32 yaşında MIT’e profesör olacak

Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyesi Dr. Canan Dağdeviren, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) profesörlük teklifi aldı

32 yaşında MIT’e profesör olacak
32 yaşında MIT’e profesör olacak
GİRİŞ 18.04.2016 11:00 GÜNCELLEME 18.04.2016 16:04
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

ABD'de Harvard Üniversitesi Genç Akademi Üyesi ve “giyilebilir kalp pili”nin mucidi Dr. Dağdeviren, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (Massachusetts Institute of Technology - MIT) başvuruda bulunmamasına rağmen önemli bir teklif aldı. Dağdeviren, duyduğu gururu dile getirerek, “Ocak 2017'de bu göreve başlayacağım ve kendi grubumu kuracağım” dedi.

KARİYERİ BAŞARI DOLU

Akademik geçmişi ile başarı basamaklarını bir bir çıktığı gözlenen Dağdeviren, MIT Technology Review dergisinin geçen yıl derlediği “35 Yaş Altı 35 Yenilikçi” ile Forbes dergisinin “30 Yaşından Küçük 30 Bilim İnsanı” listelerinde yer aldı. Fulbright doktora bursunu kazanarak ABD serüvenine başlayan genç mucit, Illinois Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü'nde doktora eğitimini tamamladı. Şu anda Harvard Üniversitesi'nde olan Dağdeviren, seneye MIT'de profesörlük yapacak.

KALP PİLİNİN İLHAMI, DEDESİ

Genç mucit, dedesini, 28 yaşında kalp yetmezliği nedeniyle vefat ettiği için hiç görmediğini, bundan dolayı onun öldüğü yaşa gelinceye kadar kalp hastaları için bir şeyler yapmaya söz verdiğini kaydetti. Giyilebilir kalp pilini tasarladığına değinen Dağdeviren, “Kalbinizin ritmi iyi değilse ritmi düzeltecek kalp pilleri kullanıyoruz ve bu pillerin 6-7 yılda bir değiştirilmesi gerekiyor çünkü pil bitiyor. Kalbiniz kasılıp gevşedikçe, siz nefes alıp verdikçe kalbinizin üzerine yapıştırılan pil sayesinde elektrik üretebiliyorsunuz ve bu elektriği kullanabiliyorsunuz” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 14
  • Turkiye 8 yıl önce Şikayet Et
    bagirin bagirin daha yuksek sesle hic bir gizlisi kalmasin devlet organlarinin ki dusman hepsini yok etsin.
    Cevapla
  • bitlisli 8 yıl önce Şikayet Et
    kendi ülkesine vatanina faydası olmadıktan sonra prof olmus ordinaryos olmus umrumda olmaz gavura çalıştıktan sonra benom gozumde hocc
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Burak efendi bence asıl cahil sensin hem de kara cahil!ABD dış beyinler sayesinde ekonomik,askeri ve uzay bilimlerinde ilerlediler..Orada yabancı ülkelere yapacakları bir eloktronik alet senin bir tır dolusu buğdayına eşit! Bir cep telefonu kaçlira mesela..Bu konular o kadar geniş ve derin ki sana anlatmak zor!
    Cevapla
  • Burak 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne cahilsin bitlisli...
    Cevapla
  • kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bir kanunla Türkiyede yetişmiş beyinlerin yurt dışına çıkmasını yasaklamalı, yada çok büyük maddi yaptırımlara bağlamalı...
    Cevapla
  • Diyarlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitelerimiz siyasetle uğraşacağına,bu gibi beyinlere kendilerini ve tezlerini geliştişrecegi imlanları sağlasa kanuna gerek kalmaz hiç bir beyin dışarı gitmez.
    Cevapla
  • Yörük KURT 8 yıl önce Şikayet Et
    Kısa özgeçmişini yazsaydınız bari...
    Cevapla
  • Rtkkkkkkkkkk 8 yıl önce Şikayet Et
    İyi abd nin omru biraz daha uzadi bizimkide kisaldi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Beştepe'deki sürpriz görüşme sona erdi!
2 Nolu Baro Başkanı Şamlı'dan yeni Anayasa hakkında Haber7'ye özel açıklamalar