Sivilce lekelerinden nasıl kurtulunur? Yüzdeki sivilce ve yağlanmaya çözüm

Günümüzde gençlerin en büyük problemlerinden biri haline gelen cilt yağlanması ve sivilce lekesi sorununa kesin çözüm bulundu. Maya maskesini uygulayarak yüzdeki sivilcelerden ve sivilce lekelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Pek maya maskesi nasıl uygulanır? İşte püf noktaları...

Sivilce lekelerinden nasıl kurtulunur? Yüzdeki sivilce ve yağlanmaya çözüm
Sivilce lekelerinden nasıl kurtulunur? Yüzdeki sivilce ve yağlanmaya çözüm
GİRİŞ 16.11.2018 11:23 GÜNCELLEME 16.11.2018 11:23
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Her ne kadar ergenlikte daha çok karşılaşılan bir sorun olsa da günümüzde her yaştan bireyin problemi haline gelen sivilce izleri ve sivilce lekelerinden kurtulmak sanıldığı kadar zor değil. Evde hazırlayabileceğiniz maskelerle bu sorundan tamamen kurtulabilirsiniz. İşte doğal yöntemle yüzdeki sivilce lekelerini yok etme formülü

SİVİLCE LEKELERİ İÇİN MAYA MASKESİ NASIL UYGULANIR?

1 yemek kaşığı maya ile yarım yemek kaşığı suyu cam bir kabın içerisinde krem kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Maskenin fazla katı ya da fazla sıvı olmamasına dikkat ederek suyu göz kararı olacak şekilde ekleyebilirsiniz. Maskeyi temizlenmiş yüzünüze, çenenizden yukarı doğru masaj yaparak sürün. Hazırladığınız bu maskeyi göz çevrelerinize de uygulayabilirsiniz. 15- 20 dakika sonra önce ılık su ile dairesel hareketler ile yavaş yavaş maskeyi temizleyin. Daha sonra da soğuk su ile yüzünüzü durulayın. 

Sivilce Lekesi İçin Maya Maskesi

SİVİLCE LEKELERİ NE ZAMAN GEÇER?

Cildin yapısına göre farklılık gösterebilen sivilce izlerinin yok olması süreci koyu ciltlerde yaklaşık altı ayı bulabilir. Altı aydan sonra adım adım hafifleyerek yok olmaya başlar. Cildin güneşten gelen zararlı ışınlardan korunmaması halinde bu süreç bir senenin de üzerine çıkabilir

SİVİLCE OLUŞUMUNA KARŞI ALINABİLECEK ÖNLEMLER

Sivilce oluşumuna karşı alınabilecek başlıca önlem şüphesiz ki cilt temizliğidir. Genellikle yağlı ciltlerde görülen sivilceler, cildin düzenli olarak temizlenmesi sonucunda belirgin bir şekilde azalacaktır. Bu nedenle özellikle yağlı cilt tipine sahip kişilerin cilt tiplerine uygun kozmetik temizleyiciler veya doğal maskeler ile ciltlerinin yağ dengesini koruyabilirler. 

Sivilce Lekesi Kurtulma Yöntemleri

YÜZDEKİ SİVİLCE VE SİVİLCE LEKELERİNİ GEÇİREN DİĞER YÖNTEMLER

Limon Suyu: Neredeyse bütün maskelerde kullandığımız limon suyu doğal bir ağartıcıdır. Taze sıkılmış limon suyunu sivilcenin üzerine pamuk yardımı ile sürün. C vitamini deposu limon kolajın üretimi desteklemektedir. Günde 1 defa sivilce olan yere sürmeniz yeterlidir.

Doğal Bal: Sivilce izlerini geçirmek için sorunlu bölgeye az miktarda bal sürün ve bekleyin. Gece yatmadan öncede sürebilirsiniz.

Toz Şeker: Peeling etkisi yaratan toz şekeri az miktarda nemlendirin ve sivilce izi olan bölgeye sürün baskı yapmadan masaj yapar gibi uygulayın. Sivilce izinin kaybolması için her gün deneyebilirsiniz.

Aloe Vera: Çok etkili bir cilt bakımı ürünü olan aloe vere cildi nemlendirir, tahrişi önler ve cildi yeniler ayrıca yara izi, sivilce izini de yok ettiği bilinmektedir. Sivilce izi olan bölgeye günde 2 defa sabah ve akşam sürmeniz yeterli.

Sinir Otu: Aktarlardan alacağınız sinir otunun yapraklarını ezin ve yapraklardan çıkan suyu sivilce izi olan bölgeye sürün sivilce lekelerini ve izlerini kısa sürede yok etmektedir.

Patates: Taze olarak dilim dilim kesilmiş patatesleri sivilce ve sivilce izi olan bölgeye
sürmeniz yeterlidir. Yarım saat boyunca patatesin suyunun iyice sivilce izine etki etmesi gerekmektedir her 5 dakikada bir patates dilimini değiştirmeniz gerekmektedir. Sivilce izlerinin kaybolması için 1 ay boyunca her gün denemeniz gerekmektedir.

Domates: Doğal bir renk acıcı ve ağartıcı olan domates içeriğinde bulunan asitler sayesinde sivilce izlerini yok etmektedir. 1 Adet domatesin kabuğunu soyun ve çatalla ezdikten sonra yüzünüze sürün ve yarım saat bekleyin. Haftada 3 defa denemeniz yeterlidir.

Kabartma Tozu: Sivilce izlerini yok eden kabartma tozunu az miktarda sulandırarak macun kıvamına getirin sivilce izi olan bölgeye sürün. Haftada 3 defa uygulayarak etkili sonuç almanız mümkün.

Sabun Otu: Suyun içerisinde kaynattığınız sabun otunu sivilce izi olan bölgeye sürün suyunu saklayarak hergün kullanabilirsiniz sivilce izlerini yok etmede çok etkilidir.

YORUMLAR 8
  • good 3 yıl önce Şikayet Et
    potates gercekden yok edemi ???
    Cevapla
  • Deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle limon suyu kullanın
    Cevapla
  • eylül 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bunlari hepsini denedim cok az kaldi lekelrimin gitmesine simdi ne yapacam???
    Cevapla
  • Birgül 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet
    Cevapla
  • good 3 yıl önce Şikayet Et
    e az kaldiysa denemeye devam et hepsi gecene kadar
    Cevapla
  • Jasmin 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya ben korkuyorum bənim yuzumdeki ləkələr 16yasimdan vardir hic gitmədi :-( Bu maskeler işimə yararmi ?cok istərdim gitsin:-)
    Cevapla
  • anna 5 yıl önce Şikayet Et
    Tesekkurler:):):):)...
    Cevapla
  • M.S.A 4 yıl önce Şikayet Et
    işe yaradı mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi