Böcek ısırığı şişmesine ne iyi gelir? Böcek ısırığı belirtileri nelerdir?

Özellikle yaz aylarında sık sık maruz kalınan böcek ısırıkları, bazen kısa sürede geçerken bazen de uzun süreli kızarıklıklar ve kaşıntılara neden olabilir. Böcek ısırığı sonrasında yapılması gereken ilk hamle ısırılan bölgenin bol su ile yıkanması ardından ilaç ya da kürlerin sürülmesi tavsiye edilir. Peki böcek ısırığı kaşıntısına ne iyi gelir?

Böcek ısırığı şişmesine ne iyi gelir? Böcek ısırığı belirtileri nelerdir?
Böcek ısırığı şişmesine ne iyi gelir? Böcek ısırığı belirtileri nelerdir?
GİRİŞ 30.12.2022 16:04 GÜNCELLEME 30.12.2022 16:05

Böcek ısırıkları, gerçekleştiği anda çok fazla hissedilmese de 1-2 saat sonrasında kaşıntı, şişkinlik ve kızarıklığa neden olur. Bu durum bazen kısa sürede geçerken bazen de günlerce devam eder. Böcek ısırığının geçme süresi böceğin türüne ve kişinin cilt hassasiyetine göre değişkenlik gösterir.

Arı sütü faydaları nelerdir? Arı sütü nasıl kullanılır?Arı sütü faydaları nelerdir? Arı sütü nasıl kullanılır?

Böcek Isırığına Ne İyi Gelir?

Böcek ısırıkları, yaz aylarında yaygınlaşan ve çoğunlukla kısa sürede iyileşen yaralardır. Ancak böceğin türünden türüne farklılık göstererek kişinin zehirlenmesine ve rahatsızlanmasına neden olmaktadır. Böcek ısırıklarında yapılması gereken ilk müdahaleler, böcek ısırığı şişkinliğine iyi gelen doğal tedaviler şöyledir:

  • Böcek ısırıkları fark edildiğinde yapılması gereken ilk adım bol su ile ısırılan bölgeyi yıkanmasıdır. 

  • Su ile temizledikten sonra antiseptik bir ürünle ısırılan bölgenin iyice temizlenmesi gerekir. Antiseptik ürün olarak kolonya, elma sirkesi ve nane yağı tercih edilebilir. 

  • Bu işlemler devam ederek yarayı kaşımamaya yarıca özen gösterilmelidir. Özellikle elma sirkesi, mikropları öldüreceğinden kaşıntı da büyük oranda azalacaktır. 

Böcek Isırığı Belirtileri Nelerdir?

Böcek ısırıkları bazen fark edilmesi güç olabilir. Aniden oluşan baş dönemsi ya da mide bulantısı böcek ısırıklarının belirtisi olabilir. İşte böcek ısırığı belirtileri şöyledir:

Böcek Isırığına Ne İyi Gelir?

  1. İshal

  2. Kusma

  3. Ciltte kızarıklık

  4. Kaşıntı

  5. Şişme

  6. İltihaplanma

  7. Su kabarcıkları

Böcek Isırığı Şişmesine Ne İyi Gelir?

Sinek ve böcek ısırıkları enfeksiyon ve iltihaptan kaynaklı olarak şişkinliğe neden olabilir. Bunun anında önüne geçmek ise evdeki doğal yöntemlerle mümkündür. Böcek ısırığından kaynaklı meydana gelen şişkinlik için buz uygulanması, sirkeli su ile temizlenmesi, aleo vera jeli sürülmesi ve çay ağacı yağı uygulanması tavsiye edilir. Bu işlemler hem yaranın mikrop kapmasına engel olur hem de şişkinliğin ve kızarıklığın kısa sürede geçmesine yardımcı olurlar.

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi