Probiyotik yoğurt nedir, ne işe yarar? Probiyotik yoğurdun faydaları nelerdir?

Bağırsak sağlığı için en önemli mikro organizmalardan biri olan probiyotik, daha çok mayalanarak hazırlanan besinlerin içinde yer almaktadır. Sindirim sisteminin doğru çalışması ve şişkinliğin kısa sürede giderilmesi için probiyotik yoğurdun gün içinde belli ölçüde tüketilmesi tavsiye edilir. İşte probiyotik yoğurdun sağlığa faydaları...

Probiyotik yoğurt nedir, ne işe yarar? Probiyotik yoğurdun faydaları nelerdir?
Probiyotik yoğurt nedir, ne işe yarar? Probiyotik yoğurdun faydaları nelerdir?
GİRİŞ 19.09.2022 14:21 GÜNCELLEME 19.09.2022 14:21

Probiyotik yoğurt, bağırsakların sistematik şekilde çalışmasına yardımcı olan en önemli besinlerdendir. Özellikle sindirim ve hazım problemi olanların gün içinde 1 kase kadar yoğurt tüketmesi tavsiye edilir. Böylece, kabızlıktan kaynaklı şişkinliğe iyi gelmesinin yanında bağırsak florasının dengesini korumuş olur. İnsan bedeninin ikinci beyni olarak adlandırılan bağırsakların doğru beslen ile sağlığının korunması ilerde meydana gelebilecek birçok hastalıkların önünü kesmektedir. 

Bağışıklık sistemini güçlendiren tarhana çorbasının faydaları nelerdir? Bağışıklık sistemini güçlendiren tarhana çorbasının faydaları nelerdir?

Probiyotik Yoğurt Faydaları Nelerdir?

Bağışıklığın güçlenmesi ve vücut direncinin hastalıklara karşı artması için vitamin ve mineral bakımından zengin besinlerin tüketilmesinin yanında probiyotik kaynağı gıdaların da öğünlerde sıkça yer verilmesi gerekir. Probiyotik yoğurt, bağırsak florasını dengeleyerek ishal, kabızlık gibi halk arasında oldukça yaygın olan iki farklı sindirim rahatsızlığının geçmesini sağlamaktadır. İşte probiyotik yoğurdun faydaları:

  • Sindirim sitemini hızlandırır.

  • Kabızlıktan kaynaklı şişkinliğe iyi gelir. 

  • Kemikleri güçlendirir.

  • Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar.

  • Daha hızlı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olur.

  • Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.

  • Vücudu enfeksiyona karşı korur.

  • Mide asidini dengeler.

Probiyotik Yoğurt Nasıl Yapılır?

Yoğur, mayalanarak elde edilen bir besin olduğundan fermente edilirken doğal olarak probiyotik bir besine dönüşür. Marketlerde satılan yoğurtlar da dahil olmak üzere tüm yoğurtlar probiyotik bakımdan oldukça zengindir. 

Yoğurt Dışında Hangi Besinler Probiyotik Var?

  1. Tarhana

  2. Turşu

  3. Kefir

  4. Boza

  5. Peynir

Probiyotik Yoğurt Ne Zaman Yenir?

Bağışıklığın güçlenmesi ve sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışması için günün her anında probiyotik yoğurt yenebilir. Probiyotik yoğurdu zayıflamak için tüketenlerse daha çok gece yatmadan önce yenmesi tavsiye edilir. Gün içinde 1 kase probiyotil yoğurdun yenmesi hem bağırsak sağlığı için hem de bağışıklığın güçlenmesi için yeterli bir miktardır...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!