Cilt kırışıklıklarına nasıl giderilir? Alındaki kırışıklıklar nasıl giderilir?

Sağlıklı ve canlı bir cilt için düzenli olarak bakım yapılması gerekir. Ancak cilt bakımında dikkat edilmesi gereken en önemli unsur cildin neye ihtiyacı olduğunu bilmek ve bu ihtiyaca yönelik doğal cildi kimyasallardan uzak tutarak doğal yöntemlerle bakım yapılması gerekmektedir. Peki evde doğal maske nasıl hazırlanır? İşte derin kırışıklıklara kesin çözüm!

Cilt kırışıklıklarına nasıl giderilir? Alındaki kırışıklıklar nasıl giderilir?
Cilt kırışıklıklarına nasıl giderilir? Alındaki kırışıklıklar nasıl giderilir?
GİRİŞ 26.09.2022 14:57 GÜNCELLEME 26.09.2022 14:57
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Her yaştan kadın ve erkek farklı nedenlerden dolayı cilt bakımı yaptırmaktadır. Cilt bakımı bazen güzellik merkezlerinde bazense evdeki malzemelerle yapılmaktadır. Ancak, cilt bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur kullanılan malzemelerin doğal olmasıdır. Doğal olmayan ve kimyasal içeriği fazla olan ürünler cilde yarardan çok zarar vermektedir. Cildi nemlendiren ve besleyen malzemelerle bakım yapılırsa birçok cilt problemine neden olan gözenek tıkanıklığı önlenmiş olur. Özellikle kozmetik marketlerde satılan cilt bakım ürünleri içerdiği kimyasal maddeler nedeniyle cildin doğal yapısını bozarak kendi kendine yenilenmesine bile engel olmaktadır. Bu yüzden cilt bakımı yaparken doğal ürünler kullanmaya özen gösterilirse daha iyi sonuçlar alınabilir.

Soğuk duşun faydaları nelerdir? Soğuk duş almak için 7 neden!Soğuk duşun faydaları nelerdir? Soğuk duş almak için 7 neden!

Doğal Cilt Bakımının Önemi

Doğadan gelen her ürün insan sağlığı için şifa kaynağıdır. Her besin farklı hastalıklara fayda sağlamakla kalmayıp cildin de güzelleşmesine ve canlanmasına yardımcı olmaktadır. Her ne kadar düzenli cilt bakımı yapılsa dahi düzgün ve sağlıklı beslenme alışkanlığı edinilmemişse doğru sonuç alınmayabilir. Cilt bakımı için bir süre para harcamak yerine sağlıklı beslenerek ve doğal malzemeler kullanarak cilt sağlığını korumak mümkündür.

Doğal Ürünlerle Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Evdeki malzemelerle günlük cilt bakımı yapılarak çok pahalı ürünlerden dahi daha iyi sonuçlar alınabilir. Burada dikkat edilmesi gereken cilt tipini bilmek ve cildinin tam olarak neye ihtiyacı olduğunu anlamak. Kuru ve hassas bir cilde limon maskesi uygulamak cildin tahriş olmasına ve daha da kurumasına neden olabilir. Bundan dolayı cilt tipini bilerek ona göre malzemeler uygulanması gerekir. Evdeki malzemelerle gümlük yapılabilecek 7 doğal cilt bakımı formülü:

  • Limon ve Ballı Su:

Evde Kırışıklık Tedavisi

Cildin yağı ve kirini arındırmak için uygulanan limonlu ve ballı su, aynı zamanda sivilce izlerinin de kurumasına etkili bir formüldür. Hazırlaması oldukça kolay olan limonlu ballı su için yarım limon ve yarım çay bardağı suda seyreltilmiş 1 tatlı kaşığı bal gereklidir. Seyreltilmiş bal ve limonu karıştırdıktan sonra temiz bir pamuk yardımıyla tüm yüze sürülerek uygulanır ve yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra durulanabilir. Limon ve bal doğal ürünler olduğu için yüze herhangi bir zarar vermezler bundan dolayı gece yapmadan önce uygulanıp sabaha kadar yüzde bekletilebilir. 

  • Kahve Peelingi

Ameliyatsız kırışıklık Tedavisi

Hafta 2-3 kez uygulanması tavsiye edilen kahve peelingi cildi ölü hücrelerden arındırarak dinamik ve canlı bir görüntü verir. Cildi doğal olarak nemlendiren telvenin içerisine zeytinyağı eklenince çok etkili olmaktadır. Telvenin pürtenekli yapısı doğal kese görerek yüzdeki siyah nokta ve ölü hücrelerden arındırmaya yardımcı olmaktadır. Telve peelingi hazırlamak ve uygulamak oldukça kolaydır. Bunun için yapılması gereken1 fincan şekersiz Türk kahvesi içtikten sonra fincanın dibinde kalan telve yüze uygulanır ve yaklaşık 5 dakika bekletilir. Bekletmeden 1-2 dakika yüze masaj yaparak da uygulanabilir ve ardından bol su ile durulanır. Yüzü durularken suyun çok soğuk ve çok sıcak olmamasına dikkat edilmelidir. Daha ılık su ile yüze masaj yaparak yavaş yavaş durulanması tavsiye edilir.

  • Yoğurt ve Limon Maskesi

Yağlı ciltlere uygulanan limon ve yoğurt maskesi, siyah nokta ve sivilce tedavisinde oldukça etkili bir karışımdır. Özellikle sivilcelerin kuruması için haftada 2 kez yapılması önerilen bu maskenin içerisinde limon olduğu için sık sık yapılması durumda yüzü tahriş edebilir. Maske için 3 yemek kaşığı yoğurt ve yarım limon karıştırarak yüze uygulanır ve 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulanır.

  • Salatalık Suyu 

Kırışıklıklara Ne İyi Gelir?

Gün içinde dışarı çıkılmış olsun ya da olmasın, makyaj yapılmasa dahi günlük işlerde yüzümüz toza ve kire maruz kalmakta. Bundan dolayı gece yatmadan önce gözeneklerin açılması ve canlanması için blenderden geçirilen 1-2 adet salatalığı doğrudan yüze uygulayarak peeling yapmak ya da salatalık suyunu temiz bir pamukla yüze uygulayıp durulamadan yatmak yüzdeki ölü hücrelerin ve kirin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Cilde doğal bir nem veren salatalığın hiçbir yan etkisi olmadığı için her gün uygulanabilir.

  • Zeytinyağı ve Şeker Peelingi

Cildi ölü hücrelerden arındıran ve nemlendiren peeling, haftanın 2 günü uygulanabilir. Zeytinyağı her gün uygulanırsa cildin yağ oranında değişikliklere neden olabileceğinden haftada 2 kez uygulanması tavsiye edilir. Cildi besleyerek canlandıran zeytinyağı ve şeker 2 dakika kadar yüze masaj yaparak uygulanır ve sabun vs ürünler kullanmadan ılık su ile durulanır. Ciltte kalan zeytinyağı cilt onarımına devam ederek yüzü nemlendirecektir. Peeling için 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım çay kaşığı şeker karıştırarak yüze masaj yaparak uygulanır ve ılık su ile durulanır.

  • Muz Püresi Maskesi

Kırışıklıkları azaltan ve yüzü nemlendiren en etkili maskelerden biri olan muz maskesidir. Cilt tonunu dengeleyen ve rengini açtığı bilinen muz, içerdiği kalsiyum ve potasyum sayesinde cilt tabakasını yenileyerek hücre yenilenmesini sağlamaktadır. Muz maskesini yapmadan önce daha iyi sonuç almak için, cildin temizlenmesi önerilir. Tonik ve peelingin ardından maske yapılması, henüz gözenekleri açık olan cilde daha faydalı olmaktadır. Temizlenmiş bir cilde püre haline getirilen muz sürülür ve yaklaşık 10-15 dakika beklettikten sonra durulanır. Muzun sadece püresi değil kabuğu ile de peeling yapılabilir. Muz kabuklarının iç kısmına biraz pirinç unu serpip yüze masaj yaparak uygulandığında yüzdeki ölü deriyi ve siyah noktalar temizlemektedir.

  • Sirke Toniği

Sivilcelerin kuruması ve cilt lekelerinin azalması için seyreltilmiş sirkeyi haftada 3 kez tonik olarak kullanılabilir. Yüzün daha ferah ve sağlıklı görünmesine faydalı olan bu formül, düzenli uygulandığında sivilcelerin kurumasına, sivilce izlerine oldukça etkilidir. Sirke alerjik bir ürün olduğu için yüzü tahriş edebilir. Kullanmadan önce yüzün küçük bir yerine uygulayıp biraz bekledikten sonra herhangi olumsuz bir tepkimeyle karşılaşılmamış ise cilde düzenli olarak uygulanabilir. Sirke toniği için yarım çay bardağı suyu 1 çay kaşığı sirke eklenip temiz bir pamukla yüze uygulanır ve birkaç dakika bekletildikten sonra durulanır. 

Kırışıklıklara Anında İyi Gelen Maske

  • Yaş Maya Maskesi

1 çay bardağı ılık su ve yaş mayayı krem kıvamına gelinceye kadar karıştırılır ve cilde uygulanır. Takribi 20-30 dakika kadar bekletilir ve bol su ile durulanır. Bu maske ile gözeneklerin kapanmasına ve hücrelerin yenilenmesi sağlanır. Böylece yaşlanma belirtisi olan kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olmaktadır.

  • Nişasta Maskesi

1 yemek kaşığı nişasta
1 fincan su 
5 yemek kaşığı havuç suyu karıştırılarak kremsi bir kıvama getirilir. Ardından yüze masaj yaparak uygulanır ve 10 dakika beklettikten sonra bol su ile durulanıp yüz nemlendirilir. Hücre yenileyen bu maske cildin ölü hücrelerden arınmasına yardımcı olduğu için cilt kırışıklıklarını önlemektedir.

YORUMLAR 9
  • yağmur 3 yıl önce Şikayet Et
    siyah noktalar ve aktif sivilceler için Zİgavus siyah soyulabilen maske öneririm etkili bir performans sağlıyor
    Cevapla
  • melek 3 yıl önce Şikayet Et
    kullanıcı yorumlarına bakarakZigavus beyaz kil maske aldım bende çok beğendim memnun kaldım tavsiyelere uymanızı öneririm
    Cevapla
  • hanife 3 yıl önce Şikayet Et
    bende Zigavus cilt bakım ürünlerini kullanıyorum gayet güzel sonuçlar elde ettim ürünleri başarılı öneririm
    Cevapla
  • aylin 3 yıl önce Şikayet Et
    kahve peelingi'ni haftada iki üç gün kullanıyorum bence faydalı günlük bakımıma da Zigavus temizleme jeli ve toniğini kullanıyorum cildim bebek gibi
    Cevapla
  • aygül 3 yıl önce Şikayet Et
    cilt ürünlerinde seçiciyim benim tercihim zigavus tavsiye ederim
    Cevapla
  • İlknur 3 yıl önce Şikayet Et
    Eczanedemi yoksa kozmetik ürünleri satan yerlerde varmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar