Mucize Karpuz diyeti listesi: Kadın & erkek haftalık kolay diyet programı!

Kuşkusuz bunaltıcı yaz mevsimini temsil eden ve aşırı nem ve sıcaklara karşı serinlemek adına her fırsatta büyük bir zevkle tüketilen karpuz, çok etkili en hızlı kilo vermek üzerine aranan diyet listeleri alternatifine de giriyor. Yazın birbirinden farklı tatil bölgeleri ve sahil taraflarında mangalın yanına en fazla yakışan ferahlatıcı hafif tatlı olmasının dışında kesin kilo verdiren karpuz diyetinde neler yapılmalıdır? Damağının lezzetinden kesinlikle taviz vermeyerek hızlı yağ yakmak isteyenlere özel Karpuz diyetinde uyulması gereken esaslar nelerdir? İşte, haftada 5 kilo verdiren karpuz ile zayıflama yöntemi, kadın ve erkek haftalık kolay diyet programı!

Mucize Karpuz diyeti listesi: Kadın & erkek haftalık kolay diyet programı!
Mucize Karpuz diyeti listesi: Kadın & erkek haftalık kolay diyet programı!
GİRİŞ 28.08.2019 11:39 GÜNCELLEME 04.10.2019 11:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yaz sezonunun gelip çatmasıyla beraber deniz, kum ve güneşin keyfini sürecek kişileri sarıp sarmalayan telaşlardan bir tanesi de yağ tabakasından tamamen arınarak makul ölçülerde bir bedene sahip olmaktır. Haftada 5 kilo verdiren karpuz diyeti, hazır mevsimi gelmişken bu meyvenin zayıflatma özelliğinden en verimli biçimde istifade edecek kişilerin ağırlıklı olarak yakın mercek altına aldığı ve son sürat uygulama koyulduğu en etkili seçeneklerdendir. Kış mevsiminde kilo kontrolünü yapamayan, düzenli-dengeli ve sağlıklı beslenemeyen kişiler için acele bir çözüm yöntemi sunan Karpuz diyeti nasıl yapılır? Hızlı, kesin ve etkili sonuçlar göstermesi sayesinde son dönemlerde bilhassa tatil planı gerçekleştirecek olan kimseler tarafından son derece rağbet edilen haftada 5 kilo verdiren karpuz diyetinde hangi kurallara uyulması gerekir? Gerek kokusu gerekse lezzetiyle ağızları sulandıran ve damakta oldukça hoş bir tat bırakmasıyla vücudunun göbek, bel ve basen kısmındaki yağları eritmek isteyenlerin yararlanabileceği en güzel alternatiflerden biri olan Karpuz ile zayıflama yöntemi...

EN POPÜLER ALKALİ DİYETİNİN NASIL YAPILDIĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

SAĞLIKLI, ETKİLİ VE KESİN KİLO VERDİREN KARPUZ DİYETİNDE HANGİ KURALLARA UYULMASI GEREKİR?

Karpuz diyetini uygularken pek çok zayıflama yönteminde olduğu gibi hem aşırı şekerli hem de yüksek miktarda tuz içeren gıdalardan, kızartmalardan ve elbette hamur işlerinden sakınmanız gerekmektedir. Öte yandan kilo vermek için gerek paketli gerekse işlenmiş gıdalarda tüketmemeniz uzmanlar tarafından da sıklıkla vurgulanmaktadır.

Karpuzu tüketirken suyunu asla sıkmamanız gerekmektedir. Karpuzun hem lifli yapısından faydalanmak hem de midenizde etki göstermesi adına ısırarak tüketmeyi tercih etmelisiniz. Şunu da unutmamak gerekir ki karpuz yararlıyken, bir anda suyunu sıkıp tükettiğinizde zararlı hale dönüşmektedir. Çünkü normal şartlar altında tüketmediğiniz kadar karpuzu, su haliyle aşırı miktarda tüketimine yol açabilirsiniz. Bu da sizin daha fazla şeker almanıza ve bununla bağlantılı olarak da ekstra kilo almanıza sebebiyet verecektir.

Meyve şekeri olan ve içerisinde fruktoz bulunan karpuzun aşırı ölçüde tüketilmesi halinde zayıflamak yerine fazladan kilo alabilme olasılığınız yüksektir. Özellikle şeker hastaları (diyabet) karpuzun tüketim miktarını ve sıklığını çok iyi dengede tutmaları gerekmektedir. Kan şekeri hızlı yükselen ve kan şekeri düzeyleri oturmamış şeker hastalarının bir süre tüketmemesi önerilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra günde en az 2 litre su içmeye özen göstermelisiniz. Aynı zamanda istikrarlı olarak her gün yarım saat ya da kırk beş dakikalık yürüyüşler yapmanız da kilo verme sürecinde özellikle yapmanız gerekenler arasındadır. Öte yandan karpuz diyetine bağlı kalmalı ve yine her diyette olduğu gibi öğünlerinizi atlamamanız lazım gelmektedir.

sağlıklı etkili ve kesin kilo verdiren karpuz diyetinde hangi kurallara uyulması gerekir

KARPUZ İLE ZAYIFLAMA YÖNTEMİ KAÇ KİLO VERDİRİR?

Karpuz bol miktarda su ve az miktarda lif içeriyor. Lif ve suyun bir arada olması hem tok hissedilmesini sağlıyor, hem de bağırsakların çalışmasında etkili oluyor. Porsiyon kontrolü sağlanması kaydıyla diyetlerde hem ana hem de ara öğünlerde kullanılabiliyor.

Karpuz diyetinin uzun süre uygulanması tavsiye edilmez. Bireyler arasında farklılık göstersede, büyük çoğunluğu sudan gittiği için bir haftada 4-5 kiloya kadar vermek mümkün olabiliyor.

karpuz ile zayıflama yöntemi kaç kilo verdirir

KARPUZ İLE ZAYIFLAMA YÖNTEMİNİ KİMLER UYGULAMAMALIDIR?

Herhangi bir metabolik hastalığa sahip olanların (şeker hastalığı, böbrek hastalığı, kalp-damar hastalığı vb.), hamile veya emziren kadınların, ergenlik dönemindeki gençlerin ve çocukların bu diyeti kesinlikle uygulamamaları gerekir.

karpuz ile zayıflama yöntemini kimler uygulamamalıdır

KARPUZ KİLO ALDIRIR MI?

Hiçbir diyette sınırsız meyve yeme seçeneği verilmez çünkü meyvelerin genelinde bol miktarda şeker bulunmaktadır. Karpuz da içerisinde bol miktarda şeker bulunduran bir meyvedir ve tüketimde aşırıya kaçıldığı zaman kilo bakımından sizi sıkıntıya sokabilir. Bu nedenle karpuzun kilo aldırıp aldırmayacağı konusu sizin ne denli tükettiğinize bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle nasıl olsa karpuz kilo aldırmaz düşüncesine kapılmayıp kontrollü ve ölçülere uygun şekilde tüketmeniz gerekmektedir.

karpuz kilo aldırır mı

KARPUZ ZAYIFLATIR MI? KARPUZUN KİLO VERMEYE OLAN ETKİSİ...

Karpuz diyeti ağırlıklı şekilde karpuz tüketme esasına dayanmaktadır ve bu da vücuda çok fazla miktarda su alınması anlamına gelmektedir. Vücuda su girmesi de, kolay, hızlı ve etkili kilo verme yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple karpuz yiyerek kilo verebilmek de kolay olmaktadır. Karpuzun zayıflatma ve yağları eritme noktasında kesin sonuçlar gösterdiğinde birkaç gün içinde görmeniz mümkündür, çünkü etkisini aradan çok geçmeden gösteren bir kilo verdirici bir meyve olarak bilinmektedir.

karpuz zayıflatır mı

KARPUZ KAÇ KALORİDİR?

100 gramlık bir karpuz 30 kaloridir. Bileşiminde yüksek miktarda A ve C vitamini ve potasyum barındıran karpuz; kalsiyum, demir, mineral ve pek çok vitaminler açısından da oldukça zengin besin değerlerine sahiptir.

karpuz kaç kaloridir

KARPUZ DİYETİ NASIL YAPILIR?

Diyet yapanların sıklıkla tükettiği karpuzun yüzde 90'ı sudan oluşur, vücuttan toksik maddelerin atımını hızlandıran detoks etkisi olan bir meyvedir. Bir dilim karpuz bir bardak sıvıya eş değer demektir. İçerisinde ki sıvı onu düşük enerjili meyve yapmaktadır. Düşük enerjili meyveler ise daha büyük gıda hacmine sahiptir böylece az kalorilidir. Tokluk hissi vermesiyle daha az tüketmenizi sağlayacaktır.

Karpuz diyetinde ana besin olarak karpuz tüketilir ve karpuzun yanında kan şekerini dengeleyici ek besinlere yer verilir. Karpuz diyeti ile zayıflama için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yenilen karpuz miktarıdır. Diyet sırasında belirtilenden fazla karpuz yendiği zaman kilo vermekten ziyade kilo alınacağı bilinmelidir.

KADIN VE ERKEK HAFTALIK KOLAY DİYET PROGRAMI...

KARPUZ DİYETİ PAZARTESİ 1.GÜN:

*Kahvaltı: Bir dilim karpuz, 1 dilim yağsız beyaz peynir, 1 dilim kepekli ekmek
*Ara öğün: Bir kase yağsız yoğurt
*Öğlen: Bir dilim karpuz
*Akşam: Bir porsiyon tavuk göğsü, yeşil salata, 1 dilim kepek ekmeği
*Ara öğün: 1 dilim karpuz

karpuz diyeti nasıl yapılır

KARPUZ DİYETİ SALI 2.GÜN:

*Kahvaltı: Bir dilim karpuz, 1 bardak çay, 1 adet yumurta, 1 dilim kepek ekmeği
*Ara öğün: 5 adet ceviz veya fındık
*Öğlen: Bir dilim karpuz, 1 porsiyon patlıcan salatası, 1 dilim kepek ekmeği
*Ara öğün: Bir kase yağsız yoğurt
*Akşam: Bir porsiyon ızgara biftek veya yağsız tavuk, 1 dilim kepek ekmeği
*Ara öğün: Bir dilim karpuz, 1 dilim yağsız peynir

haftada 5 kilo verdiren karpuz ile zayıflama yöntemi

KARPUZ DİYETİ ÇARŞAMBA 3.GÜN:

*Kahvaltı: Bir dilim karpuz, 1 bardak yeşil çay, 1 dilim kepek ekmeği
*Ara öğün: Bir kase yağsız yoğurt
*Öğlen: Bir porsiyon ızgara balık, bol yeşillikli salata, 1 dilim kepekli ekmek
*Akşam: Bir kase yağsız yoğurt, bol yeşillikli salata, haşlanmış 1 tabak sebze
*Ara öğün: Bir dilim karpuz, 1 dilim yağsız peynir

KARPUZ DİYETİ PERŞEMBE 4.GÜN:

*Kahvaltı: Bir dilim karpuz, 1 dilim kepek ekmeği
*Ara öğün: Bir kase yağsız yoğurt
*Öğlen: Az miktar yağda kavrulmuş mantar, salata, 1 dilim kepek ekmeği
*Ara öğün: Bir dilim karpuz, 1 su bardağı ayran
*Akşam: Bir porsiyon ızgara köfte, yeşilliklerden hazırlanmış salata
*Ara öğün: Bir dilim karpuz, 1 dilim yağsız peynir

KARPUZ DİYETİ CUMA 5.GÜN:

*Kahvaltı: Bir dilim karpuz, 1 dilim yağsız peynir
*Ara öğün: Beş adet ceviz ya da fındık
*Öğlen: Fırında pişmiş kabak mücveri, 1 dilim kepek ekmeği ve bolca salata
*Ara öğün: Bir dilim karpuz
*Akşam: Bir tabak zeytinyağlı sebze yemeği ve salata
*Ara öğün: Bir dilim karpuz, 1 dilim yağsız peynir

KARPUZ DİYETİ CUMARTESİ 6.GÜN:

*Kahvaltı: Bir dilim karpuz, 1 adet haşlanmış yumurta veya 1 dilim peynirle yapılmış yağsız omlet, 1 dilim kepek ekmeği, salatalık, domates
*Öğlen: Bir kase yağsız yoğurt, 1 porsiyon haşlanmış mevsim sebzeleri
*Ara öğün: Bir dilim karpuz, 1 dilim kepek ekmeği, 1 dilim beyaz peynir
*Akşam: Bir kase yağsız yoğurt, 1 porsiyon haşlanmış mevsim sebzeleri
*Ara öğün: Bir dilim karpuz, 1 dilim yağsız peynir

KARPUZ DİYETİ PAZAR 7.GÜN:

*Kahvaltı: Bir dilim karpuz, 1 dilim kepekli ekmek
*Öğlen: Bir kase yağsız yoğurt, 1 porsiyon haşlanmış mevsim sebzeleri
*Ara öğün: Bir dilim karpuz, 1 dilim kepek ekmeği, 1 dilim beyaz peynir
*Akşam: Bir kase yağsız yoğurt, 1 porsiyon haşlanmış mevsim sebzeleri
*Ara öğün: Bir dilim karpuz, 1 dilim yağsız peynir.

İŞTE, KİLO VERDİREN VE ZAYYIFLATAN KARPUZUN BESİN DEĞERLERİ…

-Kesilmiş 100 gram karpuzun besin değeri incelendiğinde sonuç olarak aşağıdaki değerler karşımıza çıkıyor;

*30 Kaloridir.

*10 mgr. fosfor

*320 mgr. Potasyum

*0,5 gr. protein içerir.

*7 mgr. kalsiyum

*0 (sıfır) yağ

*0,3 gr. lif

*8,5 mgr. demir

YORUMLAR 1
  • türkiye sevdalısı 4 yıl önce Şikayet Et
    karpuz kaldımıki niye milletin canını çektiriyorsunuz emziklisi var hamilesi var lütfen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!