Çin geveni otu faydaları nelerdir? Çin geveni (astragalus) nasıl kullanılır?

Antik çağlarda çok fazla bilinen ve kullanılan geven otu, günümüzde çok yaygın olarak bilinmese de her derde deva antioksidan ve şifa kaynağı bir bitkidir. Latince adı astragalus olan bitki, bağışıklık sistemini güçlendirerek kemoterapinin dahi yan etkilerini azalttığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Peki Çin geveni otu nasıl kullanılır? Geven otu neye iyi gelir?

Çin geveni otu faydaları nelerdir? Çin geveni (astragalus) nasıl kullanılır?
Çin geveni otu faydaları nelerdir? Çin geveni (astragalus) nasıl kullanılır?
GİRİŞ 16.09.2021 09:02 GÜNCELLEME 16.09.2021 09:02

Çin geveni otu, şifalar bitkiler arasında yer alıp, mevsimsel sağlık sorunlarından hayati risk taşıyan hastalıklara kadar pek çok rahatsızlığın kısa sürede ortadan kalmasına yardımcı olur. Genel olarak Çin'de yetiştiği bilinen geven otu, Anadolu'nun farklı yerlerinde yetiştirilmektedir. Yabani bir ot gibi her yerde yetişen geven otu, çay ve kuruyemiş olarak tüketilebilir. 

Soğuk sıkım çörek otu yağı faydaları belerdir? Sabah aç karnına çörek otu yağı içmek ne işe yarar?Soğuk sıkım çörek otu yağı faydaları belerdir? Sabah aç karnına çörek otu yağı içmek ne işe yarar?

Geven Otunun Faydaları Nelerdir?

Anadolu ve Asya bölgelerinde yetişen geven otu, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Kendiliğinden yetişen bir bitki olan geven otu, ülkemizin pek çok şehrinde görmek mümkündür. Alternatif tıp tedavisinde sıklıkla kullanılan geven otu, binlerce yıldır hastalıklarla savaşır. Geven otunun faydaları şöyledir:

  • Kanın pıhtılaşmasına engel olarak kan akışını hızlandırır. Kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır.

  • Yüksek kolesterolün düşmesini yardımcı olarak kandaki yağ oranını dengeler.

  • Sindirimi kolaylaştırarak mide ağrılarına iyi gelir. Mide asitlerini dengeleyerek sindirim süresini hızlandırır. Mide şişkinliğine iyi gelir. 

  • Vücudu iltihap, enfeksiyon ve bakterilerden arındırır. Yanlış beslenme ve dış faktörlerden kaynaklı vücutta biriken toksinlerin en ideal şekilde vücuttan atılmasına yardımcı olur. 

Biberiyenin yağı faydaları nelerdir? Biberiye çayı nasıl demlenir?Biberiyenin yağı faydaları nelerdir? Biberiye çayı nasıl demlenir?

  • Vücudu toksin ve enfeksiyonlardan arındıran geven otu, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. 

  • Kanser hücrelerinin vücutta yayılmasına engel olur ve kanserin diğer organlara sıçrama oranını azaltır. 

  • Hücre yenileyici özelliği sayesinde yaşlanma belirtilerini azaltır. Cildin daha genç ve dinamik görünmesini sağlar. 

  • Bağırsakların daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Sindirim sisteminin düzene sokan geven otu, kabızlığa iyi gelmektedir. Kabızlıktan kaynaklı vücutta meydana gelen şişkinliğin azalmasına yardımcı olur. 

  • Güçlü bir idrar söktürücüdür. İdrar yolu enfeksiyonlarının temizlenmesini sağlayarak vücudu zararlı bileşenlerden arındırır. 

  • Kan şekerini dengeler. Ani ve kontrolsüz acıkmaların önüne geçer. 

Rokanın faydaları nelerdir? Antioksidan kaynağı roka hangi hastalıklara iyi gelir?Rokanın faydaları nelerdir? Antioksidan kaynağı roka hangi hastalıklara iyi gelir?

Geven Otu Nasıl Kullanılır?

Geven Otu Çayı: Güçlü bir idrar söktürücü olan geven otu çayı, düzenli içildiğinde vücudu baştan aşağı yenileyerek bağışıklık sistemini güçlendirir. Peki geven otu çayı nasıl yapılır?

  • 500 ml su

  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş geve otu

Kaynayan suyun içine 2 yemek kaşığı kurutulmuş geven otu atılır ve suyun altı kapatılır. 10 dakika kadar demlenmesi beklendikten sonra süzülerek içilebilir. Gün içinde 1-2 fincan kadar geven otu çayı içilmesi tavsiye edilir. 

Geven Otu Fiyat? 

Aktarlardan kolaylıkla temin edilebilen geven otunun 100 gr ortalama fiyatı 40-50 TL kadardır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak