Narın faydaları nelerdir? Nar kabuğu hangi hastalıklara iyi gelir?

Ülkemizin pek çok farklı bölgesinde yetiştirilen nar, bin bir derde deva olan meyve olarak da bilinmektedir. Nar gibi hem koyu hem de canlı renklere sahip olan gıdalar antioksidan bakımından en zengin gıdalardır. Konuyla ilgili uzmanlar narın sebze ve meyveler arasında en zengin antioksidana sahip gıda olduğunu aktarmaktadır. Peki narın hamilelere faydaları nelerdir?

Narın faydaları nelerdir? Nar kabuğu hangi hastalıklara iyi gelir?
Narın faydaları nelerdir? Nar kabuğu hangi hastalıklara iyi gelir?
GİRİŞ 20.01.2023 14:23 GÜNCELLEME 20.01.2023 14:23

Bereketin, şifanın, güzelliğin, doğurganlığın ve bolluğun sembolü olan nar, insanlık tarihinin en önemli şifa kaynaklarından biridir. Şifasıyla kadim Anadolu medeniyetlerine dahi konu olan nar, farklı din ve kültürler hep aynı ehemmiyeti görmüştür. Binlerce yıldır insanlığa şifa veren ve hastalıklardan kısa sürede kurtulmayı sağlayan nar, günümüzde de aynı amaç için tüketilmeye devam etmektedir. 

Melisa çayının faydaları nelerdir? Melisa çayı nasıl demlenir, hangi hastalıklara iyi gelir?Melisa çayının faydaları nelerdir? Melisa çayı nasıl demlenir, hangi hastalıklara iyi gelir?

Narın Faydaları Nelerdir?

Nar, binlerce yıldır sayısız hastalığa şifa olduğu için bolluğun ve sağlığın sembolü haline gelmiştir. Kalp ve damar hastalıklarından anne karnındaki bebeğin gelişimine kadar pek çok önemli konuda destekleyici etkisi bulunur. Bununla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini ciddi şekilde arttırmaktadır. İşte narın insan sağlığı için faydaları:

  • Nar, enfeksiyon, iltihap ve toksinlerden arındırır. Özellikle yanlış beslenmeden kaynaklanan tahribatın kısa sürede onarılmasına yardımcı olur. 

  • Tam bir kalp dostu olan nar, doğal bir kalp ilacıdır. Kan dolaşımını hızlandırarak yüksek tansiyon ve kolesterolün düşmesine yardımcı olmaktadır. 

  • Yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olan nar ve nar suyu, kalp krizi riskini en aza düşürmektedir. 

  • Besinler arasında en zengin antioksidan kaynağı olan nar, sigara, alkol, paketli gıda, yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı vücutta biriken toksinlerin en doğal şekilde vücuttan atılmasına yardımcı olmaktadır. 

  • Sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olan nar, bağırsakları hızlandırarak kabızlığa iyi gelmektedir. Kabızlıktan kaynaklı vücutta meydana gelen şişkinliği azaltarak kişinin rahatlamasına yardımcı olur. 

Dut pekmezi faydaları nelerdir? Dut pekmezi hangi hastalıkları iyi gelir?Dut pekmezi faydaları nelerdir? Dut pekmezi hangi hastalıkları iyi gelir?

  • Zengin minerallere sahip olan nar, kemik yapısını güçlendirerek eklem ve ağrılarını en aza indirir. 

  • Toksin ve iltihaplardan arınan vücut daha sağlıklı olmasının yanında cildin de güzelleşmesine yardımcı olur. Toksinlerden arınan cilt, daha genç ve dinamik görünmeye başlar. 

  • Sahip olduğu vitamin ve mineraller sayesinde diş ve diş etlerini besleyerek diş eti hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur. 

  • Narın en önemli özelliklerinden bir tanesi de kanser hücrelerine karşı savaşmasıdır. Kanserin vücudun farklı yerlerine yayılmasına engel olur. 

  • Grip ve nezle gibi mevsimsel nedenlerden meydana gelen hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. 

Kiraz kurusu zayıflatır mı nasıl kullanılır? Kuru kirazın bilinmeyen tüm faydalarıKiraz kurusu zayıflatır mı nasıl kullanılır? Kuru kirazın bilinmeyen tüm faydaları

Hamilelikte Narın Faydaları Nelerdir?

Kadınlar hamilelik sürecinde normal bireylere göre daha çok vitamin ve minerale ihtiyaç duyarlar. Nar da diğer gıdalara göre çok daha fazla zengin besin değerlerine sahip olduğu için hamilelik süreci boyunca kadınların ihtiyacı olan besin değerlerini büyük oranda karşılar. Hem annenin daha sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmesine yardımcı olur hem de bebeğin beyin ve beden gelişimini destekler. Anne sütünü artmasına da yardımcı olmaktadır. 

Kalp Hastaları Narı Nasıl Tüketmelidir?

Nar tam bir kalp dostu olduğu için tansiyon ve kalp hastalarının düzenli ve ölçülü tüketmeleri tavsiye edilir. Yüksek tansiyon hastalarının güç içinde en fazla yarım çar bardağından da biraz daha az nar suyu içmeleri tavsiye edilir. Yüksek tansiyon ve kolesterolün düşmesine yardımcı olarak kalp ve damar sağlığını korumaktadır. 

Nar Kabuğunun Faydaları Nelerdir?

Nar kabuğu kaynatılıp içildiğinde mide rahatsızlıklarına iyi gelir. Bununla birlikte bağırsakların daha sistematik çalışmasına yardımcı olur. Hücre yenileyici özelliğiyle yaraların iyileşmesini hızlandırır. ve yaşlanma belirtilerini en aza indirir. 

Narın Zararları Nelerdir? 

Nar birçok faydasının yanında ölçüsüz tüketilirse yarardan çok zarar verebilir. Özellikle tansiyon ve kalp hastalarının doktorlarına danışmadan tüketmemeleri tavsiye edilir. Bununla birlikte aşırı tüketilmesi şişkinlik ve hazımsızlık problemlerine neden olmaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?