Migren'de botoks tedavisi

Migren, her 6-7 kişiden birinde kronik migren ise her 10 kişide görülüyor.

Migren'de botoks tedavisi
Migren'de botoks tedavisi
GİRİŞ 17.10.2016 12:09 GÜNCELLEME 17.10.2016 12:09

Genellikle tek taraflı, orta veya daha şiddetli, 4 saatten uzun süren, zonklayıcı nitelikte baş ağrısı, sıklıkla bulantı ve kusmanın eşlik ettiği, ışık ses, hareket ve kokuya duyarlılığın arttığı durumlar, migren ataklarının en tipik özellikleri olarak tanımlıyor.

Kişinin yaşamını alt üst eden migren rahatsızlığında, baş ağrısı ataklarını önlemek ve yaşam kalitesini yükseltmek, estetik sorunların tedavisinde sıklıkla kullanılan botox ile mümkün olabiliyor.

Nöroloji Uzmanı Dr.Gökhan Gürel, botoksun migren tedavisinde kullanılmasının FDA tarafından da onaylandığını söylüyor. Dr.Gürel, botoksla migren tedavisini, migrenden ciddi şekilde etkilenen kronik migrenli hastalara mutlaka bir Nöroloji uzmanı tarafından yapılmasını öneriyor.

BOTOKS MİGREN ATAĞINI NASIL ÖNLÜYOR ?

Dr. Gökhan Gürel migrenlilerde alın, şakak, ense, boyun ve omuz bölgelerinde en az 31 noktaya uygulanarak yapılan botok tedavisinin, uygulandığı kaslarda gevşemeyi sağladığını söylüyor. Böylece bu kasların arasında bulunan sinirlerden beyne giden ve sürekli ağrı ataklarına yol açan sinyallerin beyne ulaşmasının engellenerek migren ataklarının önlenebildiğini belirtiyor.

BOTOKSUN ETKİSİ NE KADAR SÜRÜYOR ?

Deneyimli bir hekim tarafından yaklaşık 20 dakikada kolayca uygulanan botoksun etkisi 6 aya kadar sürebildiğini söyleyen Dr.Gökhan Gürel, 2010 yılında yapılan PREEMPT çalışmasının sonuçları göz önüne alındığında hastanın durumuna ve hastayı izleyen Nörolog doktorun kararına göre uygulamanın belli aralıklarla tekrar edilebileceğini vurguluyor.

Ayrıca botoks uygulaması sonrası, hastaların hemen günlük yaşamlarına dönebileceklerini, botoksun kalıcı yan etkisi olmayan güvenli bir tedavi yöntemi olduğunu ifade ediyor.

NÖROLOJİK TAKİP ÇOK ÖNEMLİ!

Migrenin sadece bir baş ağrısı rahatsızlığı olmadığını özellikle ifade eden Dr.Gökhan Gürel, migren ataklarının beyinde hasarlara yol açarak felçlere dahi neden olabileceğini, bu nedenle bir hastaya hangi yöntem uygulanırsa uygulansın, hastaların mutlaka Nöroloji hekimleri tarafından takip edilmeleri gerektiğini söylüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı