Engin Altan Düzyatan: Köklerimiz Osmanlı

'Diriliş Ertuğrul'un Ertuğrul Bey'i Engin Altan Düzyatan "Cumhuriyet'i kurduk ama köklerimiz Osmanlı" dedi.

Engin Altan Düzyatan: Köklerimiz Osmanlı
Engin Altan Düzyatan: Köklerimiz Osmanlı
GİRİŞ 10.04.2016 08:52 GÜNCELLEME 10.04.2016 08:52
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisinin Ertuğrul Bey'i Engin Altan Düzyatan Sabah gazetesinden Sonat Bahar'a verdiği röportajında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hayatının iki yıldır değiştiğini söyleyen Düzyatan, "Biz 1923'te Osmanlı'yı geride bırakıp bir Cumhuriyet kurduk. Türkiye Cumhuriyeti olarak devam ediyoruz ama köklerimiz Osmanlı." dedi.

İşte röportajın o kısmı:

- Toplum bu tür hikayelere özlem mi duyuyordu yani?

- Toplum olarak merak ediyorduk. Güzel, milliyetçi bir tarafımızı da gıdıklıyor bu dizi. Amerikalı kendi tarihini dizi, film yapıyor ve bayrağını herkese izlettiriyor. İngiliz'in, Fransız'ın tarihini biliyoruz. Bu da bizim köklerimiz ve kültürümüz. Biz 1923'te Osmanlı'yı geride bırakıp bir Cumhuriyet kurduk. Türkiye Cumhuriyeti olarak devam ediyoruz ama köklerimiz Osmanlı. Baktığınız zaman 600 yıllık bir imparatorluktan bahsediyoruz. Dünyayı ayakları altına almış ama bunu ezerek ya da gittiği toplumları sömürerek yapmamış. Yani utanılacak bir tarihimiz yok. Neden hatırlamayı bırakmışız? Övünülecek tarihi olmayan toplumlar bile kendileriyle övünürken üstelik... Kimse tarihini unutamaz. Ne olursa olsun DNA'da kayıtlı bir şeyler var.

YORUMLAR 57
  • aybuke 7 yıl önce Şikayet Et
    bence Avrupa medeniyetsizlikler tarihi uzerine bölüm okumus ve mezun olmus biri olarak soyleyebilirim ki mesele matbaanin ne zaman bulunmasi ya da bize gelmesi degil mesele insan ve adaletli olabilmekmis bunu da Osmanli en layigiyla yapmis tabiki de bir gun patlak vericekti çünkü somurgelerle zengin olan ve gittikleri yerde kan dokup kultur unutturmaya çalışan bati toplumlari Osmanli gibi bir medeniyetin yasamasina izin vermeyecekti ki vermedi de... Fakat hala tarihimize baktigimizda o kadar cok medeniyet unsurları icerdigini ve olayin sadece bilim sanat olmadigini bize kanıtlıyor ki ben her zaman bir Osmanlı torunu oldugum icin gurur duyuyorum
    Cevapla
  • Göz cü 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun sana.
    Cevapla
  • ece 8 yıl önce Şikayet Et
    kimse soyunu tarihini inkar edemez tabi ki ama osmanlı devletiyle övünmek için sadece siyasi başarılara değil aynı zamanda hem siyasi anlamda hem de sosyal anlamdaki basarısızlıklara bakmaz lazım.sosyal anlamda basarılı olsaydık matbaa 300 yıl geç değil daha erken gelirdi.
    Cevapla
  • kayı 8 yıl önce Şikayet Et
    elhamdü lillahh islam ile şereflenmiş türk oğlu türküz...nice nice böyle diziler çekilmesi dileğimle.dizide emeği geçen herkesten allah razı olsun. IYI
    Cevapla
  • Donna 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam Gibi Adam #EnginAltanDuzyatan ♥
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor