Bu numara sizi ararsa sakın açmayın!

Cep telefonu veya gelen aramayı görüntüleyen sabit telefonlara + 393 koduyla yapılan aramalara cevap verilmemesi uyarısı... Uyarıyı Emniyet Müdürü yaptı. İşte uyarının gerekçesi...

Bu numara sizi ararsa sakın açmayın!
Bu numara sizi ararsa sakın açmayın!
GİRİŞ 15.11.2012 06:44 GÜNCELLEME 15.11.2012 13:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Merzifon İlçe Emniyet Müdürü İlyas Aktaş, cep telefonu veya gelen aramayı görüntüleyen sabit telefonlara (+ 393) koduyla bırakılan cevapsız çağrılara kesinlikle geri dönülüp cevap verilmemesini istedi. Aktaş, bu yöntemin çözümü olmayan yeni bir dolandırıcılık yöntemi olduğuna da dikkati çekti.

Cep telefonlarına gelen cevapsız çağrıların ön kodunda (+393) bulunuyorsa bu çağrının dikkate alınmaması gerektiğini vurgulayan Müdür Aktaş, son günlerde şikâyetlerin artması üzerine bir açıklama yaptı. Aktaş, "Cep telefonunu arayarak dolandırıcılık yapmaya çalışanlar taktik değiştirdi. +393 ile başlayan numara ile, cevapsız çağrı bırakan kişi ya da kişiler merak uyandırarak kendilerinin aranmasını sağlıyorlar. Vatandaşımızda bu numaraya 'arayan kim acaba?' diyerek geri dönüyor. Karşınıza çıkan ve çeşitli dillerde konuşan robot ile yaptığınız görüşmenin dakikası 50 dolar, yani 90 lira civarında. Arama yasal olduğu için bu rakam faturanıza ekleniyor ve itiraz etme şansınız bulunmuyor. Bu yeni bir dolandırıcılık yöntemi. Yüksek telefon faturaları ile karşılaşmamak için vatandaşımız uyanık olmalı." şeklinde konuştu.

Müdür Aktaş, vatandaşlardan mağdur olmamaları için tanımadıkları numaralara geri dönüp arama yapmamaları konusunda uyardı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • alat asim 11 yıl önce Şikayet Et
    zabıta , balıkçıya nasıl da küçük balıkları almayacaksın, yoksa zaptederim diyorsa,,. telefon şirketlerine de paralı telefonlara da yönlendirme , yoksa parasını senden keserim demesi lazım, yoksa gücü mü yetmiyor?
    Cevapla
  • Erhan ACUN 11 yıl önce Şikayet Et
    dolandırıcılık meslek haline gelmiş.. sizi arayarak size çeşitli suçlar isnat ederek para isteyen kişilere de itibar etmeyiniz. zıııııır telefon çalıyor telefonu açıyoruz. telsiz konuşmaları ve polis sirenleri eşliğinde falan asayiş şubeden komiser bilmem kim "siz, bugünlerde hiç bir yere kimlik fotokopinizi ibraz ettiniz mi? bugün iki tane terör üyesi elemanı yakaladık üzerilerinde size ait kimlik fotokopisi çıktı eğer mağdur olmak istemiyorsanız falan banka şubesine bu kadar para gönderin sizin adınıza gerekli tüm yerlerde araştırma yapalım". siz de hayır efendim benim avukatım var adresinizi verin sizin ile görüşmeye gelsin. o da karşıda "beyefendi aptal mısınız? sizin gelmenize gerek yok" ama siz yine ısrar etmeye devam ederseniz o kişi "sizi almaya geliyoruz." der telefonu suratınıza kapatır. korkmayın sizi almaya gelemez çünkü adresinizi bilmiyor.
    Cevapla
  • Ayhan BIYIK 11 yıl önce Şikayet Et
    oda bir şeymi asıl bomba bu dolandırıcıkda. 0212 709 00 82 nolu numara arıyor . medya yapımdan arıyoruz. diyorlar sonrada sizi yarışma programanıa seçildiniz diyorlar sonra ev adresi isteyip evinize kargo gelicek deniyor . mevzu bu kadar telefon kapanıyor. 3 veya 5 gün sonra kargo geliyor 18 tl kargo ücreti alınıyor kargonun içinden çıkan 2 kagıt parçası üzerinde intenet bir tane sitesinin ismi giriyorsun tırd hiç bir şey yok anlıyorsun 18 tl gitti. bizim veya sizin için 18 lira hiç bir şey diyebilirsiniz ancak düşünsenize bir tel arcılıgyla toplam 1 dakikanın altında konuşuyor düşünün dolandırıcılıgı 1 kişi 500 kişiyi arasa 18 lira kargo ücreti 8640 lira yapar tel açan 10 kişi olsa 86400 tl yapar bir günde kazanılan para bakın asıl dolandırıcılar bunlar sizin yukarıdakiler hiç bir şey ugraşılan duruma bakın sn.haber7 koordinatörleri verdiğim numaradan googleden araştırma yapın bakın görüceksiniz insanların dertlerini saygılar haber7....
    Cevapla
  • Öteki Kısım 11 yıl önce Şikayet Et
    herkesler bu haberi okuyabilecek mi?. operatörler bu numarayı kapatsın zormudur ? öyle çarşaf çarşaf reklamla müşteri toplanmaz. müşterini mağdur etme zaten iyisindir.
    Cevapla
  • Mesut ILICA 11 yıl önce Şikayet Et
    bu dolandırıcılıktan karlı çıkan kim ? o paralar kime gidiyor ?. cevapsız kalmış telekom mu yapıyor yani bu işi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?