Lavantanın koklamanın faydaları nelerdir? Odada lavanta kaynatmak hangi hastalıklara iyi gelir?

Lavanta, kokusu ve canlı rengiyle herkesi büyüleyen enerjisi en yüksek çiçeklerden biridir. Lavanta, sadece kokusu ve rengiyle değil, insan bedeni üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle de pek çok kişi tarafından tercih edilir. Peki lavanta kokusunun faydaları nelerdir? Kurutulmuş lavanta nasıl kullanılır?

Lavantanın koklamanın faydaları nelerdir? Odada lavanta kaynatmak hangi hastalıklara iyi gelir?
Lavantanın koklamanın faydaları nelerdir? Odada lavanta kaynatmak hangi hastalıklara iyi gelir?
GİRİŞ 26.11.2022 17:20 GÜNCELLEME 26.11.2022 17:20

Lavanta, sadece beden sağlığına faydaları olan bir bitki değildir. Lavanta, en az bedensel sağlık kadar ruhsal sağlığa da iyi gelir. Sakinleştirici kokusu, kişinin stresini azaltarak dingin kalmasına yardımcı olur. Ülkemizin Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerinde bolca yetişen lavanta, son yıllarda popülerleşmeye başlamasıyla çayı özellikle de yapı çok azla üretilir. 

Kozalak şurubu faydaları nelerdir? Kozalak şurubu hangi hastalıklara iyi gelir?Kozalak şurubu faydaları nelerdir? Kozalak şurubu hangi hastalıklara iyi gelir?

Lavantanın Faydaları Nelerdir?

Binlerce yıldır şifa kaynağı olarak kullanılan lavanta, özellikle uyku ve kaygı bozukluklarına iyi gelir. Lavantanın faydalarından en iyi şekilde istifade etmek için birbirinden farklı şekillerde kullanılabilir. Lavanta yağı, saç derisi problemlerine iyi gelirken lavanta çayı, baş ağrısına iyi gelir. Antik dünyanın en önemli şifa kaynağı olan lavantanın faydaları şöyledir: 

  • Uyku problemi olanların daha çabuk uyumasına yardımcı olur. 

  • Saç derisinde meydana gelen kepeklenme ve yağlanma gibi problemlerin kısa sürede geçmesini sağlar. 

  • Kişinin daha dingin ve sakin kalmasına sağlar. 

  • Ruhsal olarak rahatlama verir. 

  • Yaraların daha kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur. 

  • Lavanta, kaygı bozukluklarına iyi gelerek kişinin daha huzurlu hissetmesini sağlar. 

  • Kokusuyla ortamın enerjisini yükseltir. 

  • Sivilcelerin daha kısa sürede tedavi edilmesine yardımcı olur. 

 Lavanta yağı faydaları nelerdir? Lavanta yağı yüze nasıl kullanılır? Lavanta yağı faydaları nelerdir? Lavanta yağı yüze nasıl kullanılır?

Odada Lavanta Kaynatmak Ne İşe Yarar?

Yarım litre suyun içine 1 avuç kadar kurutulmuş lavanta atıp kaynatmak ve bu suyu odada tutmak ortamdaki mikropların ölmesine yardımcı olur. Ortamın kokusu değiştirerek enerjisini yükseltir. Odada lavanta kaynatıp bekletmek, hem fiziki olarak mikrop ve bakterilerden korur hem de ruhsal olarak kişinin daha huzurlu hissetmesine yardımcı olur. 

Lavanta Kokusunun Faydası...

Bir demet lavanta evin içinde bekletildiğinde kişinin enerjisinin yükselmesini sağlar ve uyku, kaygı problemlerine iyi gelmesinin yanında enerjinin yükselmesine yardımcı olur. Lavanta kokusu baş ağrısını hafifletir ve psikolojik olarak rahatlatır. 

Lavanta Nasıl Kullanılır?

Lavanta Nasıl Kullanılır?

Çay: 1 bardak kaynamış suyun içine 1 çay kaşığı kurutulmuş lavanta eklenir ve 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Lavanta çayı demlendikten sonra süzülerek içilebilir. 

Yağ: Aktarlarda satılan doğal lavanta yağları, saç derisine uygulandığında saç dökülmelerini önler, saç derisini besler. Bununla birlikte lavanta yağı, yara ve sivilce izlerinin tedavi edilmesine yardımcı olur. 

Tütsü: Birkaç parça lavanta dalı ucundan yakılarak evde gezdirilir. Bu olay, kötü enerjinin evden atılmasına yardımcı olur. Mistik bir ritüel olan lavanta tütsüsü, evdeki mikropların kırılmasını sağlayarak hem ruhsal hem de fiziksel bir rahatlama verir. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer