Beyaz çayın faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?

Sağlığa oldukça faydası bulunan beyaz çayın, cilde de büyük yararı dokunuyor. Beyaz çay, tarihi çok eski olan ve Çin'e dayanan bir çay türüdür. Son zamanlardan adından sıkça söz edilen beyaz çay, giderek yaygınlaşıyor. Peki beyaz çayın faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir? İşte kullanım alanları...

Beyaz çayın faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?
Beyaz çayın faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir?
GİRİŞ 28.02.2019 09:45 GÜNCELLEME 28.02.2019 09:45

Beyaz çayın bilimsel ismi Camellia Sinensis'tir. Uzakdoğu patentli olan beyaz çayın anavatanı Çin ve Tayvan'dır. Yeşil ve siyah çay ile aynı bitkiden elde edilen beyaz çayın tek farkı, işleniş tekniğidir.  Beyaz çay, yeşil çay ya da siyah çay gibi soldurma, fırınlama, kurutma ve fermentasyon işlemlerinden geçmediği için dem renginde bir dönüşüm gerçekleşmiyor. Yoğun antioksidan içeriği ile kanser türlerine karşı koruyucu olarak bilinen beyaz çay, bu özelliği ile tüm çay çeşitleri arasında nadide ve özel bir ürün olarak öne çıkıyor. İşte beyaz çayın hiç bilinmeyen faydaları...

 

 

Beyaz Çay Nedir?

BEYAZ ÇAYIN FAYDALARI NELERDİR?

 

 

Beyaz çay kafein içeren içeceklerdendir. Kafeinin metabolizmayı hızlandırdığına dair pek çok bilimsel araştırma mevcuttur. 

Zayıflatma etkisi ile öne çıkan bitkilerden biri olan beyaz çay, pek çok kişinin etkili şekilde kilo vermelerini sağlayıcı ipuçlarından biridir. Vücutta bulunan yağların yakılmasında etkili bir rol üstlenen beyaz çay aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeyi sağlamaktadır. 

Florit içeriği zengin olduğundan dişlerde plak ve çürük oluşmasını önler.

Günde 2 fincan içilen beyaz çayın sağlık açısından önemli bir yere sahip olduğunu ve muhakkak tüketilmesi gereken çaylar arasında birinci sırada yer aldığını belirten uzmanlar, "Ayrıca yapılan çalışmalarda yeşil çayın tansiyon hastalarında olumsuz etkileri saptanırken, beyaz çayla ilgili olumsuz etki saptanmamıştır" şeklinde konuştu.

Beyaz Çay

Virüs ve bakterilere karşı etkisi yeşil çaydan daha kuvvetlidir. Çok düşük oranda kafein içerdiği için, kafeinin zararlı etkilerinden korunmayı sağlar.

Beyaz çayda yüksek oranda “kateşin” adı verilen flavonoidler bulunur. Bu kateşinler kolon, prostat, mide gibi birçok kanser türüne karşı koruyucu etki göstermektedir. Kanser hücrelerinin büyümesini durdurarak yenilerinin gelişimini engellemektedirler.

Güneş, stres ve kötü beslenmeye bağlı oluşan erken yaşlanmaya karşı, hücrelerin zarar görmesini engelleyerek cildi korur ve yaşlanma etkilerini geciktirir.

İyi kolesterolü (HDL) yükseltirken kötü kolesterolü (LDL) düşürerek kalp-damar sağlığını korumaya yardımcı olur. Yapılan araştırmalarda günde 2 veya daha fazla beyaz çay içerek kişilerde kalp krizine bağlı ölüm riskinin %50 oranında azaldığı görülmüştür.

Beyaz Çay Nasıl Yapılır?

BEYAZ ÇAY KİLO VERDİRİR Mİ?

Beyaz çayın faydaları arasında insanların özellikle merak ettiği bir soru da, beyaz çay kilo verdirir mi? sorusu olmuştur.

Bu soru ele alındığında, beyaz çayın kilo verme üzerinde de olumlu etkileri olduğunu söylemek mümkündür.

Bunun en önemli sebebi ise beyaz çay içerisinde yer alan kateşin maddesidir. Çünkü kateşin, hem yağ yakımını hem de metabolizma hızını arttırması ile bilinmektedir.

Bu nedenle beyaz çayı düzenli olarak tüketmek ve yanı sıra beslenme düzenine de dikkat etmek, kilo kaybını hızlandıracak ve forma girmeyi kolaylaştıracaktır.

Beyaz Çay Kilo Verdirir Mi

BEYAZ ÇAY NASIL YAPILIR?

1 bardak suyu cezveye koyup kaynatın. İçine bir tatlı kaşığı beyaz çay koyup 3-5 dk demleyin. Süzüp için. Sallama beyaz çay poşedi için ise 1 dakikalık bekleme süresi yeterli olacaktır. Yani şayet beyaz sallama poşet çay kullanacaksanız 1 bardak sıcak suya bir tane sallama çayı atıp 1 dk bekleyip tüketin. Günde 1-2 bardak içebilirsiniz.

YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Tüm çay çeşitlerinde olduğu gibi beyaz çay da az miktarda kafein içeren bir çaydır. Bu sebeple aşırı tüketilmesi sonucunda çarpıntı ve uykusuzluk gibi yan etkilere neden olabilir. Herhangi bir sağlık sorunu olmayanların günde birkaç bardak içebilecekleri bir çay iken, hamile ve emziren bayanların uzak durmaları gerekmektedir. Sadece faydaları noktasına odaklanarak beyaz çay tüketimini artırmak kafein nedeniyle depresyon gibi hastalıkların tetiklenmesine sebep olur. Bu sebeple beyaz çay kullanmadan önce mutlaka bir uzman görüşünü almak bilinçli olmayı sağlar.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti