Bergamot çayı faydaları nelerdir? Bergamot çayı nasıl yapılır?

Halk arasında daha çok çay olarak tüketilen bergamot, yağ olarak tüketildiğinde birçok hastalığın önlenmesinde ve tedavi edilmesinde kullanılır. Mikrop kırıcı özelliğe sahip olan bergamot bitkisi, vücudu iltihap ve toksinlerden arındırır. Peki bergamotun faydaları nelerdir? Bergamot yağı hangi hastalıklara iyi gelir?

Bergamot çayı faydaları nelerdir? Bergamot çayı nasıl yapılır?
Bergamot çayı faydaları nelerdir? Bergamot çayı nasıl yapılır?
GİRİŞ 17.06.2021 13:26 GÜNCELLEME 17.06.2021 13:26

Aromasıyla çaya bambaşka bir güzellik katan bergamot, Akdeniz ikliminde yetişen bir bitkidir. Tiryakileri için çayın vazgeçilmezi olan bergamot, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Acı portakal ve limonun melezlenmesi sonucu yetiştirilen bergamot, zengin besin değerleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etkilidir. Bergamot suyu ve yağı da vücuttaki iltihap ve enfeksiyonların arınmasına yardımcı olur. Açık yaraların mikrop kapmaması ve çabucak iyileşmesi için de bergamot yağına ya da suyuna başvurulabilir. 

Sirkeli suyun faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına sirkeli su içme zayıflatır mı?Sirkeli suyun faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına sirkeli su içme zayıflatır mı?

Bergamot Nedir?

Bergamot, Hindistan kökenli bir bitki olup genellikle çayda kullanılır. Şifa kaynağı olan bergamot, zengin besin değerleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve hastalıklara karşı vücut direncini arttırdığı bilir. Özellikle solunum yolu hastalıklarının tedavi edilmesi, mikrop ve iltihapların temizlenmesine katkı sağlar. Bununla birlikte saç diplerinde oluşan kepeklenmelerin önüne geçerek saçların daha sağlıklı ve gür uzamasını destekler. 

Rezene çayı faydalar nelerdir? İftardan sonra rezene çayı içmek ne işe yarar?Rezene çayı faydalar nelerdir? İftardan sonra rezene çayı içmek ne işe yarar?

Bergamotun Faydaları Nelerdir?

Bergamot otunun çayı ya da yağının düzenli olarak tüketilmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve vücudu enfeksiyondan arınmasına yardımcı olur. Solunum yolu hastalıklarının kısa sürede tedavi edilmesini sağlayan bergamot otunun faydaları şöyledir:

  • Bağırsak hareketlerinin düzenli çalışmasına yardımcı olan bergamot otu yağı, sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olarak kabızlığa iyi gelir.

  • Güçlü bir antioksidan kaynağı olan bergamot, vücudu toksinlerden arındırarak iç organların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

  • Bergamot otu, saç diplerinde meydana gelen bakteri üretimine engel olarak saç derisi sağlığını korumaktadır. Saçların daha bakımlı ve canlı uzamasına yardımcı olur.

  • Soğuk algınlığa ve gribe karşı koruyucudur. Bunun yanında nezle ve gribin tedavi sürecini hızlandırır.

  •  Aromatik bir yağ olan bergamot otu, kötü kokuların giderilmesinde etkilidir. 

  • Yara, kesik ve böcek ısırıklarının daha çabuk iyileşmesini sağlar. Açık yaraların mikrop kapmasına engel olur.

  • Güçlü bir ağrı kesici olan bergamot yağı, ağrıyan bölgeye masaj yaparak uygulanması halinde kısa sürede ağrıyı dindirdiği görülür. Özellikle baş ağrısını kısa sürede geçirmektedir.

Meryem ana otu nasıl kullanılır? Meryem ana otu faydaları nelerdir?Meryem ana otu nasıl kullanılır? Meryem ana otu faydaları nelerdir?

Bergamot Çayı Faydaları Nelerdir?

  • Yüksek kolesterolün düşmesine yardımcı olur.

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.

  • Enerji verir.

  • Doğal ağrı kesicidir.

  • Sakinlik ve dinginlik verir. Stresi azaltır.

  • Grip ve nezle gibi soğuk algınlığa iyi gelir.

  • Antioksidan kaynağıdır. 

Bergamot Çayı Nasıl Yapılır?

1 çay kaşığı kuru bergamot kabuğu, 1 su bardağı sıcak suyun içine atılır ve yaklaşık 5-10 dakika kadar demlenmesi için beklenir. Demlendikten sonra süzerek bir bardağa alınır, içerisine bal ve limon eklenerek tüketilebilir. Daha yoğun bir aroma için demleme süresi uzatılabilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu