Evde diş beyazlatma yöntemleri! Sadece üç dakikada bembeyaz dişler

Güzel ve doğal bir yüzün en önemli unsurlarından biri bembeyaz parlayan dişlerdir. Yüze kondurulmuş bir mücevher edasında olan dişler yediklerimizde, içtiklerimizden, enzimlerden, sigaradan ve daha birçok nedenden leke tutar sararır. İşte, evde sadece üç dakikada hazırlayarak uygulayabileceğiniz diş beyazlatma yöntemleri

Evde diş beyazlatma yöntemleri! Sadece üç dakikada bembeyaz dişler
Evde diş beyazlatma yöntemleri! Sadece üç dakikada bembeyaz dişler
GİRİŞ 21.09.2020 08:05 GÜNCELLEME 21.09.2020 08:49
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bembeyaz parlayan dişler, tartışmasız herkesin hayalidir. Beyazlatıcı diş macunları, diş beyazlatma operasyonları vs. yöntemlere ihtiyaç duymadan tamamen doğal malzemelerle kendi diş beyazlatıcınızı yapabilrsiniz. Peki, dişler nasıl beyazlatılır? İşte, evde uygulayabileceğiniz diş beyazlatıcı tarifler...

Kabartma tozu ve Limon mucizesi:

Bir kaba kabartma tozunu koyun. Yarım limonun suyunu sıkıp bu kabın içine dökün. Kabartma tozu ve limon suyunu karıştırın. Karışımdan ihtiyacınız kadar olan miktarı diş fırçanızın üstüne sürün. Nazikçe dişlerinizi fırçalayın. Bir dakika bekleyip çalkalayın. 

Kabartma tozu ve Hindistan cevizi yağı:

Bir kaseye 1 çay kaşığı kabartma tozu koyun ve ½ çay kaşığı hindistancevizi yağı ekleyin. Macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bu macunla dişlerinizi fırçalamak için bir diş fırçası kullanın. Daha sonra ağzınızı iyice durulayın. Dişlerinizi bu karışımla haftada iki kez fırçalayın.

Kabartma tozu ile elma sirkesi:

Bir kaseye biraz kabartma tozu koyun. Macun kıvamına gelmesi için yeterli miktarda elma sirkesi ekleyin ve karıştırın. Elma sirkesi lekeleri çıkarmak ve dişleri beyazlatmakta etkilidir. Dişlerinizi nazikçe fırçalayın. Bir ay boyunca haftada bir kez tekrarlayın.

Zerdeçal:

Bir çay kaşığı zerdeçal, yarım yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve bir veya iki damla nane esansiyel yağını bir kaba koyup karıştırın. Nazikçe dişlerinizi fırçalayın. Üç ila beş dakika bekletip ağzınızı su ile çalkalayın.

Muz kabuğu ile diş beyazlatma:

Muz kabuğu, diş minesini yeniden canlandıran ve gülüşünüze parlaklığı geri kazandıran magnezyum, manganez ve potasyum açısından zengindir. Taze muz kabuğunun beyaz kısmını dişlerinizin üzerine sürün. Muz kabuğunu kullandıktan sonra dişlerinizi fırçalayın. Bu yöntemi haftada 2 veya 3 kez tekrarlayabilirsiniz. 

Çilek ezmesi:

İki veya üç büyük çileği ezip bir macun haline getirin. Çilek ezmesini dişlerinize diş fırçası yardımıyla uygulayın. Üç ila beş dakika arası bekletip ağzınızı suyla çalkalayın. Bu karışımı haftada bir kez kullanın. 

YORUMLAR 15
  • derya 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben de bir süre dişlerimi beyazlatmak için limon ve karbonat kullandım ama dişlerim o kadar aşındı ki anlatamam su içerken bile sızlıyolardı ve sararmışlardı. gülsemin koçak hanıma gittim istanbulda o kadar guzel yaptı ki dişlerimi. Allah ondan razı olsun. burdaki her bilgiye güvenmeyin gercekten dişlerinizden olursunuz...
    Cevapla
  • samira 3 yıl önce Şikayet Et
    ben breket takdirdim dislerimde saralmalar var ve doktorum da sehir dişinda 3 haftaya gelicek. bende dislerimi bembeyaz gormek istiyorum sizce evde nasil yapa bilirim
    Cevapla
  • !hbk?gmhbj!gfjhg 4 yıl önce Şikayet Et
    Limon ve karbonat diş minesine zarar verir ilerde cok sıkıntı çekersiniz
    Cevapla
  • hayranlar grup 4 yıl önce Şikayet Et
    En sevdigim dizi. BİCAK SİRTİ. SWARAGİNİ
    Cevapla
  • neriman 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok iyi bir hafta kulandim muthis muz formulu
    Cevapla
  • aysegul karagul 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu formuler yuzunden agzim yara oldu bence hic kimse bunlari denemesin en iyisi dis macunu COLGATE
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?