Korona virüsün yayıldığı Çin'de son durum ne?

Çin'de ortaya çıkan yeni tip korona virüs hızla yayılıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 170'e ulaştı. Yale Üniversitesi'nden Doç. Dr. James Shepherd, korona virüsüne ilişkin son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Korona virüsün yayıldığı Çin'de son durum ne?
Korona virüsün yayıldığı Çin'de son durum ne?
GİRİŞ 30.01.2020 15:48 GÜNCELLEME 30.01.2020 15:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çin'den tüm dünyaya yayılan korona virüs adeta kabusa neden oluyor. Birçok ülkeden peş peşe korkutan ölüm haberleri gelirken, hayatını kaybedenlerin sayısı 170'e yükseldi. 

Yale Üniversitesi Doç. Dr. James Shepherd, korona virüste yaşanan son durumu A Haber'e değerlendirdi.

“BİLİM İNSANLARI ÖZEL TANI KOYMA TESTİ GELİŞTİRDİ”

Doç. Dr. James Shepherd, “Çin’de ortaya çıkan yeni korona virüs, üst solunum yollarında hastalığa yol açıyor. Çin’in Vuhan kentindeki bir pazarda hayvanlardan insanlara geçtiği düşünülüyor. Bunun Sars ya da Mers virüslerinden daha şiddetli olup olmadığı bilinmiyor. Fakat onlara göre daha az şiddete sahip gibi görünüyor. Enfeksiyona engel olabilecek bir aşı bulabilmek için çaba harcanıyor ancak bu virüsün aşılanması zordur. Yani bu virüse karşı hızlı bir şekilde aşı geliştirip geliştiremeyeceğimiz net değil. Antibiyotikler virüslerde bir etki göstermiyor. Bu virüsle hastalanan birisinin tedavisi destekleyici bakıma dayanıyor. İyi haber ise bilim insanları çok hızlı bir şekilde özel bir tanı koyma testi geliştirdi. Hastadan alınan örnekle yeni korona virüsü tespit edilebiliyor” ifadelerinde bulundu.

Virüsün kaynağının Çinlilerin vahşi hayvanları tüketmesi olduğunu belirten Shepherd sözlerini, “Çin’in geride bıraktığımız son 10 yılda çok sayıda yeni enfeksiyonun kaynağı olmasının nedeni farklı vahşi hayvanları tüketmeleridir. Onları satabilmek için marketlerde tutuyorlar. Bu yerlerde de, virüslerin insana geçmesi için gerekli unsurlar bulunuyor. SARS virüsü de tıpkı bu şekilde insanlara geçmişti” şeklinde noktaladı.

YORUMLAR 1
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun kefereler!.Doğu Türkistana yaptığınız zulmün cezasını çekin.Kahrolun !.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!