Gün boyu tok tutan yiyecekler nelerdir? Oruçta tok tutan yiyecekler...

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç tutarken hangi besinlerin daha çok tuttuğu, hangi besinlerin gün boyunca acıktırmadığı merak edilerek araştırılmaya başlandı. Sahur sofralarından çok fazla besinlerin tüketilmesi gün boyunca daha az acıkılmayacağı anlamına gelmediği gibi mide ve bağırsak problemlerine neden olmaktadır. İşte hem sağlıklı hem de uzun süre tok tutan besinler...

Gün boyu tok tutan yiyecekler nelerdir? Oruçta tok tutan yiyecekler...
Gün boyu tok tutan yiyecekler nelerdir? Oruçta tok tutan yiyecekler...
GİRİŞ 01.04.2022 09:18 GÜNCELLEME 01.04.2022 09:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Uzun süre tok tutan besinler, kalori bakımından düşük olmasının yanında oldukça besleyici ve doyurucudur. Oruç tutulan süre boyunca sahurda yenilen yemekler gün içinde daha tok ve zinde hissetmemizi sağladığı gibi tüm gün mide ağrılarına da neden olabilir. İşte tüm gün tok tutan besinler...

Her gece yatmadan önce kestane balı yenirse ne olur? Kestane balı gastrite iyi gelir mi?Her gece yatmadan önce kestane balı yenirse ne olur? Kestane balı gastrite iyi gelir mi?

Gün Boyu Tok Tutan Yiyecekler

Yumurta: Besinler arasında en doyurucu ve sağlıklısı olan yumurta, sahur saatlerinde tüketildiğinde gün içinde daha geç vakitlere kadar tok tutmaktadır. Tüm gün takviye besin alınmayacağı için sahurda vitamin ve mineral bakımından zengin besinlerin tüketilmesi gün içinde zinde kalmaya yardımcı olur.

Yoğurt: Mideyi rahatlatan yapıya sahip olan yoğurt, gün içinde daha az susamaya yardımcı olmaktadır. Sahurda birkaç kaşık yoğurt yiyerek oruçlu kalınan süre boyunca daha az acıkılabilir. 

Yulaf: Yüksek lif kaynağı olan yulaf, sahurda ya da iftarda az miktarda tüketildiğinde mide yanması ve mide ağrılarına iyi gelmektedir. Yulafın mide ağrısına kesin olarak çözüm olduğu söylenemez ancak ağır yağlı besinlerin tüketilmesinden kaynaklı sindirim problemleri mide ağrılarına neden olabilir. Yulaf, uzun süre tok tutmasının yanında oruçluyken sıkça yaşanan mide problemlerine de iyi gelmektedir. 

Peynir: Kahvaltı sofralarının en sevilen besini olan peynir, sahurda tüketildiğinde uzun süre tok tutmaktadır. Uzun süre tok tutmasının yanında oldukça besleyici bir besin olan peynir, vücudun gün içinde ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılamaktadır. 

Süt: Sahurda en çok tüketilmesi tavsiye edilen besin de süttür. Mide ağrısına çok iyi gelen aynı zamanda uzun süre tokluk hissi veren süt, gün içinde daha iyi hissetmeye yardımcı olmasının yanında oruçluyken vücut direncinin düşmemesini sağlamaktadır. 

Muz: Zengin lif kaynağı olan besinlerden biri de muzdur. Sahurda muz tüketmek, uzun süre tok kalmaya yardımcı olur. Muz aynı zamanda sindirim sisteminin de çalışmasına yardımcı olduğundan oruç tutarken bağırsakların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır. 

Mevsim Yeşillikleri: Sahurda ve iftarda hem hafif hem de sağlıklı olan mevsim yeşilliklerinin tüketilmesi, hazmı kolaylaştırır. Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan mevsim yeşilleri, özellikle iftar sonrasında yaşanan şişkinliğe iyi gelmektedir. 

YORUMLAR 3
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    ramazan'in amaci aclik çekmek mi yoksa tokluk cekmek mi?
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    tok kalmak için oruç tutuyosan ne bilim tutma daha iyi aç kalmazsın.
    Cevapla
  • Şahit 2 yıl önce Şikayet Et
    Gülermisin aglarmısın. ben makarna yiyiyorum. cocuklar et istiyor. alamayacagımız için oruç tutmak istemiyorlar. Ne günlere kaldık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek