Koronavirüs kabusu sona mı eriyor! Ateş Kara'dan sonbahar için aşı müjdesi

Türkiye ve dünyayı etkisi altına alan ve hayatı altüst eden koronavirüs salgınını önlemek amacıyla alınan önlemler tam olarak yeterli olmadı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, aşı çalışmalarının şu an 3. fazında olduğunu, bir sonraki fazda otoriteler tarafından onaylanma aşamasından geçeceğini paylaştı.

GİRİŞ 12.06.2020 20:52 GÜNCELLEME 12.06.2020 22:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, koronavirüs aşı çalışmalarında büyük bir yol katedildiğini ve Ekim-Kasım aylarında hastalara uygulanabilecek duruma gelebileceğinin müjdesini verdi.

 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları akademisyeni ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı çalışmalarının dünya genelindeki durumunu paylaştı.

ÇALIŞMALAR 3.FAZDA

Kara, aşı çalışmalarındaki aşamaları gösteren tabloyu yayınlayarak, çalışmaların şu an faz 3'te olduğunu, yani binlerce kişiyle aşının koruyuculuğuna yönelik çalışmalar yapıldığını belirtti. Bir sonraki fazda aşının insanlarda kullanılabilir olduğunun otoriteler tarafından değerlendirileceğini paylaşan Kara, aşının ekim, kasım ayı gibi kullanılabileceğini belirtti.

EKİM VE KASIM AYINDA KULLANILABİLİR

Kara, "Kovid-19 aşı çalışmalarının bugün için dünya genelindeki durumu, şu an faz 3'te olan aşının Ekim-Kasım ayı gibi kullanılabilme ihtimali görünmekte" ifadelerini kullandı.

Ateş Kara aşı çalışmalarının hangi aşamada olduğunu gösterdi.

BAKAN VARANK YERLİ İLACIN ÜRETİLDİĞİNİ DUYURDU

Bakan Varank, “Yerli ve milli olarak kendi sentezimizle geliştirilmiş çok önemli bir ilacı üretmiş olduk. Ruhsatlandırma aşamasına gelmiş olması bizim açımızdan hem mutluluk hem de gurur verici” dedi. Yerli sentez Favipiravir ilacının ruhsatlandırma aşamasının tamamlanması sonrasında, tedavide kullanılması ve ihraç edilmesi planlanıyor.

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS VAKALARINDA SON TABLO

Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Haziran koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 1195 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 15 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 175 bin 218, can kaybı 4 bin 778 oldu. Bakan Koca yaptığı "Yoğun bakım ve entübe hasta sayısındaki artış, beklenen artışın sınırında." değerlendirmesi yaptı.

 

 

YORUMLAR 10
  • yurttaş 3 yıl önce Şikayet Et
    boşverin aşıyı falan. Doğal beslenin.
    Cevapla
  • ahmetcan 3 yıl önce Şikayet Et
    Malasef ülkemizde bilimsel çalışma anlamında oldukça geriyiz. Her zaman söyleriz, tıpta iyiyiz diye, iyi olmamız tıpla uğraşan bilim adamlarımızın iyi olduğu anlamına gelmiyor. Devletimiz yatırım yapıyor sadece, o yüzden iyiyiz. En basit aşı olayında bile yurtdışındakilerin yaptığı çalışmalara bel bağlamış durumdayız. Bu ülkede acilen bilimsel yatırımlar ve atılımlar yapılmalı, bunun için milli bilim adamları yetiştirilmeli. Bunun için de yatırımlara destek verilmeli, göstermeklik destek değil ama!
    Cevapla
  • Bn Enes 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun Milli aşı olmalı Güvenmiyoruz
    Cevapla
  • Coşkun 3 yıl önce Şikayet Et
    %99.9 aşı olmayacağım.
    Cevapla
  • GÖRELE... 3 yıl önce Şikayet Et
    Coşkun Niye Aşı olmuyorsun bir anlat da biz de bilelim
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi aşkımızı kendimiz ürettiğimiz sürece sıkıntı yok Ama başka ülkelerde ÜRETİLEN kere asla ama asla güvenmeyin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi