Fizik tedavide yüksek teknoloji kullanılıyor

Son yıllarda kullanılan yüksek teknolojik cihazların fizik tedavi alanında önemli kolaylıklar sağlıyor.

Fizik tedavide yüksek teknoloji kullanılıyor
Fizik tedavide yüksek teknoloji kullanılıyor
GİRİŞ 30.09.2016 12:35 GÜNCELLEME 30.09.2016 12:35

Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Gündüz, fizik tedavi uygulamalarında ekip çalışmasının önemine dikkat çekiyor.

Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Gündüz; “Rehabilitasyon ihtiyacı olan hasta sayısı doğuştan sakatlayıcı hastalıklar, ilerleyici kas ve sinir hastalıkları, hipertansiyon, diyabet ve kalp hastalığına bağlı inmeler, yaşlı nüfusunun artması ve buna bağlı sakatlayıcı durumlar, trafik kazaları, toplum içi şiddet olayları gibi sebeplerle artmaktadır.

Rehabilitasyon, diğer tıp dallarının aksine tek bir organ veya sistem etrafında örgütlenmez, bunun yerine insan hayatının hemen her alanı ile ilgilenir. Bunu başarmak için hasta ile ilgili ekip çalışması yapılır. Fizik tedavi uzmanı, gereğinde diğer tıp uzmanı, rehabilitasyon hemşiresi, fizyoterapist, psikolog, konuşma patalogları ekibin baş elemanı olarak görev yaparlar.”

Fizik tedavide yüksek teknolojinin kullanımı

“Rehabilitasyon hizmetleri öncelikle dikkatli ve özenli insan çalışmasını sonra da gerekli alet ve cihazların varlığını gerektirir. Yüksek teknolojik cihazlar son yıllarda kullanıma girmiş ve fizik tedavi alanında önemli kolaylıklar sağlamıştır. Özellikle robotik tedavi, hastalar için gerekli spesifik egzersizlerin yaptırılmasında günden güne daha fazla kullanılmaktadır. Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde de yüksek teknolojik cihazlardan yararlanarak tedaviler gerçekleştirilmektedir.”

Beyin ve omurilik hasarları

“Henüz hasara uğramış beyin ve omuriliği eski haline getirme aşamasından uzaktayız. Bu konuda hücre implantasyonları ve çeşitli biyolojik ve kimyasal madde kullanımı sonuçları ve umutları artırmaktadır. Bunun başarılması durumunda rehabilitasyon çalışmalarında da önemli gelişim sıçramaları olabilecektir.”

Rehabilitasyon merkezleri

“Rehabilitasyon hizmeti alanında ülkede açık bulunmaktadır. Devlet kurumları ihtiyacı karşılayamamaktadır. Son yıllarda özel sektör bu alana girmiş olup özel Rehabilitasyon merkezleri hastalara yatak, tıbbi ve rehabilatif bakım ve yüksek teknolojik cihazlarla etkili hizmet vermektedirler.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu