Prof. Dr. Ceyhan: Virüsün bitmesi için iki olasılık var

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının toplumsal bağışıklıkla bitmesinin mümkün olmadığını belirtti. Ceyhan, "Virüs maalesef birçok kızamık, su çiçeği virüsü gibi yüksek oranda bağışıklık uyarıcı bir virüs değil. Geriye iki tane olasılık kalıyor salgının bitmesi için; biri aşı, diğeri virüsün mutasyona uğraması" dedi. Ceyhan ayrıca İstanbul'da bağışıklığın yüzde 6 olabileceğini kaydetti.

GİRİŞ 03.06.2020 16:22 GÜNCELLEME 03.06.2020 17:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının seyriyle ilgili olarak NTV yayınında açıklamalarda bulundu. 

 

 

"Toplumsal bağışıklıkla bu salgının bitmesi mümkün değil" diyen Ceyhan, şöyle devam etti:

"Testte pozitif buldukları hasta sayısının 10 katı kadar yaklaşık kişi bağışık hale gelir. Salgının sonuna kadar 200 bin vaka görürsek biz, o zaman da yaklaşık 2 milyon kişi, ki bu da Türkiye nüfusunun yüzde 2.5'u anlamına gelir. Yüzde 2.5 insan bağışık hale gelecektir. Vakaların yüzde 60'ı İstanbul'da görüldü. İstanbul'da şu an yaklaşık yüzde 6'sı kadar insan bağışık hale gelmiş diye düşünebiliriz.

 

 

"İKİ OLASILIK VAR"

İstanbul'un bu şartta 6 defa darbe yaşaması lazım ki, toplumun yarısı bağışık hale gelebilsin. Virüs maalesef birçok kızamık, su çiçeği virüsü gibi yüksek oranda bağışıklık uyarıcı bir virüs değil. Geriye iki tane olasılık kalıyor salgının bitmesi için; biri aşı, diğeri virüsün mutasyona uğraması."

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 4
  • Korkut 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben inanmiyorum.istanbulun yarisindan cogu atlatti bu hastaligi valla bu saatden sonra maske bile hikaye
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani bu virüs bir müddet daha devam edecek. Sonrasında bize bazı dayatmalara da bulunulacak bunların içinde aşı da var. Allah sonumuzu hayrede.
    Cevapla
  • kâmil zzE5 3 yıl önce Şikayet Et
    15 gun sonra daha beter gelecek malesef devam maskesiz mesafesiz devam edin
    Cevapla
  • yüz 3 yıl önce Şikayet Et
    çin vuhanda 11 milyonda 300bin taşıyıcı tespit etti hepsine test yaparak. yaklaşık %3 eder.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor