Soğuk duşun faydaları nelerdir? Soğuk duş almak için 7 neden!

Soğuk duş, tüm bedeni baştan sona uyandıran, bağışıklık sistemini güçlendiren ve dinçleştiren basit ve etkili alışkanlıkların başında gelir. Soğuk duşun güne başlarken ayrı gün sonunda ayrı faydaları bulunur. Bunun için banyo suyunun ılıktan biraz daha soğuk olması tavsiye edilir. İşte şifa deposu soğuk duşun faydaları...

Soğuk duşun faydaları nelerdir? Soğuk duş almak için 7 neden!
Soğuk duşun faydaları nelerdir? Soğuk duş almak için 7 neden!
GİRİŞ 01.08.2022 14:14 GÜNCELLEME 01.08.2022 14:14

Soğuk duş, günün her anında kişinin kendini yenilemesi, enerjisini anında yerine getirmesi için uygulaması tavsiye edilen basit alışkanlıkların başında gelir. Kan dolaşımını hızlandırdığı için kalp ve damar sağlığından cilt güzelliğine kadar pek çok faydası bulunan soğuk duş alma alışkanlığı, özellikle yaz aylarında vücut dengesinin sağlanması için kazanılması çok önemlidir.

Sarımsak yutmanın faydaları nelerdir? 40 gün sarımsak yutmak...Sarımsak yutmanın faydaları nelerdir? 40 gün sarımsak yutmak...

Soğuk Duşun Faydaları Nelerdir?

1- Cildi Güzelleştirir:

Soğuk su ile alınan duş, kan dolaşımının anında hızlanmasına yardımcı olarak yüzün canlanmasını sağlar. Özellikle egzersizlerden sonra alınan soğuk duş, yüzdeki kırışıklıkların oluşmasını engeller. Soğuk duş, cilde doğal bir parlaklık ve canlılık kazandırır. 

2-Kalp ve Damar Sağlığını Korur:

Düzenli soğuk su ile duş almayı alışkanlık haline getiren kişilerin kan dolaşımı hızlandığı için kalp ve damar hastalıklarının ilerlemesine engel olur. Özellikle Yüksek kolesterolü olan kişilerin doğru beslenme ve egzersiz alışkanlığı ile birlikte soğuk su ile duş almaları da önerilir. 

3- Saçları Canlandırır:

Saçların sağlıklı ve canlı olması için dipten uca bakım yapılması gerekir. Saç sağlığı saç derisinde başladığı için saç bakımı derisinden başlar. Soğuk su, saç derisinin gözeneklerini sıkılaştırdığı için saç derisinin kirlenme ve yağlanma sürecini uzatarak saçların daha uzun süre sağlıklı ve canlı kalmasına yardımcı olur. 

4- Zayıflamaya Yardımcı Olur:

Soğuk su ile duş almak, metabolizmayı hızlandırdığı için zayıflamaya da yardımcı olur. Egzersiz sonrasında kalp kan dolaşımı hızlanmışken üzerine de soğuk su ile duş almak metabolizmanın daha da hızlanmasına yardımcı olarak en sağlıklı ve kalıcı şekilde kilo vermeyi sağlar. 

5- Enerji Verir:

Sabahları güne soğuk duşla başlamak, gün içinde daha enerjik ve canlı hissetmeye yardımcı olur. Soğuk duş, daha pozitif hissetmeye yardımcı olarak kişinin depresyona girmesine engel olur. 

6- Nefes Kalitesini Arttırır:

Düzenli soğuk duş almak, kişinin nefes alışveriş kalitesini arttırır. Soğuk duş, solunum yollarının açılmasını sağlayarak hızla ve kısa nefes yerine daha derin ve yavaş nefes alış verişine yardımcı olur. Doğru nefes, kişinin kalp ve damar sağlığını korumasından depresyona girme oranını azaltmaya kadar pek çok hastalığa şifa olmaktadır. 

7- Vücudu Dinçleştirir:

Soğuk duş, vücudun sıkılaşmasını sağlayarak kas oluşumunu destekler. Özellikle spor sonrasında alınan soğuk duş, tüm bedeni güçlendirir. Düzenli soğuk duş alan kişilerin kan dolaşımı hızlandığı için selilüt oluşumu yavaşlar. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar