Zencefil ve bal karışımı faydaları nelerdir? Sarımsak, zencefil ve bal hangi hastalıklara iyi gelir?

Sarımsak, binlerce yıldır antibiyotik olarak kullanılan şifa kaynağı bir besindir. Bu denli sağlıklı bir besin bal ile karıştırılması ise birçok hastalığın tedavisinde oldukça güçlü bir şifa kaynağıdır. Sarımsak ve bal karışımı, 7 gün boyunca düzenli olarak tüketilmesi durumunda etkisini göstermeye başlamaktadır. Peki sarımsak ve bal karışımı nasıl hazırlanır? Sabahları aç karnına zencefilli bal yemenin faydaları...

Zencefil ve bal karışımı faydaları nelerdir? Sarımsak, zencefil ve bal hangi hastalıklara iyi gelir?
Zencefil ve bal karışımı faydaları nelerdir? Sarımsak, zencefil ve bal hangi hastalıklara iyi gelir?
GİRİŞ 28.09.2022 08:11 GÜNCELLEME 28.09.2022 08:11

Sarımsak tek başına asırlardır antibiyotik olarak kullanılmaktadır. Her derde deva olan sarımsak birçok hastalığa şifa olduğu herkesçe bilinen ve kabul gören bir gerçektir. Sarımsağa bal eklenip tüketince de faydasını katlayarak sağlığa daha da faydalı olmaktadır. Sarımsak ve bal karıştırılıp tüketildiğinde bağırsak parazitlerini ve kurtları düşürmekle birlikte sindirim sisteminin düzenli çalışmasına etkilidir. 

Alternatif tıp, zamanın ve imkanın olduğu durumlarda başvurulması önerilen, herhangi bir rahatsızlığa karşı şifanın doğadan bulunması için başvurulan tedavi yöntemleridir. Sarımsak ve bal da alternatif tıbba güçlü bir seçenektir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi için çok etkili olan sarımsak ve bal karışımı, hastalıklara karşı direnci arttırdığı bilinmektedir. 

Kış aylarında halsizliğe iyi geliyor! Her gün sadece 1 bardak nar suyu içmenin bilinmeyen faydaları...Kış aylarında halsizliğe iyi geliyor! Her gün sadece 1 bardak nar suyu içmenin bilinmeyen faydaları...

Sarımsak ve Bal Karışımının Faydaları Nelerdir?

Sarımsak ve bal, güçlü antioksidan içeren ve vücudu toksinlerden arındıran çok güçlü bir karışımdır. Özellikle kanser hücrelerinin vücutta yayılmasını engelleyen bu karışım birçok kanser çeşidi ile de savaşmaktadır. Pek çok dünya mutfağında şifası ile kabul görmüş olan sarımsak ve bal karışımının bilinen en önemli özelliği enfeksiyon ve iltihap sökücü olmasıdır. Sarımsak ve bal karışımının bilinen faydaları şöyledir:

Sabahları aç karnına bal yemenin faydaları! Aç karnına bal yemek mideye iyi gelir mi?Sabahları aç karnına bal yemenin faydaları! Aç karnına bal yemek mideye iyi gelir mi?

  • Kan dolaşımının hızlanmasına yardımcı olmaktadır. Kan dolaşımının hızlanması ile birlikte de kalp krizi, inme ve kolesterol riskini azaltmaktadır.

  • Enfeksiyon ve iltihap sökücüdür. 

  • Kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnci arttırmaktadır. 

  • Mevsimsel olarak görülen grip ve nezle gibi soğuk algınlığının daha çabuk iyileşmesini sağlamaktadır. 

  • Yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olur.

  • Öksürüğün kesilmesine etkilidir.

  • Balgam sökücüdür. 

Gibi birçok hastalığa iyi gelen karışım düzenli olarak her gün tüketildiğinde tüm bu olumlu etkiler görülmektedir. Ancak, sarımsak ve bal ayır ayrı da çok güçlü ve keskin besinler olduğundan herhangi bir alerji ya da rahatsızlığı olanların daha dikkatli tüketmesi tavsiye edilmektedir. Sarımsak ve bal karışımı, 7 gün aralıksız 1 tatlı kaşığı tüketip takribi 10-12 gün kadar ara vererek devam edilmesi önerilir. 

Çam kozalağı şurubu faydaları nelerdir? Çam kozalağı astım ve bronşite iyi gelir mi?Çam kozalağı şurubu faydaları nelerdir? Çam kozalağı astım ve bronşite iyi gelir mi?

Sarımsak ve Bal Karışımı Nasıl Hazırlanır?

Sarımsak ve bal karışımını hazırlamak için şeker ya da başka bir şeye ihtiyaç duymadan direkt olarak bal ve sarımsağın karıştırılmasıyla elde edilmektedir. 
İlk olarak 10 diş sarımsak ufak ufak doğranır ve kenara alınır. Ardından takribi 1 su bardağı bal cam bir kavanoza alınır ve doğranan sarımsaklar balın üzerine eklenir. Kavanozun kapağı kapatıldıktan sonra 6-7 gün kadar kapalı ve karanlık bir yerde bekletilir. Balın şekerlenmemesi için oda sıcaklığında bekletilmesi tavsiye edilir. 6-7 gün beklettikten sonra ise sabahları kahvaltıdan önce direkt olarak ya da ılık suda seyreltip tüketilebilir. 

Zencefil-Limon-Bal ve Sarımsak Karışımı Faydaları

Cam bir kavanozun içine sarımsaklar dilimlenerek eklenir ve üzerine zencefil, limon suyu ve bal eklenir. Hazırlanan karışın 1 gün boyunca dinlendirilir. Ardından sabahları aç karnına tüketildiğinde kan şekerini dengeler, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar, eklem ağrılarına iyi gelir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...