Karatay'ın 'incir' açıklamasına tepki

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İlken, "Canan Karatay'ın ‘İncirin fazlası öldürebilir' açıklamasını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Karatay'ın 'incir' açıklamasına tepki
Karatay'ın 'incir' açıklamasına tepki
GİRİŞ 29.03.2016 10:26 GÜNCELLEME 29.03.2016 10:26
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İlken, "Canan Karatay'ın ‘İncirin fazlası öldürebilir' açıklamasını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay'ın incirle ilgili açıklamalarına tepki gösteren AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Yaptığı açıklamalar bilim çevreleri tarafından tartışılan Canan Karatay'ın bir ilçemizde misafir edildiği bir ortamda ‘İncirin fazlası öldürebilir' açıklamasını şiddetle kınıyoruz. Son dönemlerde sırf jeotermal konusunu gündeme getirmek için yine incir gündem oluşturma ve şov malzemesi haline getirilmiştir. Faydaları saymakla bitmeyen Aydın'ın sembolü ve Avrupa Birliği tescili Aydın Ticaret Odası'na ait olan kutsal meyvenin bu şekilde karalanmasına Aydın Ticaret Odası olarak ‘Yeter' diyoruz" diye konuştu.

HER GÜN 2 ADET KURU İNCİR HER ŞEYE İYİ GELİR

İncirin sağlığa faydalarında da söz eden Ülken, "Üreticisinden, müstahsiline, tüccarına ve ihracatçısına kadar Aydın ekonomisinin ana damarlarından biri olan Aydın İncirinin bilimsel veriler ışığında hiçbir zararı olmadığı gibi faydaları da şunlardır; nezle ve bronşite faydalıdır. Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyerek, hastalıklara karşı direnci arttırır. Düzenli incir tüketimi kolon ve çeşitli bağırsak hastalıklarına karşı koruyucudur, sağlıklı bir bağırsak fonksiyonu sağlar.

İncir Omega-3 ve Omega-6 esansiyel yağ asitleri açısından zengin bir meyvedir. Bu nedenle incir yemek kalp hastalıkları engellemede çok büyük fayda sağlar. İncir kalbin normal işlemesine yardımcı olur. Düşük sodyum, son derece yüksek potasyum ve magnezyum sayesinde kan basıncını düşürür. Taze incir yüzde 80 kadar su içerir, beyin için uyarıcı ve enerji kaynağıdır. İçerdiği güçlü antioksidan ve enzimler sayesinde cilt yaşlanmasını yavaşlatır. Ayrıca çatlamış dudakları ve erken kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur. Düzenli İncir tüketimi hafif müshil etkisi, kabızlık ve hemoroit gibi bağırsak sorunlarının tedavisinde yardımcı olur. Her gün 2 adet kuru incir her şeye iyi gelir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • AYSEL 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam hemen atlamış sazan gibi... ÖnceAAydın da Inciri korumak için kullanılan kimyasal maddeden dolayı kanser olan insanların hakkını savunsun.
    Cevapla
  • osmanlı torunu 23 8 yıl önce Şikayet Et
    Hakan ilken bey Canan hanımın konuşmasını yanlış anlıyorsa o kişinin zeka seviyesi ile ile ilgili bir sorundur.Bu zekayla da nasıl ticaret odası başkanı olmuş o da ayrı bir soru.Oda başkanları galiba parası olan kişilerden seçiliyor.Her şeyin azı kara çoğu zarardır.Sen bir oturuşta 1 kg incir yersen elbette hasta olursun canan hanım bunu söylüyor.Hemşehri Canan hanımı canı gönülden destekliyorum.Canan hanıma karşı çıkanlara bakıyorum hiç bir ilimleri ve bilgileri yok,duvara dayanarak konuşuyorlar.Canan hanım ne diyorsa o
    Cevapla
  • Genç 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunların tepkisi de Erkin Koray'ın "Çöpçüler" şarkısını çöpçülerin protesto etmesine benzemiş. Allah akıl fikir versin ne diyelim...
    Cevapla
  • anKARA-pakistan 8 yıl önce Şikayet Et
    ahhh herşeyin fazlası zarardır bak ne güzel diyor atalarımız :) ama ben şimdi canan dedi diye incir yemekten vazgeçecekte değilim
    Cevapla
  • rasit 8 yıl önce Şikayet Et
    Karatay incirin düzenli ve dengeli tüketilmesini önerdi.
    Cevapla
  • VATANIM 8 yıl önce Şikayet Et
    Unutmamak gerekır her şeyin fazlası zararlıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kızılay 2024 yılı kurban bedel fiyatını açıkladı!
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!