Michael Phelps'ten sonra ilgi patladı

Amerikalı yüzücü Michael Phelps'in vücudundaki "hacamat" izleriyle dikkati çekmesinin ardından bu işleme ilgi arttı.

Michael Phelps'ten sonra ilgi patladı
Michael Phelps'ten sonra ilgi patladı
GİRİŞ 17.08.2016 10:59 GÜNCELLEME 17.08.2016 11:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda 5 altın, 1gümüş madalya kazanan Amerikalı yüzücüMichael Phelps'in vücudundaki "hacamat" izleriyle dikkati çekmesinin ardından bu işleme ilgi arttı. Özellikle kanlı hacamatın bilimsel olarak hiçbir faydası kanıtlanmamış olsa da kuru hacamatın kasları rahatlattığı biliniyor.

5 ALTIN,1 GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda 5 altın, 1 gümüş madalya kazanan Amerikalı yüzücü Michael Phelps'in vücudunda "hacamat" kaynaklı olduğu öne sürülen izlerin görülmesi, Manisa'da aralarında sporcuların da bulunduğu birçok vatandaşı hacamat yaptırmaya yöneltti.

Manisa'da kurduğu merkezle yıllardır hacamat tedavisini uygulayan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr Muzaffer Yurttaş, yüzyıllardır bir tedavi yöntemi olarak kullanılan hacamatın, vücudu dinlendirdiğini ve sağlıklı kalmasını sağladığını belirtti.

Dünyada yaygın bir şekilde kullanılan tedavinin, bir detoks metodu, bir koruyucu sağlık tedavisi olduğunu kaydeden Yurttaş, Manisa'da son zamanlarda özellikle sporcuların hacamat yaptırmak için başvurduğunu, hacamat tedavisinde gözle görülür bir artış olduğunu belirtti.

YORUMLAR 6
  • Zahid 7 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili peygamberimiz yaptırıyordu,kimse ilgi göstermiyordu.Elin yabancısı yapınca kıymete bindi.Neyse bu iştede bir hayır ortaya çıkmış oldu.Michael PHELPS aracılığıyla faydalı bir sünnet olan bir uygulamanın dünyaya tanıtımı sağlanmış oldu.ABD li yüzücüye teşekkür etmek gerekir.
    Cevapla
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları biz Sünnettir şifadır diye yaptırdığımızda GERİ KAFALI diyorlardı, amerikalı yaptırdığında moda oldu.
    Cevapla
  • eyyupk 7 yıl önce Şikayet Et
    ender kardeşime fazlasıyla katılıyorum
    Cevapla
  • Raşit 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
  • Ender 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ümmetin kurtuluşunun yolu vallahi Resulullahın ayak izlerini takip etmekten geçiyor ve malesefki biz müslümanlar Resulullah söyleyince değil Michael Phelps uygulayınca sünnete yöneliyoruz. İşte bu yüzden batının kuklası oluyoruz Uyanın müslümanlar Kurtuluş peygambere uymakta yaşayan kuran olmakta...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!