Korona virüs ilacı favipiravir nedir? Favipiravir nasıl kullanılacak?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, korona virüs tedavisinde kullanılacak favipiravir ilacının üretildiğini açıkladı. TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu’nda çalışan bilim insanları tarafından sentezlenen favipiravir isimli ilacın ruhsatlandırma işlemi tamamlandıktan tedavilerde kullanılabilecek. Peki Favipiravir ilacı nedir, nasıl kullanılacak? İşte yerli ve milli imkanlarla üretilen koronavirüs ilacı...

Korona virüs ilacı favipiravir nedir? Favipiravir nasıl kullanılacak?
Korona virüs ilacı favipiravir nedir? Favipiravir nasıl kullanılacak?
GİRİŞ 15.06.2020 13:37 GÜNCELLEME 15.06.2020 13:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu çatısı altındaki bilim insanları tarafından geliştirilen "Favipiravir" isimli ilacın yerli sentezi üretildi. İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Güzel ve ekibi ile Atabay Kimya Firması tarafından sentezlenip ruhsatlandırma aşamasına gelen korona virüs ilacının ilk numunesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’a sunuldu. 32 kişilik bir ekip tarafından 40 günde üretilen ilacın ruhsatlandırma işlemi tamamlandıktan sonra ülkemizde ve yurt dışındaki tedavilerde kullanılmaya başlanacak. İşte yerli ve milli imkanlarla üretilen ilacın detayları...

 

FAVİPİRAVİR NEDİR ? 

Korona virüs tedavisinde  kullanılan “Favipiravir” isimli ilacın yerli sentezi TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu, İstanbul Medipol Üniversitesi ve Atabay Kimya Firması işbirliği ile üretildi. “Favicovir” ismiyle piyasaya sürülecek ilacın ruhsatlandırma işlemleri tamamlanladıktan  sonra koronavirüs tedavisinde kullanılması ve yurt dışına ihraç edilmesi planlanıyor.

“HEM MUTLULUK HEM GURUR VERİCİ”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Yerli ve milli olarak kendi sentezimizle geliştirilmiş çok önemli bir ilacı üretmiş olduk. Ruhsatlandırma aşamasına gelmiş olması bizim açımızdan hem mutluluk hem de gurur verici” dedi. Virüsün Türkiye sınırları içine girmeden TÜBİTAK başkanlığında Covid- 19 Türkiye Platformunu oluşturduklarını belirten Varank, Platformun çatısı altında bir kısmı aşı, bir kısmı da ilaç geliştirme projesi olarak 17 proje yürütülüyor. "Favipiravir" ilacının yerli sentezinin yapılması projesi de bu başlıkta çalıştığımız projelerden biriydi.”dedi.

 

“TAKIM RUHUYLA BUNU BAŞARDIK”

İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Güzel, sanayi üniversitesi iş birliğiyle ilaç geliştirme projesini hayata geçirdiklerini vurgulayarak “Yerli imkanlarımızla bir ürünü geliştirdik. İlaçta yerli ve milli kaynaklarımızı artıracak bizi şampiyonlar ligine taşıyacak daha teknolojik projeleri yapabilmeyi ümit ediyorum” dedi.” 5-6 hafta içinde çalışmaların başladığını ifade eden Doç. Güzel, “İnanın ben de bu kadar çabuk olabileceğini düşünmüyordum ama milli bir seferberlik ile herkes birbirine kenetlendi. Takım ruhuyla bunu başardık”dedi.

YORUMLAR 1
  • Leyla 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek kelimeyla onur verici.Emeklerine sağlık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir