Sevindiren haber geldi! Son hasta da taburcu oldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) koronavirüs (kovid-19) tedavisi gören son hasta bu akşam taburcu edildi. Lefkoşa Devlet Hastanesi'nden alkışlar eşliğinde taburcu edilen son hastayı Başbakan Ersin Tatar ile Sağlık Bakanı Ali Pilli uğurladı. KKTC'de son yapılan testler sonucunda da hiç bir vakaya rastlanmamasıyla, normalleşme sürecine geçildi.

GİRİŞ 11.05.2020 22:52 GÜNCELLEME 11.05.2020 23:48
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Tüm dünyayı etkileyen ve binlerce kişinin yaşamını yitirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında KKTC, başarılı bir sürecin ardından virüsten kurtuldu.

Yapılan son testlerde pozitif vakaya rastlanılmayan KKTC'de tedavi gören hasta ise bu akşam sağlığına kavuşarak Lefkoşa Devlet Hastanesi'nden taburcu edildi. Hastanın taburcu edilirken düzenlenen mini kutlamaya Başbakan Ersin Tatar ile Sağlık Bakanı Ali Pilli de katıldı. Son hasta alkışlar arasında hastaneden ayrıldı.

Gazetecilere açıklama yapan Başbakan Ersin Tatar, Sağlık Bakanlığı'nın ve herkesimin özverili çalışmasıyla virüs tehditinin ortadan kaldırıldığını söyledi. Alınan önlemler ve uygulamalarla başarılı bir süreç geçirdiklerini kaydeden Tatar, "Hepimiz iyi çalıştık. Bu bir başarıdır. Normalleşme sürecini en iyi şekilde yapacağız" dedi.

'BELADAN KURTULDUK'

 

Sağlık Bakanı Ali Pilli de, sağlık çalışanlarına minnettar olduklarını söyledi. Pilli, "Kovid-19 belası başladığı andan itibaren gerekli önlemlerimizi almıştık. Çok güzel başarılı çalışma ile son hastamızı taburcu ettik. KKTC'yi tanımasalar da biz varlığımızı göstermiş olduk. Dünya sıralamasında önemli sıradayız" diye konuştu.

YENİ KARARLAR ALINDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Bakanlar Kurulu'nda alınan yeni kararları açıkladı.

Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) haberine göre, Özersay, Bayrak Radyo Televizyonu'nda (BRT) katıldığı programda, Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararları anlattı.

Özersay, 30 Haziran'a kadar okullar ve eğitim kurumlarının kapalı kalacağını belirterek, "Bu okul dönemi, eğitim açısından kapanmıştır." dedi.

1 Haziran'a kadar geceleri uygulanan sokağa çıkma yasağının devam edeceğini kaydeden Özersay, pazar günleri kısmi sokağa çıkma yasağının 18 Mayıs itibarıyla kalkacağını söyledi.

- Berberler 20 Mayıs itibarıyla açılıyor

Özersay, "20 Mayıs'tan itibaren berberler ve kuaförler sadece saç kesimi ve bakımı için açılacak.'' ifadesini kullandı. Özersay, berber ve kuaförlerde bunların dışında diğer hizmetlerin verilmeyeceğini bildirdi.

 "Berberler randevuyla çalışacak, maske takmak zorunlu olacak. Sakal tıraşı yasak olacak." diyen Özersay, 18 Mayıs'ta bireysel anlamda yapılan sportif faaliyetler ve antrenmanların, spor alanlarında ve sahalarında serbest olacağını söyledi.

Özersay, piknik alanları ve çocuk parklarının da 1 Haziran'a kadar kapalı olacağını belirterek, "1 Haziran itibarıyla olağan ikamet yerleri KKTC'de bulunanların tamamı ülkeye giriş yapabilecek ancak bu kişiler 14 gün karantinada kalacak." dedi.

YORUMLAR 13
  • doğal 3 yıl önce Şikayet Et
    kurtulduk diye gevşemeyi tedbirli olun
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Her yerde maske takıp bir buçuk iki metre sosyal mesafe kuralına uyalım.
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi size geçmiş olsun, Aman dikkat.
    Cevapla
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    muhabir arkadaşın burun açık , maske takmış gibi yapıyor
    Cevapla
  • misafir mgl 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah..darisi bize...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu