Gece uyandığınızda sakın tuvalete gitmeyin!

Gecenin bir yarısı uyanıyorsanız siz de ikinci gruba giriyorsunuz ve bu durumun farklı nedenleri olabilir.

Gece uyandığınızda sakın tuvalete gitmeyin!
Gece uyandığınızda sakın tuvalete gitmeyin!
GİRİŞ 05.04.2017 11:06 GÜNCELLEME 05.04.2017 11:06
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Birçok insan insomnia veya başka uyku problemleri yaşıyor. Bazıları uyumakta zorluk çekerken bazıları uyku halini devam ettirmekte zorlanıyor. 

Yerinizden kalkıp oturmayın

Bir anda uyandığınızda sabit kalmaya çalışın. Doğrulmak gibi basit bir hareket bile kalp atışlarınızı hızlandırmaya yetebilir. Uyurken kalp atışlarımız yavaşlar. Kalp atışlarımız hızlandığında beyne kan akışı artar ve daha uyanık olursunuz.

Tuvalete gitmeyin

Yatmadan önce fazla su içerseniz gece tuvaletiniz gelebilir. Bu durumda elbette tuvalete gitmelisiniz. Ancak başka bir sebepten uyandıysanız ve hafif bir tuvalete gitme ihtiyacı hissettiyseniz tutun. Kendinizi rahatlattığınızda daha kolay uyuyacağınızı düşünüyor olabilirsiniz ancak yataktan çıkmak, ışığı yakmak, ellerinizi yıkamak beyninize sabah olduğu sinyalini gönderebilir.

Telefonunuzu kontrol etmeyin

Telefonun ekranındaki ışık beyninize karışık sinyaller gönderir, sirkadiyen ritmimizi karıştırır, beynimize gündüz vakti olduğunu düşündürür. Ayrıca sosyal medyada dolaşmak zihnimizi meşgul ederek uyumayı zorlaştırır.

Saatinizi kontrol etmeyin

Ne yaparsanız yapın yan tarafa dönüp saatinizi kontrol etmeyin. Saatin parlak ışığı dikkatinizi dağıtmakla kalmaz, saatin kaç olduğunu bilmek uyku döngünüzü bozar. Örneğin saat 4 ise uyumak için kaç saatiniz kaldığını hesaplamaya başlayacaksınız ve az zamanınız kaldıysa stres yapacaksınız.

Yatakta dönüp durmayın

Uyurken bütün kaslarınız rahatlamış olur. Dönerek, hareket ederek kaslarınızı hissetme isteği doğaldır ancak buna direnmeniz gerekiyor. Çünkü bu şekilde uyumak daha kolaydır ve kaslarınız geceleri aktif olmamalıdır. Hareket etmeye başladığınızda kaslarınız aktif hale gelir ve rahat bir pozisyon bulmak zorlaşır.

YORUMLAR 11
  • Nvn 7 yıl önce Şikayet Et
    Gece uyandımmı kendimi kısmetli görüyorum , çünkü tuvalete gidince hadi bi de abdest alıyım gece namazımı kılıyım diyorum ardından da eeeenn güzel dua ortamın, Allah ile yalnız sen ve ardından da şükür ve tesbih derken tatlı uykun zaten geliyor .Hepi topu 30-40 dakikaki .
    Cevapla
  • Uğur 7 yıl önce Şikayet Et
    Ahirette ne diyecek peki, nereye bakacak? Saçmalamayın yav,
    Cevapla
  • RAMAZAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Namaz uykudan hayırlıdır...
    Cevapla
  • Bekir 7 yıl önce Şikayet Et
    Kim soylemis bunları. Hepsi yanlış. Tuvalete gidersin rahatlarsın daha iyi uyursun. Teheccüt vaktiyse kilarsin tabi. Acaba saat kaç diye meraktan uyuyamıyorsan saate bakarsın tabi. Biraz alışkanlığa bağlı.
    Cevapla
  • Seher vakti 7 yıl önce Şikayet Et
    Saate bakın. Sabah namazı ise kılın. Seher vakti dualar kabul edilir. Seher vakti değilse ya uyuyun ya da teheccüde kalkın. Ayrıca gece uyanan Allahümme mağfirli desin buyurmuş Resulullah Efendimiz aleyhiselan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü