Kızılcık faydaları nelerdir? Kurutulmuş kızılcık ishale iyi gelir mi?

Kırmızı rengiyle şifa deposu olan kızılcık, güçlü bir antioksidan kaynağı olmasıyla tüm vücudu tepeden tırnağa yeniler. Özellikle yaraların iyileşmesinde oldukça önemli bir etkiye sahip olan kızılcık, u zengin vitamin ve mineraller sayesinde cildin kısa sürede yenilenmesini sağlar. Peki kızılcık meyvesinin faydaları nelerdir?

Kızılcık faydaları nelerdir? Kurutulmuş kızılcık ishale iyi gelir mi?
Kızılcık faydaları nelerdir? Kurutulmuş kızılcık ishale iyi gelir mi?
GİRİŞ 12.10.2022 16:42 GÜNCELLEME 12.10.2022 16:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kızılcık, zengin vitamin ve güçlü antioksidan kaynağı olması sebebiyle eski çağlardan günümüze birçok farklı tarifle kullanılan meyvelerin başında gelir. Canlı kırmızı rengiyle tam bir şifa deposu olan kızılcık meyvesi, kan şeker ve kalp-damar hastalıkları gibi hayati hastalıklara dahi iyi geldiği bilinir. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde yetişen kızılcık, özellikle Ege ve Akdeniz bölgesinde yoğun olarak yetiştirilmektedir...

Kırmızı erik suyunun faydaları nelerdir? Kışlık erik suyu nasıl yapılır?Kırmızı erik suyunun faydaları nelerdir? Kışlık erik suyu nasıl yapılır?

Kızılcık Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Eylül ve Ekim aylarında hasat edilen kızılcık, kuru yemiş, kızılcık suyu, marmelat ve reçel olarak tüketilmektedir. En sağlıklı hali kuru yemiş, taze meyve ve su olan hali olduğu kabul edilir. Kızılcık, pis kanın vücuttan atılmasından, iç organların toksinlerden arınmasına kadar pek çok faydası bulunur. İşte kızılcık faydaları şöyledir:

Antioksidan Kaynağı:

Sebze ve meyveler arasında hem koyu hem de canlı renkte olanlar antioksidan bakımından güçlü ve zengin olanlardır. Kızılcık da hem rengi hem içinde barındırdığı zengin vitamin ve minerallerle antioksidan bakımından ne denli zengin olduğunu belli eder. Kızılcık, yaş meyve olarak tüketildiğinde vücutta bulunan pis kanın temizlenmesine, yanlış ve zararlı beslenme alışkanlıklarından kaynaklı vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur. 

İshale İyi Gelir:

Kurutulmuş kızılcık, uzun süre devam eden ishalin kısa sürede kesilmesine yardımcı olarak vücudun sıvı kaybetmesine engel olur. İshal olan bir kişinin gün içinde 2-3 saat aralıklarla birkaç adet kurutulmuş kızılcık meyvesi yemek, ishalin kısa sürede geçmesini sağlayarak sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasına yardımcı olur. 

Kızılcık çayının faydaları nelerdir? Kızılcık suyu hangi hastalıklara iyi gelir?Kızılcık çayının faydaları nelerdir? Kızılcık suyu hangi hastalıklara iyi gelir?

Hazmı Kolaylaştırır:

Yemeklerden sonra hazım problemi yaşayan kişilerin 1-2 adet kurutulmuş kızılcık yemeleri, şişkinliğe iyi gelmesi ve hazmı kolaylaştırdığı bilinir. sindirim problemi yaşayan kişilerin sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. 

Kanser Hücreleriyle Savaşır:

Kızılcık, toksinlerin iç organlardan arınmasına yardımcı olan en güçlü besinler arasında yer alması, kızılcığın kansere karşı güçlü bir besin olduğunu gösterir. Kızılcık meyvesi, kuru yemişi ve suyu düzenli olarak tüketildiğinde kanser hücrelerinin yayılmasına engel olur. 

Vitamin ve Mineral Kaynağı:

Kızılcık, besin değerli bakımından oldukça zengin olması, özellikle vitamin eksikliği yaşayan kişilerin günlük ihtiyacı olan mineral ve vitamin eksikliğini en doğal şekilde karşılayarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu:

Güçlü bir enfeksiyon ve iltihap sökücü olan kızılcık, özellikle idrar yolu enfeksiyonu sorunu yaşayan kişilerin enfeksiyondan ve iltihaplardan kısa sürede arınmasını sağlar.

Kurutulmuş Kızılcık İshale İyi Gelir Mi?

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 3
  • barış bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    Gilaburu resmi konmuş
    Cevapla
  • Sakaryalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Gösterdiğiniz resim hangi cins kızılcık?Başka bir üzüm cinsi olmasın!!
    Cevapla
  • Mehmet Kandemir 1 yıl önce Şikayet Et
    resimde gösterilenler kızılcık değil. ayrıca kızılcığın sarı rengi de vardır..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi