Sivrisinek ısırığı bu hale getirdi

Televizyon sunucusu Charlie Webster sivrisinek ısırığı sonucu nadir görülen bir tropik hastalık olan malaryaya yakalandı.

Sivrisinek ısırığı bu hale getirdi
Sivrisinek ısırığı bu hale getirdi
GİRİŞ 21.08.2016 09:23 GÜNCELLEME 21.08.2016 13:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Televizyon sunucusu Charlie Webster Rio'ya Olimpiyat Oyunları'nı takip etmek ve haber yapmak için gitmişti. Ancak talihsiz genç kadının başına hiç beklenmedik bir şey geldi. Bir sivrisinek ısırdı, nadir görülen bir tropik hastalık olan malaryaya yakalandı ve günlerce komada kaldı. Komadan yeni çıkan 33 yaşındaki Webster'ın ailesine ilk sözleri "Şu makinelere bak. Hepsi beni hayatta tutmak için." oldu.

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Rio'dayken kusmaya başlayan Webster, burada parasetamol içeren bazı ilaçlar alarak işine devam etmeye çalıştı. 22 Temmuz'da durumu kötüleşen Webster Rio de Janeiro'da hastaneye kaldırıldı. İlk olarak akla Zika virüsü gelse de daha sonra bunun malarya olduğu anlaşıldı. Hala Rio'da tedavisi devam eden Webster'ın iyileşme sürecine girdiği açıklandı.

MALARYA NEDİR?

Dişi anofel cinsi sivrisineklerde bulunan parazitlerin, insanları ısırmasıyla meydana gelen, nöbetler halinde ateş ve titremeye neden olan, yaygın bir hastalıktır. Sıtmanın bir diğer adı malaryadır. Teşhis ve tedavisi mümkündür ve kolaylıkla yapılır. Tedavi edilmediği takdirde ciddi problemlere yol açar ve hatta ölümcül olabilir.

Çok uzun zamandan beri bilinen bir hastalıktır. Dünyada 200 milyondan fazla kişinin bu hastalığa yakalandığı tahmin edilmektedir. Çoğunlukla Asya ve Afrika’da görülen bu hastalık, artık havayolu ulaşımı ile bütün dünyaya yayılmaktadır. İnsanoğlunun karşılaştığı en yaygın hastalıklardan biridir.
Ülkemizde en çok Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde görülmektedir. Adana, Mersin, Gaziantep, en çok görülen yerlerdir.

 

YORUMLAR 2
  • Mert 7 yıl önce Şikayet Et
    Sıtma deseniz olmaz mıydı? 3,2 milyon dünya nüfusunun sadece onbinde beşi eder.
    Cevapla
  • DrTa 7 yıl önce Şikayet Et
    Plasmodium vivax bildiğimiz sık görülen sıtma etkenidir. Plasmodium Malaria ise en nadir görülen ve en tehlikeli türüdür. Haberde doğru kullanılmış aynı şey değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"