğunu söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • TeamOttoman 10 yıl önce Şikayet Et
    Aynen Öyle. Kusura bakmayın da aynen özerklik ilan edecez demiş yani düzeltilecek bir yanı yok.Bu cürret nereden geliyor anlamıyorum.Neyse daha önce de özerklik ilan ettiler anca lafta kaldı.Bazı arkadaşlarda alsınlar demişler doğru bulmadığımı da söylemek isterim.
    Cevapla
  • TC Ahmet Yaman 10 yıl önce Şikayet Et
    özerklik değil herşeyi ile birlikte verilir ihşallah malesef o topraklardan bize şerden başka birşey gelmedi. özerlik istemelerinin sebebi şu bunlar yatacak türkiye besleyecek yok öyle iş verelim gitsin tümden kurtulalım bu ülke kimseye muhtaç değil dediğim gibi olursa ülke kurarlarsa muhtemelen aralarında iç kargaşa çıkacak bu sefer aman türkiyem canım türkiyem diye ağlayacaklar lakin böyle bir şey olacak olursa o bölgedeki etik kökenin tamamı türkiye cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılmalıdır türkiyenin neresinde yaşarlarsa yaşasınlar tamamı
    Cevapla
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    Alsın başlarına çalsınlar. Diğelimki verdik Özerklik ,türkiye ve kürt halkına Refarandum yapalım orda kalana,güle,güle,gelenler baş tacı,,çekin sınırı bize gelirken vize ile gelsinler,Ticareti bile kota koyalım,ŞARTLARIMIZ OLSUN,Bizim vergimizle ekmeğimizi suyumuzu içip bizi tanımayanları,bizde tanımayız,Açlıktan birbirlerini yer ler,VALLAHİ.
    Cevapla
  • Milli Irade 10 yıl önce Şikayet Et
    Bazilari medya araciligi ile nasil atesle oynuyor, goruyorsunuz. Cunku bu medya Turkiye'nin kotu yonetildigi imajini vermeye calisiyorlar. Uzun adami kisaltmak istiyorlar. Diz cokturmek istiyorlar. Siyasetin dibine kadar kendilerini bulastirdilar! Dialog icine biz ve sizleri oyle soktular ki; onceki baskalari tarafindan orulmus beyin yapisiyle ayristirmaya basladilar. Te sozum: arkadas bu millete ve vatana yapmiyorsunuz! Bir gun sizde veya yandaslariniz iktidara geldiginizde aynisini otekilestirdiukleriniz yapacaklar. Insaf ve izaninizi kaybetmeyiniz!
    Cevapla
  • SEYFETTİN KÜRNE 10 yıl önce Şikayet Et
    SEYFETTİN KÜRNE. maalesef yeni bir işbirlikçi medya daha doğdu...şer zihniyetli işbirliği uzun sürmez gerçi menfaat bittiği gün birliktelik biter.ama kim kimin sözcüsü belli oldu.iyide oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kastamonu’da sulama kanalında başı kesilmiş ceset bulundu
Yunanistan ve Türkiye'nin ortak yemeği! En iyisi Türk mutfağından seçildi...