Kekik yağ nasıl kullanılır, faydaları nelerdir? Kekik yağı içilir mi?

Birçok hastalığa iyi gelen kekik yağı, doğal antibiyotik olarak kullanılmaktadır. Özellikle cilt hastalıklarına iyi gelen kekik yağının düzenli kullanılması durumunda sivilce, egzama ve mantar gibi cilt rahatsızlıklarını büyük oranda iyileştirdiği görülmektedir. Ayrıca kekik yağı solunum yolu hastalıklarına da şifa olmaktadır. Peki kekik yağının faydaları ve zararları nelerdir? Saf kekik yağı nasıl kullanılır?

Kekik yağ nasıl kullanılır, faydaları nelerdir? Kekik yağı içilir mi?
Kekik yağ nasıl kullanılır, faydaları nelerdir? Kekik yağı içilir mi?
GİRİŞ 20.10.2021 14:46 GÜNCELLEME 20.10.2021 14:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Doğanın verdiği en kıymetli besinler arasında gelen kekik yağı, tarih boyunca Ege ve Akdeniz bölgesinde yer alan medeniyetler tarafından kullanılmıştır. Günümüzde hala ilaç niyetine kullanılan kekik yağı özellikle cilt problemlerine iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ülkemizde daha çok Denizli ve Antalya’da yetiştirilen kekik, Avrupa başta olmak üzere birçok yerde rahatlıkla yetiştirilmektedir. Akdeniz kültürünün hakim olduğu Roma İmparatorluğunda çok fazla bitkisel yağların kullanıldığına rastlanmaktadır. Kekik yağı da bunlardan biridir ve antibiyotik yerine tüketilmektedir. 

Okaliptüs yağı faydaları nelerdir? Okaliptüs çayı hangi hastalıklara iyi gelmektedir?

Kekik Yağının Faydaları Nelerdir?

Kekik yağı, şifalı doğal yağlar arasında yer alan ve birçok hastalığa iyi gelmesiyle bilinmektedir. Antik dönemlerden günümüze kadar solunum ve cilt hastalıklarına iyi gelen kekik yağı, antioksidan özelliği sayesinde vücudun toksinlerden arınmasını sağlayarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik yağının insan sağlığına olan faydaları şöyledir:

  • Vücudun enfeksiyon ve iltihaplardan arınmasını sağlamaktadır. 

  • Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Birçok kanser türüne karşı kekik yağı kullanılması önerilir. 

  • Kemik ve eklem ağrılarına iyi gelmektedir. Özellikle bel ağrılarının tedavisi için kekik yağı tavsiye edilmektedir. 

  • Solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kekik yağı oldukça faydalıdır. 

  • Doğal ağrı kesicidir. Ağrıyan bölgeye kekik yağı ile masaj yapılması ağrının büyük oranda hafiflemesini sağlamaktadır. 

  • Sindirim problemleri olan kişilerin kekik yağını tüketmeleri durumunda bağırsaklarının daha sağlıklı ve hızlı çalışmasını sağlamaktadır. 

  • Kekik yağı idrar söktürücü özelliğe sahip olduğu için idrar yolu enfeksiyonu ve iltihapların temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

  • Öksürük ve boğaz ağrısına iyi gelir.

  • Balgam söktürücü özelliği bulunmaktadır.

  • Sinüslerin açılmasını sağlayarak baş ve göz ağrılarını hafifletir. 

  • Solunum yollarını açılmasına yardımcı olarak burun tıkanıklığını sıkıntısı çekenlerin rahatlamasına katkı sağlar.

Kekik suyunun faydaları nelerdir? Kekik suyu nasıl yapılır? Kekik suyu zayıflatır mı?

  • Kandaki şeker oranını dengelemeye yardımcı olduğundan dolayı diyabet hastalarının da kullanması doktorlar tarafından önerilmektedir.

  • Doğal sivilce kurutucudur. Sivilce izlerinin temizlenmesinde oldukça etkilidir.

  • Sinek, böcek ısırıklarına karşı kekik yağı kullanılması önerilir. 

  • Yanık ve kesik gibi yaralarında mikrop kapmasını önleyerek çabucak iyileşmesini sağlamaktadır. Ayrıca sedef ve egzama gibi cilt hastalıkları da iyi gelmektedir. 

  • Ağız bakterilerinin temizlenmesini sağlayarak ağız kokusuna iyi gelir. Diş ve diş eti hastalıkları tedavisinde kullanılabilir. 

  • Adet döngüsünün düzenli hale getirmeye yardımcı olur.

  • Cilt kırışıklıklarına iyi gelmektedir. 

  • Bronşit ve zatürre hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir. 

  • Saç derisi bakımını yaparak kepek ve kaşıntı tedavisinde kullanılabilir. 

  • Daha sağlıklı bir uyku düzeni sağlamaktadır. 

  • Mantar önleyici özelliğe sahiptir. 

Toz zerdeçalın faydaları nelerdir? Bağışıklık sistemini güçlendiren zerdeçal nasıl kullanılır?

Kekik Yağı Nasıl Kullanılır?

Birçok alanda şifa kaynağı olan kekik yağı farklı şekillerde kullanılmaktadır. Akşam yatmadan önce temizlenmiş yüze tonik olarak temiz bir pamukla uygulanan kekik yağı cildin derinlemesine temizlenmesine, siyah nokta ve sivilcelerden arınmasına yardımcı olurken kırışıklıklara iyi gelmektedir. 

Bir bardak suyun içine eklenen birkaç damla kekik yağı düzenli olarak tüketildiğinde vücudun toksin, iltihap, bakteri ve enfeksiyonlardan arınmasına yarımcı olmaktadır. 
Solunum yolu hastalıkları, zatürre, bronşit, sinüzit, grip ve nezle gibi hastalıkların semptomları olan öksürük, baş ağrısı ve tıkanıklığın geçmesi için kaynayan suyun içine 3-5 damla kekik yağı ekleyip buharının solunması önerilmektedir. 
Saç diplerine masaj yaparak uygulanan kekik yağı 15-20 dakika bekletip bol su ile durulanması saç derisinin kepeklerden arınmasına yardımcı olurken saçların güçlenmesine yardımcı olmaktadır. 

Egzama, mantar, sedef gibi cilt hastalıklarının tedavi edilmesi için temiz bir pamukla problemli bölgenin kekik yağıyla temizlenmesi tavsiye edilmektedir. 

Soğuk sıkım çörek otu yağı faydaları belerdir? Sabah aç karnına çörek otu yağı içmek ne işe yarar?Soğuk sıkım çörek otu yağı faydaları belerdir? Sabah aç karnına çörek otu yağı içmek ne işe yarar?

Kekik Yağı Zararları Nelerdir?

Kekik yağı ve kekik vücuttaki demiri emdiğinden dolayı çok fazla tüketilmesi durumunda vücutta demir eksikliğine neden olmaktadır. Özellikle hamile ve guatr hastalarının kekik yağını kullanmamaları gerektiğinin de altı çizilmektedir. 

Kekik Yağı Fiyatı

Birçok eczane ve aktarda satışı olan kekik yağının 20 ml şişe fiyatı takribi 20 TL kadardır. 

YORUMLAR 2
  • Tülay 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilgilendirmeniz için öncelikle teşekkürlerimi sunuyorum sorum şu cilde uygularken direkmi uygulanacak yoksa sulandirarakmı çünkü çok yakıyor
    Cevapla
  • R.D. 3 yıl önce Şikayet Et
    Su ile değil de, zeytinyağı, lavanta yağı gibi yağlarla kullanılırsa daha etkin olur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK Irak’ta köşeye sıkıştı! Elebaşından ‘Misak-ı Milli’ rahatsızlığı
Fenerbahçe "Ligden çekilme" toplantısını KAP açıklamasıyla duyurdu!