Koruk suyu faydaları nelerdir? Koruk suyu ile yapılan yemekler...

Her gün doğanın yeni bir nimet sunduğu yaz aylarında, meyveler, sebzeler hasat edilerek kış için hazırlıklar yapılır. Koruk ise üzümün ham hali olarak suyu hazırlanır, yemeklere lezzet kayması için sos ya da sindirim sistemini hızlandırması için içecek olarak kullanılır. Peki koruk suyu neye iyi gelir?

Koruk suyu faydaları nelerdir? Koruk suyu ile yapılan yemekler...
Koruk suyu faydaları nelerdir? Koruk suyu ile yapılan yemekler...
GİRİŞ 16.11.2022 12:12 GÜNCELLEME 16.11.2022 12:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Koruk suyu, yemeklere lezzet katması ve vücudu toksinlerden arındırmak için tüketilir. Ağustos ayında tam olarak olgunlaşmamış üzümlerden elde edilen koruk suyu, özellikle Ege ve Akdeniz mutfağında sıklıkla kullanılmaktadır. Koruk suyu, özellikle yaz aylarında serinlemek meyve suyu olarak tüketilmektedir. Salatalar için sos olarak da tüketilen koruk suyu, zeytinyağlı yemeklere de farklı bir lezzet katması için kullanılır. 

Kırmızı erik suyunun faydaları nelerdir? Kışlık erik suyu nasıl yapılır?Kırmızı erik suyunun faydaları nelerdir? Kışlık erik suyu nasıl yapılır?

Koruk Suyu Faydaları Nelerdir?

Besinlerin insan bedenine olan faydasının olup olmadığını anlamak için içerdiği besin değerlerine ve antioksidan bakımından ne denli zengin olduğuna bakılır. Koruk suyu hem zengin bakımından zengin hem de vitamin - mineral bakımından zengin olduğu için sağlık için birçok faydası bulunur. Korut suyunun faydaları şöyledir:

  • Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olur, kabızlıktan kaynaklı meydana gelen şişkinliğe iyi gelir.

  • İçerdiği zengin mineral ve vitaminler bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur ve hastalıklara karşı vücut direncini yükseltir. 

  • Vücutta biriken ödemin en doğal şekilde atılmasını sağlar ve kilo verme sürecinde daha sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur. 

  • Bağırsak tembelliğine iyi gelir ve bağırsak sağlığını koruyarak daha sistematik çalışmasını sağlar. 

  • Cildin daha sağlıklı ve parlar görünmesine sağlar, cildi güzelleştirir.

  • Göz ağrılarına iyi gelir ve gözlerin dinlenmesine yardımcı olur. 

  • Güçlü bir antioksidan kaynağı olan korut suyu, vücudu toksinlerden arındırmakla birlikte kanser hücrelerinin yayılmasını engeller. 

  • Koruk suyunun antioksidan özelliği, iç organların toksinlerden arınmasına yardımcı olarak sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Koruk Suyu Faydaları Nelerdir?

Koruk Suyu İle Yapılan Yemekler Nelerdir?

Koruk suyu, kişinin damak zevkine göre yemek ve salatalara sos olarak eklenebilir. Daha çok zeytinyağlıların hakim olduğu Ege ve Akdeniz mutfağında sıklıkla kullanılan koruk suyu, 

  • Zeytinyağlı dolma

  • Yaprak sarması

  • Bamya

  • Salatalarda kullanılabilir. 

Koruk Suyu Nasıl Yapılır? 

  1. 1 kg olgunlaşmamış üzüm (koruk üzüm)

  2. 3 su bardağı su 

Hazırlanışı:

Üzümleri çöplerinden ayırarak derin bir tencerenin içine alınır. Üzerine 3 su bardağı kadar su ilave edilir ve kısık ateşte kaynatılır. Yarım saat bu şekilde pişirdikten sonra üzümün kabuk ve çekirdeklerinden ayırmak için süzülür ve temiz bir tencereye tekrar konarak 1-2 saat kadar kısık ateşte yavaş yavaş pişirilir. Hazırlanan koruk suyu soğuduktan sonra servis edilebilir. Afiyet olsun...

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR 1
  • misafir -25 1 yıl önce Şikayet Et
    Koruk suyu ne ilk defa duydum....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt