Güneş lekeleri nasıl çıkar? Yüzdeki güneş lekelerine iyi gelen 5 doğal maske ve kür...

Güneş lekeleri, çoğunlukla yaz aylarında meydana gelen cilt problemleridir. Öğle saatlerinde uzun süre korumasız güneşlenmek güneş lekelerinin oluşmasına neden olan başlıca nedenlerdendir. Cilt sağlığının korunması ve lekelerin oluşmaması için düzenli olarak güneş koruyucusunun sürülmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Peki güneş lekeleri neden olur? İşte doğal yöntemlerle güneş lekelerinin tedavi edilmesi...

Güneş lekeleri nasıl çıkar? Yüzdeki güneş lekelerine iyi gelen 5 doğal maske ve kür...
Güneş lekeleri nasıl çıkar? Yüzdeki güneş lekelerine iyi gelen 5 doğal maske ve kür...
GİRİŞ 30.12.2022 16:12 GÜNCELLEME 30.12.2022 16:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Güneş lekeleri daha çok koyu tenli kişilerde meydana gelen bir cilt problemidir. Uzun süre korumasız güneşe maruz kalma sonucu ortaya çıkan güneş lekelerine doğal çözümlerle müdahale ederek çözüm bulmak mümkündür. Güneş lekelerinde en temel nedeni genetik faktörler ve güneş ışınlarına direkt olarak maruz kalmaktan kaynaklıdır. Yaz sonuna doğru güneşten yıpranan cilt için düzenli ve sağlıklı bakımların yapılması tavsiye edilir. Daha çok doğal çözümlerle başlayan bakım için olumlu sonuçlanmadığı durumlarda profesyonel desteğe başvurulabilir. 

Kızılcık faydaları nelerdir? Kurutulmuş kızılcık ishale iyi gelir mi?Kızılcık faydaları nelerdir? Kurutulmuş kızılcık ishale iyi gelir mi?

Güneş Lekeleri Neden Olur?

Belli saatlerde ve kontrollü şekilde güneşlenmek D vitamini bakımından çok önemlidir. D vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kemiklerin güçlenmesine katkı sağlayan D vitamini için gıda takviyesi dışında güneşlenmek tavsiye edilir. Öğlen güneşinde korumasız olarak güneşlenerek direk olarak güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmak güneş lekelerinin çoğalmasına ve neden olabilir. Genelde kahverengi lekeler olarak beliren güneş lekeleri kişinin hassasiyetine göre daha koyu ve büyük lekeler olarak da oluşabilir. 

Tüm bunların yanında hormanal nedenlerle de güneş lekeleri görülebilir. Gebelik, doğum kontrol ilaçları ve çeşitli hastalıklar güneş lekelerine neden olmaktadır. 

Güneş Lekelerine Ne İyi Gelir?

Güneş lekelerine iyi gelen tedavi yöntemlerinden önce güneşten korunmak için günün her saati güneş koruyucu kullanılması, öğlen güneşine maruz kalmamaya çalışılmasına dikkat edilmesi önerilir. Zararlı ultraviyole ışınlarına maruz kalma sonucu oluşan güneş lekelerinin farklı tedavi yöntemleriyle geçmesi mümkündür. Daha çok doğal peeling yöntemleriyle çözüm bulunan güneş lekeleri için uzmanlar güneş lekeleri için ilk adım olarak doğal çözümler önermektedir. Güneş lekelerinin tedavi için önerilen doğal ve bitkisel çözümler şöyledir:

Güneş Lekelerine Ne İyi Gelir?

Lavanta yağının faydaları nelerdir? Lavanta çayının saç ve cilde faydaları...

1- Lavanta Kürü: Lavanta, sivilce, güneş lekesi ve diğer birçok cilt sorunları için önerilen kürlerin başında gelmektedir. Doğal ve pratik bir yöntemle uygulanan lavanta kürü için kaynayan 1 litre suyun içine 1 çorba kaşığı kurutulmuş lavanta atılır ve 10 dakika kadar bekletilir. Demlenme işlemi tamamlandıktan sonra temiz bir pamuk yardımıyla cilde uygulanır. Bu işlem 15 gün boyunca devam edilir ve 15 ara verdikten sonra yine 15 süreyle kullanılabilir. Güneş lekelerinin büyük oranda tedavi ettiği görülmektedir. Lavanta, aktarlardan kolaylıkla temin edilebilen bir bitkidir ve 100 gr 5 TL’ye satılmaktadır.

Limon suyunun faydaları nelerdir? Yatmadan önce limon su içmek zayıflatır mı?

2- Limon: Güneş ve diğer koyu renkli cilt lekeleri için önerilen etkili çözümlerden biri de limon suyudur. Temiz bir pamuğa limonun suyu bol bol sıkılarak güneş lekesinin olduğu bölgeye sürülür ve yaklaşık 20 – 25 dakika bekletir. Ardından bol su ile durulanır. Limon antiseptik özelliği sayesinde ciltteki ölü hücrelerin ve lekelerin temizlenmesinde oldukça etkilidir. 

Yoğurdun bağırsaklara faydaları nelerdir? Günde ne kadar yoğurt tüketilmeli?

3- Yoğurt Kürü: Ciltteki güneş lekelerinin geçmesi için uygulanan en doğal yöntemlerden biri de yoğur kürüdür. 1 yemek kaşığı yoğurdun içerisine 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze sıkılmış limon suyu karıştırılarak güneş lekelerinin olduğu bölgeye uygulanır ve 15 dakika beklettikten sonra bol suyla durulanır. Haftada 1 kez uygulanması tavsiye edilen bu yöntem düzenli olarak kullanılırsa güneş lekeleri büyük oranda azalacaktır. 

Elma sirkesinin faydaları nelerdir? Sirkenin saça ve cilde faydaları nelerdir?

4- Elma Sirkesi: Keskin bir aromaya sahip olan elma sirkesi, içinde bulunan doğal asitler sayesinde güneş lekelerinin geçmesine yardımcı olmaktadır. Cildin ölü hücrelerden arınmasına yardımcı olan elma sirkesi, temiz bir pamuğa sürülerek güneş lekesinin olduğu bölgeye uygulanır. Düzenli kullanım sonucunda güneş lekelerinin tedavi edilmesinde etkili olduğu görülmektedir.

Aloe Vera cilde faydaları nelerdir? Aloe vera nasıl kullanılır?

5- Aloe Vera: Cildin daha sağlıklı ve bakımlı görünmesi için en etkili bakım doğal ve bitkisel olandır. Sivilce, güneş ve diğer birçok cilt problemleri için aloe  vera kullanılması önerilmektedir. Aleo vera bitkisinin içerisinde alınan sıvının su ile seyreltilip cilt lekesinin olduğu bölgeye sürülmesi önerilir. Birkaç hafta düzenli kullanılması sonucu hem güneş lekelerinin geçmesine hem de cildin daha sağlıklı ve bakımlı olmasını sağlamaktadır. 

YORUMLAR 1
  • zeynep 3 yıl önce Şikayet Et
    her yaz güneşe bağlı lekeler oluşurdu yüzümde ve bir çoğu geçmez kalırdı zigavus anti-aging güneş koruyucusunu kullanmaya başladığımdan beri minimuma düştü tavsiye ederim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar