50 gün tek vaka görülmemişti! 100'den fazla yeni vaka bildirildi

Çin'de tam hayat normale dönüyor derken, koronavirüs kabusu ülkede yeniden görülmeye başlandı. Yaşanan artışına rdından DSÖ'den son dakika açıklaması geldi. DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, 50 gün boyunca tek vakanın görülmediği Çin'in başkenti Pekin'de 100'den fazla yeni vaka tespit edildiğini, salgının kaynağı ve kapsamının araştırıldığını söyledi.

50 gün tek vaka görülmemişti! 100'den fazla yeni vaka bildirildi
50 gün tek vaka görülmemişti! 100'den fazla yeni vaka bildirildi
GİRİŞ 15.06.2020 22:23 GÜNCELLEME 15.06.2020 22:24
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin'in başkenti Pekin'de 50 gün sonra yeni tip corona virüs (Covid-19) vakaları tespit edildiğini belirterek, "Salgının kaynağı ve kapsamı araştırılıyor" dedi.

Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yoluyla basın toplantısı düzenledi.

Çin, koronavirüs kabusunu yeniden yaşıyor

 

 

100'DEN FAZLA YENİ VAKA TEYİT EDİLDİ

Çin'de son günlerde Covid-19 vakalarında ani artış görülen Pekin'deki duruma değinen Ghebreyesus, "Geçen hafta Çin, 50 gün tek vakanın görülmediği Pekin şehrinde yeni bir vaka dizisi rapor etti. An itibarıyla 100'den fazla yeni vaka teyit edildi" diye konuştu.

Ghebreyesus, salgının kaynağı ve kapsamının araştırıldığını kaydetti.

Afrika, Doğu Avrupa, Orta Asya ve Orta Doğu'da Covid-19 vakalarının arttığına dikkati çeken Ghebreyesus, salgını kontrol altına almış ülkelerin dahi ikinci bir dalga için "uyanık olması" gerektiğinin altını çizdi.

Pekin'de 50 gün tek vaka görülmemişti

 

 

DSÖ Acil Durum Program Direktörü Mike Ryan ise konuya ilişkin bir soru üzerine, DSÖ'nün salgını yakından takip ettiğini söyledi.

ACİL MÜDAHALE ÇAĞRISI

Ryan, pek çok ülkede ortaya çıkan Covid-19  "yeni vaka kümelerinin" kendileri için endişe kaynağı olduğunu vurgulayarak, "Fakat görmek istediğimiz şey buna karşı acil müdahalede bulunulması ve geniş kapsamlı önlemler alınmasıdır" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 23
  • halk 3 yıl önce Şikayet Et
    avrupa onbinlik eylem , binlik parti yapıyor , maskesiz cafelerde , AMA VAKA ARTMAYIVERİYOR.. avrupa RESESYONA yani ekonomik durgunluğa girince , tedbirlerin gevşemesine Rağmen VAKALAR artamamaya başladi... TEZGAHHHH
    Cevapla
  • Öteki 3 yıl önce Şikayet Et
    çin köpek pazarını yeniden mi açtı
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin gibi bir ülkenin söylediği verilere güveniyor musunuz. Çin de hala yürüyen her şeyi yeme peşindeler. Çin den ithalat yapılmamalı.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz elinden geleni yaptı Gerçekten takdire şayan velakin millet olarak ihmal etmeyi seviyoruz Mesafe maske olmazsa olmazıdır eş dost ziyareti kalabalık ziyaret bu kadar emege ve yogun cabaya saglikli yasamaya tirpan degilde nedir Allah askina hersey bizler icin yapilirken bizlerde Allah rizasi icin sagligimiz icin tasin altina elimizi koyalım. Bir seyi iftihar ederek soyluyorum Turkiyede Devlet baskanimizdan tutun top yekun butun yetkili ve sorumlular 4 aydır bu salgından en ufak sekilde kurtulmak icin gece demediler gunduz demediler vede yuzlerce saglik ordusuda canini ortaya koydu.Peki bu bir destan yazmak degilse nedir. Lutfen kurallara uyalim sonrasinida Allaha birakalim.
    Cevapla
  • ZEYNEP 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüs Bir kaç yıl daha sürebilir. İnsandan insana bulaşan hastalıklar ilacı bulunmayana kadar geçmez bakanımız sn. Fahrettin koca nında dediği gibi sosyal mesafe ve maske takmak maalesef maske takmaya alışmalıyız inşaallah korona aşısı tez zamanda bulunurda bu hastalıktan kurtuluruz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!