Semptom göstermeyen vakalarla ilgili DSÖ fikir değiştirdi

DSÖ, corona virüs enfekte olup da belirti göstermeyen kişilerin hastalığı bulaştırma risklerinin düşük olduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada hükümetlerin semptom gösteren hastalara odaklanması istendi.

Semptom göstermeyen vakalarla ilgili DSÖ fikir değiştirdi
Semptom göstermeyen vakalarla ilgili DSÖ fikir değiştirdi
GİRİŞ 09.06.2020 21:56 GÜNCELLEME 09.06.2020 23:46
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip corona virüs (Covid-19) taşıdığı halde hastalık belirtisi göstermeyen "asemptomatik" hastalardan virüsün bulaşmasının "çok nadir" olduğunu belirtti.

 

 

DSÖ'nün Covid-19'a karşı mücadele ekibi lideri Maria Van Kerkhove, Cenevre'de yaptığı açıklamada, Covid-19'un nasıl bulaştığıyla ilgili farklı ülkelerden gelen verileri incelediklerini kaydetti.

ASEMPTOMATİK BİRİNDEN BULAŞMA ORANI DÜŞÜK

Elde ettikleri verilere göre, Covid-19'un asemptomatik birinden başka birine bulaşmasının çok nadir olduğunu ifade eden Kerkhove, bu konuyla ilgili araştırmaların devam ettiğini söyledi.

Kerkhove, hükümetlerin, Covid-19'un yayılmasını engellemek için semptom gösteren vakalara daha fazla odaklanmaları gerektiğini belirtti.

 

 

DAHA ÖNCE AKSİNİ İDDİA ETMİŞLERDİ!

Daha önceki çalışmalarda hastalık belirtisi göstermeyen birinin de Covid-19'u kolayca yayabileceği ifade edilmişti.

YORUMLAR 21
  • Sssss 3 yıl önce Şikayet Et
    DSÖ asla güvenilir bir kuruluş değil büyük ihtimalle birilerinin maşası ... Emir alıyor konuşuyor kafa karıştırıp insanları kaosa sürüklüyor
    Cevapla
  • hakan demirci 3 yıl önce Şikayet Et
    dsö dünyada maskara oldu cünkü gates ayisi finanse ediyor iblisin oyunu hepsi..ne dediyseler tersi cikti bu hastaligi en cok bulastiranlar asil belirti göstermeyen süper tasiyicilar bu virüs zaten böyle modifiye edildi kendileri yaptilar ..normal bise degil sigara icende etkisiz olmasi, belli kan gruplari cabuk bulasmasi siyahlara cok bulasmasi, iblisce modifiye edilmis tamda istedikleri gibi ilerde kisir olan insanlar cikarsa sasmam.. ama Allahinda bi plani var medeni görünen ifritler görecez sonunu bu isin
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Dsö insanlara virüsün daha çok bulaşmasını istiyor. İstedikleri ölüm ve vaka oranlarını yakalayamadılar. Devletler normalleşme adımlarını attı sanayi çarkları dönmeye başladı. Onların istediği herkes evine girsin üretim dursun ekonomiler çöksün imf ülkelere borç versin istediğini yaptırsın tam bağımlı ülkeler insanlar olsun. İstediklerine ulaşamayınca böyle söylem değiştiriyorlar. Bu ilk çelişkili ifadeleri değil. Daha önce de koronavirüs tedavisinde kullandığımız ilaç için güvenli değil demişlerdi ve geri adım atmışlardı. Dsö küreselcilerin sözcülüğünü yapıyor ve artık güven veren bir kurum değil
    Cevapla
  • HAYYUL KAYYUM ALLAH 3 yıl önce Şikayet Et
    dsö senin her dediğin yalan dolan size asla itibar edilmez nokta com
    Cevapla
  • Turkhard54 3 yıl önce Şikayet Et
    bazen şu trump' a hak veriyom
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!