Pınar Güneş Karsak'tan yeşil çay uyarısı!

Prof Dr. Pınar Güneş Karsak, yeşil çay ile ilgili hem tavsiye hem de uyarılarda bulundu.

Pınar Güneş Karsak'tan yeşil çay uyarısı!
Pınar Güneş Karsak'tan yeşil çay uyarısı!
GİRİŞ 26.03.2018 12:45 GÜNCELLEME 26.03.2018 13:47

Karsak, tüketiminin oldukça faydası bulunan yeşil çayla alakalı çeşitli açıklamalarda bulundu ve toplumdaki her insanın tüketmesini tavsiye etti.

Yeşil çay tüketerek elde edilebilecek faydalar:

 

Kansere karşı koruyucudur.

Metabolizmayı hızlandırır.

Kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.

Zihinsel kapasiteyi artırır, Alzheimer için yardımcı olabilir.

Öneri: Günde bir kaç yeşil çay içmek sizi daha sağlıklı ve canlı yapacaktır.

Prof. DR. Pınar Güneş Karsak'tan uyarı

Yeşil çay yüksek tansiyon hastalıklarında tansiyonu daha da yükseltebilir ve çarpıntı yapabilir. Ayrıca, aşırı miktarda tüketildiğinde halüsinasyonlara sebep olabilir ve diş lekeleri oluşturabilir. Tüketim miktarına dikkat ediniz, aşırıya kaçırmayınız.

Metabolizma hızlandırıcı ve kilo vermeye yardımcı çay tarifi:

1 tatlı kaşığı yeşil çay

2 parça (parmak büyüklüğünde) turunç kabuğu

2 adet acı kırmızı biber

250 cc kaynar su

Yeşil çay, turunç kabuğu ve acı kırmızıbiber cam veya porselen bir fincana konulur, üzerine kaynar su eklenir. Fincanın ağzı kapatılarak 10 dakika demlenmesi beklenir. Günde 3-4 fincan içebilirsiniz. Fazla miktarda tüketmeyin, çarpıntı yapabilir.

Yoğurt

Ama hangi yoğurt? Tabii ki ev yoğurdu, marketlerden aldığınız ev yoğurdu tadında olarak satılan yoğurtlar değil. Gerçek ev yoğurdu probiyotik içerir, sağlığınız için faydalıdır. Oysa marketten aldığınız homojenize yoğurtların probiyotik özelliği yoktur, bağışıklık sistemini desteklemez.

Günümüzde kullanılan gıda teknolojileri ile üretilen homojenize yoğurtların uzun ömürlü olması için uygulanan işlemler, yoğurtların insan vücudu için faydasız hale gelmesine yol açmıştır. Yoğurdun doğal hali bir bakteri kültürü olduğu halde, marketlerde satılan yoğurtlar, buzdolabı dışında açıkta bırakılsa bile bozulmamaktadır!

Probiyotikler

Probiyotikleri desteklemek söz konusu olduğunda, en faydalı gıdalardan birisi de yoğurttur. Ancak modern zamanlarda yediğimiz, market raflarında satılan, ekşimeyen yoğurtlardan bahsetmiyorum. Bir yoğurt belli bir süre sonunca ekşimiyorsa bilin ki o yoğurdun sizin probiyotiklerinize bir faydası olmayacaktır.

Doğal yoğurt, bakretiler içerir. Doğal yoğurdun içeriğinde bulunan bakretiler, kadınlarda vajinal mantar enfeksiyonlarını engellediği ispatlandı.

Aynı şekilde, günde bir porsiyon yoğurt yemenin bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı ve alerjileri azalttığı gösterildi.

Ama hangi yoğurt? Evde yaptığınız, doğal yoğurt.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!