Saç uzatma yöntemleri nelerdir? Sadece iki haftada...

Gür, sağlıklı ve uzun saçlar her kadının hayalidir. Saçın sağlıklı uzaması da sanıldığı kadar kolay değildir. Yıpranmadan ve sağlıkla saç uzatma yöntemleri nelerdir? İşte, kısa sürede uzamasını sağlayan saç uzatan kürler...

Saç uzatma yöntemleri nelerdir? Sadece iki haftada...
Saç uzatma yöntemleri nelerdir? Sadece iki haftada...
GİRİŞ 21.09.2020 15:25 GÜNCELLEME 21.09.2020 15:25
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

Kadınların en önem verdiği şeylerden biride saçlarıdır. Her kadın uzun, gür ve bakımlı saçlara sahip olmak isterler. Ama saçlar kıymetli olduğu kadar da hassaslardır. Hava koşullarına göre ya da psikolojik durumlara göre dökülme, kuruma ya da geç uzama gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Sizler için araştırdık. Saçlarınızı evde doğal bakım kürleri ile sağlıklı, gür ve hızlı bir şekilde uzatabileceksiniz.

saç uzatma

Sağlıklı ve gür saç uzatma yöntemleri nelerdir? 

Kadınların bakımlı saçlara sahip olmak için yapmayacakları şey yoktur. Uzun, gür ve bakımlı saçlara sahip olmayı her kadın ister. Sizin saçlarınız geç mi uzuyor? Sizler için araştırdık. Kimyasal kullanmadan tamamen doğal ürünler ile gür, bakımlı ve gür saçlara sahip olabilirsiniz.

Uzun ve bakımlı saçın ilk temel kuralı sağlıklı beslenmektir. Tükettiğimiz besinler vücudunuzu besler ve saçınız da vücudunuzun bir parçası olduğundan saçlarınız da sağlıklı besinlerden nasibini alacaktır. Saçlar, proteinden oluşur bu sebeple günlük beslenmenizde protein oranını dengelemelisiniz. Tavuk, hindi, balık, yumurta, soya ürünleri, fasulye, yağsız et ve kuruyemişler ideal protein kaynaklarıdır. Bu besinler sağlıklı keratin üretimine yardımcı olarak, saç sağlığında büyük rol oynarlar. Ayrıca mutlaka C vitamini bakımından zengin olan meyve ve sebzelerden tüketin. C vitamini eksikliği saçı zayıflatır, matlaştırır ve kolay kırılmasına neden olur.

Sağlıklı ve hızlı saç uzatmanın bitkisel çözümü

saç uzatma soğan kürü

 Soğan Maskesi

Soğan sülfür açısından en zengin besinlerden birisidir. Birçok insan saçları uzatma konusunda kokusundan dolayı soğana endişe ile yaklaşabiliyor. Ama soğanın saçları uzatma konusundaki etkisi bilimsel çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Hatta saç dökülmesini önlemenin ve saç uzatmanın yanı sıra, saç derisindeki mantar ve mayalardan kaynaklanabilecek enfeksiyonlara ve kepeğe karşı da etkili olduğu kanıtlanan diğer özellikleridir. Bu araştırmalar sırasında erken saç beyazlamasına karşı soğan suyunun tedavi edici etkisi olduğu da görüldü.

Hazırlanışı;

4 veya 5 soğanı kıyarak bir litre suyun içine koyun ve bu karışımı 10 dakika kaynatın. Kaynattığınız bu suyu soğuması için bir kenara alın, soğuduktan sonra suyunu süzün. Saçlarınızı şampuanladıktan sonra bu soğanlı su ile saçlarınızı durulayın.

patates maskesi saç

Patates Maskesi

Patates hiçbir zararı olmadan doğal bir şekilde haftada bir veya iki kez uygulandığında saçları çok kısa süre içinde uzatıyor. Patates, saç beyazlamasına karşın çok etkilidir. Saç dökülmesini tedavi eder. Saçlardaki A, B, C, vitamin eksikliği saçların kurumasının, dökülmesinin, kırılmasının en önemli nedenlerinden biridir. Patates içinde bulunduğu vitamin deposu ile saçları kökten uca onarır bakımını yapar. Daha güçlü dolgun ipek gibi saçlara kavuşmanıza adeta yardımcı olur.

