Kızılcığın faydaları nelerdir? Taze kızılcık çayı nasıl demlenir?

Bağışıklık sistemini güçlendiren en sağlıklı gıdaların başında gelen kızılcık, yabani bir bitkidir ve ülkemizin her bölgesinde rahatlıkla yetişmektedir. Sonbahar aylarında yetişen kızılcık, özellikle mevsim geçişinde zayıflayan bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. Peki kızılcık suyu faydaları nelerdir?

Kızılcığın faydaları nelerdir? Taze kızılcık çayı nasıl demlenir?
Kızılcığın faydaları nelerdir? Taze kızılcık çayı nasıl demlenir?
GİRİŞ 10.10.2022 14:23 GÜNCELLEME 10.10.2022 14:23

Kızılcık, genellikle Karadeniz kıyılarında yetişen kırmızı rengiyle antioksidan deposu bir meyvedir. Genellikle Eylül ve Ekim aylarında hasat edilen kızılcık, cilt yaralarının daha hızlı tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. Doğada yabani bir bitki olarak yetişen kızılcık, Türk mutfağında farklı alanlarda tüketilmektedir. Örneğin kızılcıktan çay, marmelat ve kuru meyve olarak istifade edilmektedir. 

Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Günlük bitter çikolata ne kadar tüketilir?Bitter çikolatanın faydaları nelerdir? Günlük bitter çikolata ne kadar tüketilir?

Kızılcık SuyuFaydaları Nelerdir?

Mineral ve vitamin bakımından oldukça zengin olan kızılcık, renginden de anlaşılacağı üzere antioksidan kaynağı bir besindir. Özellikle yanlış beslenme ve alkol-sigara gibi zararlı alışkanlıklardan kaynaklı vücutta biriken toksinlerin en kısa sürede atılmasına yardımcı olmaktadır. İşte kızılcık meyvesinin faydaları:

  • Doğru tüketildiği takdirde kan akışını hızlandırarak yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Böylece kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır.

  • Aşırı kilo problemi olanların sağlıklı kilo vermesine yardımcı olur. Özellikle düzenli olarak içilen kızılcık suyu, obezite sorununa büyük ölçüde çözüm sunmaktadır. 

  • Kanser hücrelerine karşı vücudu korur, kanserin vücudun farklı yerlerine yayılmasına engel olur. Özellikle meme, prostat ve kolon kanserine karşı koruyucu olduğu bilinmektedir. 

  • Diş sağlığını korur. Dişlerin temizlenmesini ve diş etlerinde meydana gelen bakterilerin arınmasına yardımcı olur. 

  • Kalsiyum bakımından da oldukça zengin olan kızılcık, kemik gelişimine de katkı sağlamaktadır. Gelişme çağındaki çocukların sağlam bir iskelet sistemine sahip olabilmeleri için düzenli olacak kızılcık tüketmeleri tavsiye edilir. 

  • Enfeksiyon ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksin ve iltihaplardan arındırır. İç organları türlü hastalıklardan koruyarak sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. 

  • İdrar yollarını temizler. Özellikle de idrar yolu iltihabının vücuttan sökülüp atılmasına yardımcı olur. 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 

Nar suyunun faydaları nelerdir? Nar suyu neye iyi gelir?  Nar suyunun zararları...Nar suyunun faydaları nelerdir? Nar suyu neye iyi gelir? Nar suyunun zararları...

Kızılcık Suyu Nasıl Hazırlanır?

Yarım kilogram kızılcık 1 litre suyun içine atılır, ardından 1 su bardağı kadar su da eklenir ve bu şekilde 15 dakika kadar kaynatılır. Kızılcık suyunun altını kapattıktan sonra iyice süzülür ve soğuduktan sonra servis edilir. 

Kızılcık suyundan her gün düzenli olarak 1 bardak içmek, böbreklerin sağlıklı çalışmasına, cildin daha parlak ve güzel olmasına, kemiklerin güçlenmesine ve ağız sağlığına iyi gelmektedir. 

Kızılcık Çayı Faydaları Nelerdir?

Yarım litre kaynayan suyun içine 1 çorba kaşığı kurutulmuş kızılcık eklenir ve 15 dakika demlenmesi beklenir. Bu şekilde servis edilerek tüketilebilir. Kızılcık çayı, güçlü bir idrar söktürücüdür. Bunula birlikte kalp ve damar yolları sağlığını korur, mide ağrılarını dindirir ve hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!