Çiğ biberin faydaları nelerdir? Sabah kahvaltısında 2 tane yerseniz...

Uzun yıllardan beri yemeklere tat vermek amacıyla kullanılan yeşil biberin faydaları saymakla bitmiyor. Stres günümüzde çok fazla baş gösteren ve vücudun tüm dengesini alt üst eden bir problem olduğunu söyleyen ve bunun tedavisi için çiğ biberin tüketilmesi savunan uzmanlar yeşil biberin ısrarla öneriyor. Peki sofralarımızdan eksik olmayan biberin çiğ tüketildiğinde vücuda faydaları olduğunu biliyor muydunuz?

Çiğ biberin faydaları nelerdir? Sabah kahvaltısında 2 tane yerseniz...
Çiğ biberin faydaları nelerdir? Sabah kahvaltısında 2 tane yerseniz...
GİRİŞ 16.03.2019 10:18 GÜNCELLEME 16.03.2019 10:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yazın bol bol kullandığımız yeşil biberin faydaları saymakla bitmiyor. C vitamini içeriği ile iyi bir antioksidan besin olan ayrıca yüksek miktarda lif içeriği ile de çok sağlıklı olan yeşil biberi özellikle çiğ tüketilmesi konusunda uzmanlar öneriyor.

 

 

Çok eski çağlardan itibaren mutfaklarda yemeklere tat vermek için kullanılan biber, aynı zamanda alternatif tıpta hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Çünkü biber birçok hastalığı tedavi ederken bazı önemli hastalıklara yakalanma riskini azaltır.

Salataların ve ızgaraların vazgeçilmezi yeşil biberlerin çiğ ya da ızgara olarak vücuda ne kadar çok yarar sağladığını biliyor musunuz? 

 

 

Çiğ Biberin Faydaları

BİBERİN BİLİNMEYEN TÜM FAYDALARI

Biberin genel ağrılara ve grip gibi salgın hastalıklara karşı etkili bir tedavi aracı olduğunu söylemiştik. Astım, bronşit, sinüzit gibi alt ve üst solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisi için yukarıda anlattığımız şekilde, biberi kaynatarak buharını soluyabilirsiniz.

Cildin hızlı yaşlanmasına engel olur, cilt hücrelerini besler.

Sabah kahvaltısında 2 tane tüketilen çiğ biber, besinlerle beraber vücudumuza giren zararlı bakterileri idrar ve dışkı yoluyla vücuttan atmamıza yardımcı olur.

İçeriğindeki P vitamini atardamar ve toplardamar sağlığı için önemlidir. Damarların yumuşamasına vekanamaya karşı etkilidir. Kalp ve damar sağlığı için önemlidir. Kalp hastalıklarından korur.

Mineral kaynağı olarak biber, enerji sağlar.

Şiddetli öksürüğe karşı bala bir miktar biber tozu katarak tüketmek iyi gelir. Biber ve bal doğal antibiyotik özelliğe sahiptir. Bununla birlikte bünyede ısı üretirler. Böylece biber kolay bir şekilde öksürük ve soğuk algınlığı hastalıklarının tedavi edilmesini sağlar.

Biber, yüksek kan basıncı sorunlarına karşı faydalıdır.

İnsan vücudunun koruyucu kalkanı niteliğindeki bağışıklık sistemini güçlendirir. Antioksidan özelliği sayesinde özellikle kış aylarında görülen nezle, grip gibi hastalıkların hem önlenmesine hem de tedavisinde etkilidir.

Biber saç sağlığı için faydalıdır, dökülmeye engel olur.

Ülkemizde dolmalık, sivri ve çarliston olarak yetişen yeşil biberi yemeklerde ve salatalarda bol bol kullanmak gerekiyor. Yeşil biberin içerisinde bol miktarda C vitamini, beta karoten, A, P, K, B1, B2 ve E vitamini mevcut. A, E ve C vitaminleri içerdiği için antioksidan özelliği yüksek bir sebze olduğu için sağlığımız üzerine çok olumlu etkileri var.

Kansere karşı etkilidir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Çiğ Biberin Yan Etkileri

YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Yağda kızartıldığı takdirde midede çeşitli problemlerin ortaya çıkmasına sebep olur.

Acı biber aşırı olarak alınırsa, mide ve bağırsaklarda tahrişlere yol açabilir, hatta böbreklerde, karaciğerde rahatsızlanmalara neden olabilir.

Yağda kızardıktan sonra tüketilen biberin içeriğindeki B,K ve C vitaminleri yok olur. Aynı zamanda kızartma yağının mide kanserine yol açma ihtimali bulunur. Bu sebeple mangalda veya tavada közlenip tüketilmesi önerilir.

Hemoroid hastalarının basur kanamalarını artırır. Acı biber tüketimiyle birlikte artış gösteren basur memelerindeki hassasiyetle doğru orantılı bir şekilde kanama miktarı da artar.

Çiğ Biberin Besin Değeri

ÇİĞ BİBERİN BESİN DEĞERİ

Bu besinin 100 gramında 27 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 50 gramlık miktarında Tatlı Biber (Yeşil) 14 kalori bulunmaktadır.

Karbonhidrat 6.3 g
Lif 0.9 g
Protein 1.0 g
Yağ 0.2 g
Kolesterol 0.0 mg
A Vitamini 200.0 IU 
C Vitamini 183.5 mg 
Potasyum 212.0 mg 
Kalsiyum 11.0 mg
Demir 0.5 mg

YORUMLAR 3
  • tunctunc 5 yıl önce Şikayet Et
    her$ey pahali beyaa
    Cevapla
  • AKSARAY 5 yıl önce Şikayet Et
    18 lira kilosu
    Cevapla
  • Sivaslı 5 yıl önce Şikayet Et
    Biber 14 lira kim alip yiyecek iki tane onuda soyleseniz bari gariban yiyemez zenginde zaten biber yemez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...