Hazırlanışı;

  • 3 adet patates

  • 1 yumurta sarısı

  • 1 yemek kaşığı bal

Öncelikle patatesleri rendeleyin ve daha sonra sıkarak suyunu çıkarın. Yumurta sarısı ve balı da bu karışıma ekleyin. Güzelce karıştırın ve saç derinize masaj yaparak uygulayın. 1 saat kadar saçınızda tuttuktan sonra doğal bir şampuanla yıkayın. İçeriğinde kullandığımız yumurta sarısı ve bal, saçlarınız için eşsiz bir nem kaynağıdır. Nemlenen saçlarınız artık eskisinden daha hızlı uzayacak.

yumurta ile saç uzatma

Yumurta maskesi

Saç, yapısal olarak proteinden oluşur. Saçın daha sağlıklı olması için dışarıdan protein takviyesi gerekir. En doğal protein kaynağı da yumurtadır. Bu maske saçlarınıza güç ve hacim verecek, daha kolay uzamasına yardımcı olacak.

Hazırlanışı;

  • 1 veya 2 yumurta beyazı

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı bal

Bal, zeytinyağı ve yumurta beyazını bir kapta güzelce çırpın. Daha sonra elde ettiğiniz bu karışımı saç derinize uygulayın. Ve 15-20 dakika saçınızda tutun. (saçlarınızı havluyla sarmanız daha etkili sonuç almanızı sağlar.) Son olarak saçlarınızı doğal bir şampuanla yıkayın.

elma sirkesi ile saç uzatma

Elma Sirkesi

Elma sirkesi, saçlarımız için de çok faydalı. Saç köklerini uyaran elma sirkesi, saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Saç derinizin Ph dengesini ayarlayarak, yeni saç oluşumunu da hızlandırır. Saçınızı son bir kez durularken, suya bir miktar elma sirkesi ilave edin. Eğer elma sirkesinin kokusu sizi rahatsız ederse, birkaç damla lavanta yağını da suya ilave edebilirsiniz.

aleo vera

Aloe vera maskesi

Cilt için vazgeçilmez bir nimet olan aloe vera saçları hızlı bir şekilde uzatmaya yarıyor. Aloe verayı gece yatmadan önce saçınıza sürerseniz hem parlak hem de hızlı uzayan saçlara sahip olabilirsiniz. Sabah uyandığınızda yıkamayı ihmal etmeyin.

YORUMLAR 116
  • HYRNS 2 yıl önce Şikayet Et
    Aloevera yapmak istiyorum ama korkuyorum ya saçıma bir şey olurs
    Cevapla
  • sac 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçektende saç uzatıyo mu
    Cevapla
  • Fatma 2 yıl önce Şikayet Et
    Neyapsam büyünuyo
    Cevapla
  • Saçlarım 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben denedim 2 haftada 6 santim uzadı yapin
    Cevapla
  • 777 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangisini denediniz acaba
    Cevapla
  • Saçlarım 2 yıl önce Şikayet Et
    Yumurtayı denedim
    Cevapla
  • Gjiuj 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen ya okadar çok varki hangisini deneyeceğim karar veremedim en etkili hangisi?
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben saçlarımı kestim ondan sonra çok pişman oldum bu tarifleri denedim saçlarımı eski uzunluğuna kavuşturdum şimdi hedefim saçlarımı daha fazla uzatmak gerçektende işe yarıyor
    Cevapla
  • Arzuw 2 yıl önce Şikayet Et
    Hangisini denedin
    Cevapla
  • Betül 2 yıl önce Şikayet Et
    hangi malzemeyi kullandınız acaba? kaç haftada sonuç aldınız?
    Cevapla
  • Beyzanurrr 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçektende uzatıyor korkmayın deneyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...