Aralıklı açlık diyetinin metabolizmaya faydaları nelerdir? Aralıklı oruç kaç gün yapılır?

Aralıklı açlık, iç organları dinlendirip daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olduğu için insan bedenini tepeden tırnağa güçlendirir. Aralıklı oruç, metabolizmayı hızlandırmakla birlikte hızlı ve kalıcı zayıflamayı da sağlar. Peki aralıklı oruç ile kilo verme mümkün mü?

Aralıklı açlık diyetinin metabolizmaya faydaları nelerdir? Aralıklı oruç kaç gün yapılır?
Aralıklı açlık diyetinin metabolizmaya faydaları nelerdir? Aralıklı oruç kaç gün yapılır?
GİRİŞ 21.11.2022 14:18 GÜNCELLEME 21.11.2022 14:18

Aralıklı açlıkla beslenme, sağlıklı ve zinde bir beden için beslenme uzmanlarının en çok tavsiye ettiği beslenme tipidir. 13-16 saat arası aç bırakılan beden kendini yenileme fırsatı bularak toksinlerin atılmasını en kısa sürede gerçekleştirir. Sürekli yiyeceklerle yorulmayan iç organlar, görevlerini sorunsuz gerçekleştirerek sağlıkla çalışmaya devam eder. Birçok beslenme uzmanının IF olarak adlandırdığı bu beslenme biçimi İngilizcede 'intermittent fasting' (aralıklı beslenme)'den gelmektedir.

Toz tarçın faydaları nelerdir? Toz tarçın çayı nasıl yapılır?Toz tarçın faydaları nelerdir? Toz tarçın çayı nasıl yapılır?

Aralıklı Oruç Nedir?

Aralıklı oruç, günün uzunca bir kısmında su ve şekersiz içecekler dışında kalorisi olan hiçbir besini almayarak iç organları dinlendirmek üzere uygulanan beslenme biçimidir. Özellikle akşam belli bir saatten sonra yeme-içmeyi olayını bitirip sabah kahvaltısını da geçe bırakarak uygulanabilir. Aralıklı oruç, zayıflamak isteyenlerin kısa sürede kalıcı kilo vermesine yardımcı olmasının yanında hayati bir öneme de sahiptir. Tüm bedenin dinlenmesini sağlayan aralıklı oruçla beslenme, birçok hastalığın ortaya çıkmasına engel olmaktadır...

Aralıklı Oruç Oruç Metabolizmaya Faydaları Nelerdir?

  • Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. 

  • Özellikle kabızlık sıkıntısı çekenlerin bağırsaklarını rahatlatır. 

  • Karaciğer yağlanmasına engel olur. 

  • Böbrekler daha iyi çalışır ve böylece toksinler vücuttan hızlıca atılır. 

  • Kalp ve damar hastalıklarından korur. 

  • Yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olur. 

  • Kalıcı ve hızlı kilo vermeyi sağlar. 

  • Bağırsak florasını dengeler. 

  • Şeker hastalıklarından korur. 

  • Vücuttaki yağ yakımını hızlandırır. 

Aralıklı Oruç İle Kilo Verme

Sağlıklı ve dingin bir bedene sahip olmak için yapılması gereken en önemli şey kilo kontrolüdür. Ağır ve zor diyetleri uygulamakta zorlanan kişilerin işini kolaylaştıran aralıklı oruç beslenme alışkanlığı, en etkili şekilde kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Bedenini tanıyan ve sağlık durumuna göre hareket ederek en uygun saatlerde aralıklı oruç diyeti uygulanarak kısa sürede kilo verilebilir.

Aralıklı Oruç Nasıl Yapılır? 

Günün 13-16 saati kalori barındıran hiçbir besini tüketmeden uygulanır. Günün her saatine göre ayarlanarak aralıklı oruç uygulanır. Daha etkili bir sonuç için akşamüstü saatlerinden itibaren yeme-içme kesilerek bir sonraki sabaha kadar devam edilir. Örneğin 16:00'dan en son yemeği yedikten sonra şekersiz içecekler dışında sabah 08:00-09:00'a kadar hiçbir şey yiyip içmeden uygulanabilir. 

Herhangi bir sağlık sorunu olan, sürekli ilaç kullanan ve alerjisi olan kişilerin doktora danışmadan aralıklı oruç beslenme rutinine başlamaması tavsiye edilir. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!