Baş ağrısı nasıl geçer? Baş ağrısı için kalıcı öneriler...

En dayanılmaz ağrılardan biri olan baş ağrısı gününüzü zehir edebilir. Peki özellikle yoğun iş temposu veya öğrenciler için sınav öncesi gelen bağ ağrılarına acil olarak yapabileceğimiz müdahaleler neler olabilir? İşte, baş ağrısı için evde veya işte uygulanabilecek tüm pratik yöntemler...

GİRİŞ 12.12.2018 12:23 GÜNCELLEME 12.12.2018 12:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Günümüzde birçok kişinin başına gelen ve hayatı olumsuz etkileyen şiddetli baş ağrısı ani durumlarda ortaya çıkmasıyla bilinir. Bu ve bunun gibi durumlarda her zaman ve her şartta da doktora gitmek mümkün olmayabilir. Önemli bir toplantı öncesi veya girilmesi gereken bir sınav öncesi gelen ve tüm dikkatleri dağıtan baş ağrısı doğal yollarla geçirmek mümkün. Peki böyle zamanlar için uygulanabilecek çözümler neler olabilir? Baş ağrısına ne iyi gelir? Baş ağrısı neden olur ve nasıl geçer? İşte uygulanabilecek çözümlere dair tüm detayları sizler için derledik...

 

 

BAŞ AĞRISI NEDEN OLUR?

Baş ağrısını geçirebilmek için öncelikle sorunun temelini bulmak gerekiyor. Baş ağrı birçok nedene bağlı ortaya çıkar. Nedenlere göre çözüm önerileri de beraberinde gelir. İşte başlıca baş ağrısı sebepleri...

 

 

  • Günlük yaşamdaki stres
  • En büyük sağlık sorunlarından biri olan migren
  • Gün içinde yanlış pozisyonda durmak
  • Düzensiz beslenme açlık ve yorgunluk
  • Ergenlik dönemindeki hormonal değişimler
  • Düzensiz uyku sorusu
  • Aşırı düzeyde kafein tüketimi
  • Çok sık ilaç kullanmak
     

BAŞ AĞRISI ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Kimi zaman da beyin tümörü, anevrizma, beyin kanaması gibi çeşitli ciddi hastalıkların belirtisi olan baş ağrısı farklı sebepler yüzünden ortaya çıkabilir. İşte buna bağlı olarak baş ağrısının tüm çeşitlerini sıraladık

  • Migren ağrısı
  • Gerilim tipi baş ağrısı
  • Sinüzit baş ağırısı
  • Küme baş ağrısı
  • Çocuklarda baş ağrısı
  • Hormonal migren
  • Kronik baş ağrısı
     

Baş Ağrısı Neden Olur?

BAŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

Baş ağrısı hemen hemen herkesin yaşadığı bir problem... Peki, baş ağrısını ilaçsız tedavi etmek mümkün mü? Uzmanlar konu hakkında hastaları bilgilendirdi...

Mineral, kasları gevşetir, sinirleri yatıştırır. Eksikliği (terleme ya da stres nedeniyle) baş ağrısına neden olabilir. Bu mineralin bol bulunduğu baklagiller ile tam tahıl ürünlerini yemeniz faydalıdır.

Migren kaynaklı baş ağrısında ışığa hassasiyet artacağından karanlık bir odada dinlenmeyi tercih edin.

Başınız ağrıdığında baskı uygulayarak ağrıyı geçirebileceğiniz noktalar bulunur. Bu nokta baş parmağınız ve işaret parmağınızın arasında kalan eklem noktalarıdır. Bu noktayı hafifçe bastırıp yuvarlak hareketler halinde baskı uygulayın.

Boyun ve omuzlarınızdaki gerginlik de baş ağrılarına sebep olabilir. Nefes alıp vererek boynunuzu gevşetin, parmaklarınızı omuz kaslarınızda gezdirerek küçük ve dairesel hareketlerle ense kökünüze doğru masaj yapabilirsiniz.

Sıcak duş gevşeme hissi oluşturur. Duşa giremiyorsanız ayaklarınızı sıcak su dolu bir kapta bekleyebilirsiniz. Başınıza buz torbası koymak da baş ağrısını geçirir.

Kafein başağrısını azaltır. Ağrı başlarken, henüz şiddetlenmeden içeceğiniz bir fincan kahve ağrının şiddetlenmesine engel olur. Fakat fazla tüketmekten kaçının.

Bardağın üçte ikisine ayran, kalan kısmına da madensuyu ilave edin ve karıştırın, sonra da için! Bilin ki, deneyenler sonuçtan memnun.

Kan yoğunluğu arttığından dolayı hücrelere oksijen iletimi yavaşlar. Ağrı eşiği düşer. Günde 1,5-3 litre arasında su içmek iyidir.

30 Saniyede Baş Ağrısını Geçiren Formül

30 SANİYEDE BAŞ AĞRISINI GEÇİREN FORMÜL

Başınız ağrıyorsa veya stresli hissediyorsanız bu basit yöntem ile sorunu 30 saniyede yok edebilirsiniz. Baş ağrısının ne zaman geleceği bilinmez. Yanınızda ağrı kesici olmadığında gelmek gibi bir huyu da vardır. Ayrıca sık sık ağrı kesici kullanmak vücudu yorar ve uzmanlar tarafından önerilmemektedir.

İlaçsız baş ağrısı geçirme yöntemini kullanarak sadece 30 saniyede baş ağrınızdan veya stresinizden kurtulabilirsiniz. Vücudumuzda bazı aktif noktalar vardır. Bu bası noktalarına masaj yapıldığında ağrı ve acılar azalabilir, hatta tamamen ortadan kalkabilir.

Elinizdeki işaret parmağıyla baş parmağınız arasındaki noktaya baskı uygulayarak baş ağrısından kurtulabilirsiniz.

Baskıyı 30 saniye boyunca sürdürün. Ardından el değiştirerek diğer elinize de uygulayın. Doğru uygulandığında baş ağrısınızın geçtiğini göreceksiniz.

BAŞ AĞRISI İÇİN HANGİ BÖLÜMÜN DOKTORUNA BAŞVURMAK GEREKLİDİR?

Migren ve baş ağrısı gibi hastalıklar için hastanelerin nöroloji bölümüne gidebilirsiniz. Nöroloji bölümü baş ağrısı, baş dönmesi, konuşma bozukluğu, yüz bölgesinde felç, vücudun herhangi bir alanında kuvvet kaybı, ellerdeki istemsiz titremeler, hafıza kaybı, unutkanlık, bunama, sara, parkinson gibi beyni ilgilendiren her türlü problemle ilgilenir.

Baş Ağrısı Tedavi Yöntemleri

YORUMLAR 6
  • agri 5 yıl önce Şikayet Et
    Normal bas agrina bu el masaji iyi geliyo benden soylemesi
    Cevapla
  • kaan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bencede
    Cevapla
  • taylan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hangisi
    Cevapla
  • Aziz 5 yıl önce Şikayet Et
    Radyasyondan Başım ağrıyor ne yapmalıyım
    Cevapla
  • İLHAMİGGK 5 yıl önce Şikayet Et
    hacamat yaptırın...hacamat,hacamat,hacamat.
    Cevapla
  • agri 5 yıl önce Şikayet Et
    Herseyi bildigini zannetme doktor degilsen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu